به گزارش خبرگزاری مهر، زینب بهجتپور هدف از برگزاری این دوره را تأمین نیروهای متخصص و مجرب و تقویت بنیه علمی و مهارت تدریس اساتید و مربیان تجوید، آشنایی مربیان با مبانی کلی آموزش تجوید قرآنکریم و آشنایی با فنون و مهارتهای تدریس تجوید قرآنکریم اعلام کرد.
وی افزود: از دیگر اهداف این دوره، تقویت توان کلاسداری شرکتکنندگان از طریق کارگاه عملی، ایجاد انگیزه لازم در مربیان قرآن برای استمرار و تداوم آموزش علوم قرآنی و ارتقاء سطح کیفی و تخصصی آنها و نیز ایجاد هماهنگی در روش تدریس مربیان با استفاده از موثرترین شیوههای آموزش قرآنکریم است.
بهجتپور تصریح کرد: این دوره به میزبانی سه استان همدان، زنجان و اصفهان که به عنوان داوطلب برگزاری این دورهها اعلام آمادگی کرده بودند، برگزار میشود و هر استان نیز میزبان چند استان همجوار خود خواهد بود.
وی شرایط شرکتکنندگان برای حضور در دوره را تسلط بر روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآنکریم، فارغالتحصیل سطح دو یا بالاتر، آشنایی نسبی با ادبیات عرب(صرف و نحو) و تعهد نسبت به حضور منظم در کلیه دورههای در نظر گرفته شده و همراهی تا پایان مراحل دوره عنوان کرد.
مدیرکل تهذیب و تربیت حوزههای علمیه خواهران، مدت زمان دوره را ۵۰ ساعت و در سه روز متوالی ذکر کرد و بیان داشت: در هر استان، ۵۰ نفر در دوره حضوری شرکت میکنند که یک سوم شرکتکنندگان، اختصاص به استان میزبان و دو سوم از استانهای همجوار هستند.
بهجتپور، سرفصلها و مباحث محتوایی دوره تربیت مربی تجوید را شامل «روش تدریس تجوید» که در آن آشنایی با فنون و مهارتهای تدریس تجوید، شیوههای ایجاد جذابیت در کلاس است و نیز «کارگاه کلاسداری و تدریس تجوید» و «قرائت عملی در زمینه مخارج، صفات، احکام» عنوان کرد که منبع آموزش دوره، کتاب «روش تدریس روخوانی و تجوید قرآن» استادان شهیدی و حبیبی است.
وی تصریح کرد: در این دوره پس از انجام مصاحبه ورودی از شرکت کنندگان، ضمن مرور بر قواعد کلی روخوانی و تجوید، آنان در زمینه روش تدریس روخوانی و تجوید نیز بهصورت عملی و کارگاهی، آموزش خواهند دید و در پایان دوره آزمون پایانی، در دو بخش قرائت و تدریس عملی برگزار خواهد شد و سپس نتایج آزمونها به مدارس مربوطه ارسال میشود.
این استاد حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در استانها و ساماندهی طلاب شرکتکننده از سراسر کشور، این طرح با توجه به درخواست مدیریتهای استانی، در سه استان اصفهان، زنجان و همدان به صورت حضوری اجرا میشود و تعیین شرکتکنندگان در این دوره، بر اساس سهمیه تعیین شده برای هر استان، با توجه به فراوانی مدارس و تعداد طلاب قرآنی است. در پایان دوره، به افرادی که در آزمونها، نمره قبولی را کسب نمایند، گواهی دوره تربیت مربی تجوید اعطاء خواهد شد.
گفتنی است که زمان برگزاری دوره در استان زنجان از ۱۰ تا ۱۲ خردادماه، در استان همدان از ۱۲ تا ۱۴ خردادماه و در استان اصفهان ۲۲ تا ۲۴ خرداد ماه سال جاری خواهد بود.