حجت‌الاسلام اسکندری با بیان اینکه بخش معارفی مسابقات قرآن امسال به صورت بین المللی برگزار می شود، گفت: موضوعات مسابقه باید موضوعاتی باشد که نیاز امروز جامعه ما باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن، با حضور حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت‌الاسلام عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم در محل مرکز قرآنی سازمان اوقاف برگزار شد.

حجت‌الاسلام اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم با بیان اینکه بخش معارفی مسابقات قرآن امسال به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، گفت: موضوعات مسابقه باید موضوعاتی باشد که نیاز امروز جامعه ما در داخل و جامعه بین‌المللی جهان اسلام است و حال که می‌خواهیم از این سه کتاب شریف مسابقه برگزار کنیم موضوعاتی انتخاب شود که جنبه کاربردی داشته باشد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در این نشست از برگزاری مسابقات معارف اسلامی در سال جاری به صورت بین‌المللی خبر داد و گفت: مسابقات شامل سه رشته تفسیر قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن را باید برای مخاطب جذاب‌تر کنیم، اظهار کرد: یکی از اهداف مسابقات، ارتقای سطح اطلاعات معنوی مخاطبان است و با به‌کارگیری روش‌های جدید و مخاطب‌پسند، قطعاً می‌توانیم در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه در جامعه به ویژه نسل جوان تأثیرگذار باشیم.

حجت‌الاسلام عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز با بیان اینکه دو سال است که بخش معارفی مسابقات قرآن در قم به صورت سراسری برگزار می‌شود، گفت: در این دو سال توفیقاتی به دست آمد به طوری که مدیران از این مسابقات راضی بودند و متسابقان و رؤسای قرآنی نیز نسبت به شیوه برگزاری مسابقات اظهار رضایت کردند.

وی با بیان اینکه این مسابقات سیر تکاملی خود را طی می‌کند، عنوان کرد: موضوعی که مطرح است بحث بین‌المللی شدن این مسابقات است، ما می‌خواهیم به محدوده جغرافیایی جمهوری اسلامی اکتفا نکنیم و علاقه مندان از کشورهای دیگر را در بحث‌های معارفی که شامل قرآن و نهج‌البلاغه و صحیفه و سجادیه است نیز شرکت دهیم.

حجت‌الاسلام عباس اسکندری افزود: در این جلسه، کلیات این موضوع به تصویب رسید و لازمه آن این است که با افرادی که در حوزه بین‌الملل به نحوی مرتبط هستند جلساتی وجود داشته باشد که سازوکارها و سیاست‌های لازم برنامه ریزی شود. نکته دیگر موضوعات مسابقه است که باید موضوعاتی باشد که نیاز امروز جامعه ما در داخل و جامعه بین‌المللی جهان اسلام است و حال که می‌خواهیم از این سه کتاب شریف مسابقه برگزار کنیم موضوعاتی انتخاب شود که جنبه کاربردی داشته باشد و بر این اساس مقرر شد کمیته علمی تشکیل شود و در اولین فرصت موضوعات مورد بحث و گفتگو قرار گیرد و موضوعاتی در نظر گرفته شود که مفید باشد.

وی بیان کرد: با توجه به ظرفیتی که در استان قم وجود دارد و شأنیتی که سازمان اوقاف دارد باید به موازات برگزاری این مسابقات، مفاهیم قرآن و معارف اهل بیت (ع) را به جهان اسلام انتقال دهیم. این هدف نهایی خواهد بود و امید است خداوند کمک کند در این مسیر قدم برداریم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم تصریح کرد: سال گذشته مسابقه در دی ماه برگزار شد و امسال پیشنهاد شده مسابقه زودتر و در آذرماه برگزار شود. امروز اولین جلسه در تهران برگزار شد، جلساتی نیز در استان قم برگزار شده البته با مسئولان قرآنی نیز در سال گذشته جلساتی برگزار شده است و هماهنگی‌های لازم به وجود آمده، این جلسه برای تصمیمات اصلی مسابقات امسال برگزار شد و به مصوباتی که اشاره شد رسید.