به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، پنج شنبه(۱۰خردادماه) آیین اختتامیه دوازدهمین دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور دکتر سپهر خلجی رییس شورای اطلاع رسانی دولت، دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی، دکتر عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، دکتر علیرضا کلانترمهرجردی معاون فرهنگی، دکتر علی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی و دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ این نهاد و برخی مدیران و روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی و همچنین تیمهای راه یافته به مراحل نهایی این دوره از مسابقات در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی برگزار شد.
در مرحله ردهبندی دو گروه سره (موافق) از دانشگاه علوم پزشکی تهران و گروه گمنام (مخالف) از دانشگاه تهران با گذاره «اُفت کیفیت تشکلهای دانشجویی، معلول نگاه امنیتی به دانشگاه است» به رقابت با یکدیگر پرداختند.
در ادامه، مناظره نهایی بین دو گروه سخن (موافق) از دانشگاه تهران و گروه طلوع (مخالف) از همدان با گذاره «دوگانه اصلاحطلب ـ اصولگرا در سیاست ایران به دوگانه معتدل ـ رادیکال تبدیل شده است» برگزار شد. اعضای گروه سخن را محمدامین عامری، محمدامین کشاورزحداد، فاطمه حسننژاد و مرضیه سیفی از دانشگاه تهران و اعضای گروه طلوع را حسین امامعلیزاده، دانیال موحد، صدرالدین فقیه، و مسعود سامیان از همدان تشکیل میدادند که مناظره مرحله نهایی بین این دو گروه برگزار شد.
ترکیب گروه داوری این دوره نیز شامل صدیقه ببران، علی منتظری، علی مرشدیزاد، حسن فارسی و لیلا سنگی بود. رئیسالساداتی و حسین میرزایی نیز داوران نکتهیاب این دوره بودند که پس از شنیدن استدلالهای دو گروه موافق و مخالف گزاره فوق سوالهای خود را مطرح و در کنار داوران دانشجو به داوری پرداختند.
پس از داوری مناظره نیمهنهایی و فینال، آیین اختتامیه دوازدهمین دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویی با قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی کشورمان و پخش کلیپی در خصوص شهدای خدمت آغاز شد.
شهید آیت الله رئیسی مصداق و الگوی مناظرات بودند
در ادامه مراسم اختتامیه، دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد رییس جمهور شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی بیان کرد: ایشان برای مناظرات الگو بودند. اگر در مناظرات به دنبال ادبِ گفتوگو و مناظره هستیم، آیتالله رئیسی الگو و مصداق این موضوع هستند. مناظرات ریاست جمهوری را به یاد بیاورید. دو رویکرد در مناظرات وجود دارد؛ حقیقتطلبی و قدرتطلبی که شهید آیتالله رئیسی رویکرد حقیقتطلبی را در مناظرات دنبال میکردند، آن هم در جایی که برخی با رویکرد قدرتطلبی به دنبال اغوا بودند نه اقناع و ایشان به دنبال روشنگری بودند.
وی با اشاره به اینکه دوازدهمین دوره مناظرات نیز به خوبی برگزار شد، گفت: این دوره، دوره ویژهای بود و ما پس از شهادت آیتالله رئیسی به این فکر کردیم که مسابقات را به تعویق بیندازیم. اما با توجه به نگاه امیدبخش مقام معظم رهبری که فرمودند کارهای کشور به تعویق نیفتد، موجب شد مسابقات را طبق برنامه برگزار کنیم.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی افزود: در این دوره ۶۴ گروه در مرحله کشوری شرکت کردند و از اقصی نقاط کشور شاهد حضور دانشجویان بودیم که کسب موفقیتی از لحاظ کمی و کیفی برای مناظرات بود.
دکتر فارسی در ادامه تصریح کرد: رویکرد دینی و اعتقادی ما ناظر بر این است که اگر گفتوگو و مناظرهای شکل میگیرد، برای کشف حقایق باشد. هدف ما ترویج فرهنگ گفتوگو در کشور به عنوان یک فضیلت است؛ چیزی که مطالبه رهبر انقلاب است و جهاددانشگاهی به آن لبیک گفته است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی به دنبال اغوا و قدرتطلبی نبوده و نیست، عنوان کرد: دانشجویان از آرمانطلبترین اقشار جامعه هستند و شاهد رعایت آداب مناظره در این مسابقات بودیم. اینجا بحث برنده و بازنده در مرحله چندم اهمیت قرار دارد. مسأله اصلی ترویج فرهنگ گفتوگو است و شما دانشجویان مسئولان آینده کشور هستید و در آینده نیازمند آموختههای خود در این مسابقات خواهید بود.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: هشتم تیر انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم. ما رییسجمهور کشور و یارانشان را از دست دادیم. انتخابات هشتم تیر بزنگاه است و الحمدلله مردم ایران همیشه در بزنگاههای تاریخی به خوبی نقش خود را ایفا کردهاند و امیدواریم در مناظراتی که شکل خواهد گرفت، کاندیداهای ریاست جمهوری در مسیر حقیقت طلبی حرکت کنند و به دنبال اغواء جامعه نباشند.
وی در پایان سخنانش از دست اندرکاران این دوره از مسابقات ملی مناظره دانجشویان ایران قدردانی و تشکر کرد.
رشد ۱۳۰ درصدی شرکت کنندگان در دوازدهمین دوره مسابقات مناظره
در این آیین دکتر رضا فریدزاده، رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز به ارائه گزارشی از روند برگزاری این مسابقات پرداخت و گفت: از مهر سال گذشته مرحله استانی مسابقات در ۲۸ استان و ۱۰ واحد دانشگاهی تهران آغاز شد. در این دوره ۹۱۴ گروه چهار نفره دانشجویی حضور داشتند که با رشد ۱۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه بودیم. اتفاقی که از نظر کمی رخ داد، قطعا به دلیل حمایت دولت بود و شهید آیتالله رئیسی سال گذشته پیامی به اختتامیه مسابقات ارسال کردند و امسال نیز قرار بود پیامی به این دوره ارسال کنند که این ضایعه رخ داد.
وی در ادامه سخنانش از تمامی نهادها و مجموعههایی که در برگزاری این مسابقات با جهاددانشگاهی همراهی و همکاری داشتند تشکر کرد و گفت: سیزدهمین دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویی را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
همچنین در ادامه این آیین، پوستر اولین دوره مسابقات بینالمللی مناظره رونمایی شد.
در بخش پایانی نیز گروه «سخن» به عنوان قهرمان مسابقات، گروه «طلوع» به عنوان نایب قهرمان، گروه «گمنام» به عنوان گروه سوم و گروه «سره» به عنوان گروه چهارم این دوره از مسابقات معرفی شدند و گروه قهرمان تندیس خواجه نصیرالدین طوسی را همراه با جوایز نقدی دریافت کرد.
لازم به ذکر است؛ دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران از آبانماه سال ۱۴۰۲ و با رقابت نزدیک به ۹۰۰ گروه دانشجویی در سراسر کشور آغاز شد و پس از برگزاری مسابقات در سطح دانشگاهی و استانی، با رقابت ۶۴ گروه دانشجویی چهار نفره در مرحله کشوری ادامه یافت. این مرحله نیز از شنبه ۵ خردادماه تا ۱۰ خرداد در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی برگزار شد.
اسامی تیمهای راه یافته به مرحله نهایی این دوره از مسابقات به شرح زیر است:
تقدیر از واحدهایی که در ارتقای سطح مسابقات نقش داشتند:
خانم شهبازی از جهاد دانشگاهی واحد اردبیل،
آقای نوری از جهاد دانشگاهی واحد سیستان و بلوچستان،
آقای محمدی از جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف
خانم سلطانی زاده از جهاد دانشگاهی سازمان دانشگاه تهران
دبیران اجرایی برتر:
مجید برائمی از جهاد دانشگاهی یزد
امیررضا خرم دل از جهاد دانشگاهی فارس
رضا اسم خانی از جهاد دانشگاهی زنجان
شایسته تقدیر در بخش اخلاق:
لیلا محبی، زهرا قاسمی، زینب صاحب کار و الهه میرآبادی اعضای گروه تسنیم از خراسان شمالی
حسین سلطانیان، بهاره نوری و زهرا شیرعلی پور اعضای تیم ذوالفقار از مازندران
برگزیدۀ بخش اخلاق:
محمد متین ژاله، دانش نامداری، سید مهدی موسوی و مائده محمدی اعضای تیم جامعه شناسی از کردستان
شایسته تقدیر در بخش سخنران برتر:
هانیه یداللهی از گروه مشکات دانشگاه الزهرا
سخنرانان برتر:
محمدامین عامری از گروه سخن دانشگاه تهران و ریحانه صابری از اوج یزد
تیم های برتر:
تیم چهارم: امیرحسین صحراییان، سیده فاطمه حسینی فخر، فاطمه مقیمیان، امیرحسین پالیزدار اعضای تیم «سره»
تیم سوم: حسین یوسفی، ایلیا جلادتی، علی زراعت کار، محسن راست کار اعضای تیم «گمنام»
تیم دوم: مسعود سامیان، حسین امام علی زاده، صدرالدین فقیه، دانیال موحد اعضای تیم «طلوع»
تیم قهرمان: محمد امین عامری، فاطمه حسن نژاد، محمد امین کشاورز حداد و مرضیه سیفی اعضای تیم «سخن»