خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: در حالی که هشت ماه از زمان آغاز حمله رژیم صهیونیستی میگذرد آن تصویر پیروزی مطلق که نتانیاهو در روزهای نخست به صهیونیستها وعده میداد هر روز در حال ذوب شدن است. در این میان برخی میانجی گران در مذاکرات آتش بس تلاش میکنند با اعمال فشار بر روی نیروهای مقاومت به یک توافق به نفع آمریکا دست پیدا کنند.
روزنامه لبنانی الاخبار در خصوص فلسطین نوشت: فلسطینیها تنها با یک جنگ آمریکایی صهیونیستی رو به رو نیستند بلکه در عرصه سیاسی نیز با یک نبرد سنگین با مشارکت کشورهای عربی مواجه هستند که مقاومت فلسطین را شکستی برای خود میدانند. همین طرفهای عربی، به طرف فلسطینی در مذاکرات آتش بس فشار میآورند و تلاش میکنند دستاوردی را محقق کنند که به مذاق آمریکاییها خوش آید. این در حالی است که یکی از فرماندهان گردانهای قسام در جدیدترین پیام خود خطاب به مذاکره کنندگان فلسطینی تاکید کرده است: پایداری کنید و گول ادعاهای میانجی گران را نخورید. دشمن در رفح هیچ دستاوردی نداشته همان طور که در خان یونس، مرکز و شمال غزه شکست خورده است. مقاومت میتواند برای یک دوره بسیار طولانی سرپا بماند و تسلیحات کافی به این منظور دارد. نیروهای مقاومت غافلگیریهایی برای دشمن آماده کردهاند که فکرش را هم نمیکند.
روزنامه المراقب العراقی در خصوص رژیم صهیونیستی نوشت: شهروندان عراقی همچنان به حمایتهای خود از مقاومت فلسطین در زمینههای مختلف ادامه میدهند؛ گاه در عرصه نظامی، گاه با برگزاری راهپیماییهای پرشور و گاهی با تحریم کردن محصولات شرکتهای آمریکایی حامی تل آویو. این تحریمها به حدی رسیده که برخی جوانان عراقی خشمگین به رستورانها و شرکتهای آمریکایی حمله میکنند و خواهان بسته شدن آنها هستند. سفیر آمریکا در بغداد مدعی شده که حمله به شرکتهای آمریکایی بر امنیت شهروندان عراقی تأثیر منفی میگذارد؛ این در حالی است مردم این کشور مخالف حضور آمریکاییها در عراق هستند.
روزنامه القدس العربی درباره بایدن نوشت: جو بایدن تنها طی چند ساعت مجبور شد علناً در خصوص ۲ پرونده بسیار مهم که دولت وی با آنها درگیر است ورود پیدا کند. پرونده نخست به تجاوز رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه مربوط میشود. تداوم اقدامات نتانیاهو برای تحقق اهداف شخصی خود باعث شده دولت واشنگتن هزینههای زیادی را در عرصه داخلی به ویژه با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری پرداخت کند. در عرصه خارجی نیز آمریکا در میان نهادهای بین المللی به ویژه مقابل دادگاه لاهه در موضع سختی قرار گرفته است. پرونده دوم نیز یعنی اوکراین، تبدیل به مشکل بزرگی در سیاست خارجه آمریکا شده به ویژه آنکه نیروهای روسی در عمق اوکراین پیشروی کردهاند و اختلافاتی در داخل کشورهای اروپایی مبنی بر میزان مداخله مستقیم در این جنگ به وجود آمده است.
روزنامه رأی الیوم در مقالهای در خصوص سوریه و فلسطین نوشت: با احترام به تمام نظامهای حاکم در کشورهای عربی حامی آمریکا متأسفانه می گویم کشورهایی که علیه سوریه تبانی کردند و از پشت خنجر زدند این کار را در قبال ملت فلسطین نیز انجام میدهند. آنها از اینکه در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه میایستند هرگز خجالت نخواهند کشید. این جنگ یک جنگ آمریکایی است که کارگزار نخست آن تل آویو و بعد برخی کشورهای عربی به شمار میروند. تنها هدف بایدن از ارائه طرح آتش بس خود محافظت از امنیت رژیم صهیونیستی است.
روزنامه العربی الجدید در خصوص نقاط ضعف رژیم صهیونیستی نوشت: طولانی شدن جنگ علیه نوار غزه نقاط ضعفی زیادی برای رژیم صهیونیستی به دنبال دارد. نخست آنکه این روند باعث سنگ اندازی در مسیر دستیابی به توافق تبادل اسرای اسرائیلی میشود؛ توافقی که خواست نخست صهیونیستها در داخل است. مساله بعدی، تأخیر در روند بازگشت صهیونیستهای ساکن مناطق شمالی است که طولانی شدن جنگ باعث میشود هزینههای اسکان این افراد همچنان سرسام آور ادامه پیدا کند. از سوی دیگر صهیونیستها که پیش از این به شنیدن عباراتی نظیر پیروزی مطلق و سریع از سوی مقامات خود عادت کرده بودند اینک با طولانی شدن جنگ دیگر امیدی به سیاستمداران خود نداشته و معتقدند که نتیجه این جنگ به نفع حماس خواهد بود.
روزنامه سوری الوطن در خصوص جبهه شمالی نوشت: دبیرکل حزب الله لبنان در سال ۲۰۱۱ تاکید کرده بود که نیروهای مقاومت باید آماده باشند تا برای آزادسازی منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی وارد عمل شوند. بعد از حملات گسترده چند روز گذشته حزب الله علیه مناطق شمالی اراضی اشغالی به ویژه الجلیل علیا این سوال مطرح میشود؛ آیا لحظه ورود نیروهای حزب الله به الجلیل فرا رسیده است؟ تحولات روزهای گذشته منطقه الجلیل تحولات عادی نیست بلکه بخشهایی از این منطقه به تلی از خاکستر تبدیل شده است. در سایه توانمندیهای حزب الله در میدان نبرد، وقوع هرگونه احتمالی ممکن است. در کنار تمام اینها تشدید اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی و شکستهای ارتش در نوار غزه را نیز اضافه کنید.
روزنامه یمنی المسیره درباره عملیات نیروهای مسلح این کشور نوشت: نیروهای یمنی در پیچیدهتر کردن اوضاع برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن از طریق بستن مسیرها مقابل کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ، مدیترانه و اقیانوس هند نقش به سزایی ایفا کردهاند. حرکت نیروهای مسلح یمن به مرحله چهارم رویارویی، نشان دهنده آن است که این نیروها توان مافوق تصور در زمینه رصد حرکت کشتیهای بین المللی و اجرای عملیات دقیق از مسافت دور علیه آنها دارند. یمنیها طی دوره گذشته موفق شدند قلدریهای آمریکا را در این منطقه مهار کنند.