به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه پنجشنبه جلسه کارگروه هماهنگی گندم آرد و نان استان به ریاست استاندار همدان و با حضور معاون محترم برنامه ریزی استانداری و سایر مدیران دستگاههای اجرایی عضو کارگروه برگزار شد.
سید حسین خوانساری، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان در این جلسه بیان کرد: قیمت نان کامل بصورت یارانهای که آحاد مردم امکان استفاده از آنرا داشته باشند طرح و به تصویب اعضا رسید که ظرف هفته آتی ابلاغ و توسط اتحادیه نانوایان لازم الاجرا خواهد بود
وی افزود: عرضه نان کامل در هفته آتی در ۱۵ واحد در سطح شهر همدان و هر یک شهرستانها ۲ واحد آغاز خواهد شد که سعی داریم این تعداد تا پایان سال به ۲۵۰ واحد افزایش یابد.
خوانساری ادامه داد: پخت نان کامل بصورت آزمایشی در تعدادی از نانواییهای سطح استان از ماههای گذشته آغاز شده بود که طی هفتههای آتی با تعیین قیمت نان، روند افزایش این تعداد نانوایی سرعت خواهد گرفت.
وی گفت: در حال حاضر آرد با سبوسگیری بیش از ۱۲ درصد با توجه به نوع پخت تحویل نانوایان میگیرد که در نان کامل این فرآیند به حدود ۴ درصد کاهش خواهد یافت
خوانساری با بیان اینکه نان کامل از نظر تغذیه در بهبود گوارش، جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی بسیار مؤثری است، افزود: به منظور حمایت از نانوایان سنتی پز پیشنهاد شد سهمیه آرد این واحدها ۲۰ درصد افزایش یابد.
وی بیان کرد: نان قوت غالب مردم است و باید روی کیفیت، بهداشت، سلامت و وزن آن مراقبتهای لازم انجام شود که در این جلسه مطرح شد دستگاههای نظارتی بر کیفیت، زمان پخت و بهداشت واحدهای نانوایی نظارت بیشتری داشته باشند.
خوانساری ادامه داد: با توجه به اینکه پخت نانوایان از طریق سامانه رصد میشود سهمیه آرد تخصیص یافته به هر نانوایی باید در همان نانوایی پخت شود.
وی افزود: سیستم نظارت بر حمل آرد از کارخانه تا نانوایی باید با نصب دستگاه و فرآیند مشخص برقرار شود تا از هدررفت آن جلوگیری شود.
خوانساری اظهار کرد: توجه به در پیش بودن ورود حجاج به کشور، ایام اربعین امام حسین (ع) و همچنین فصل برداشت محصولات کشاورزی و کارگری مقرر گردید مقادیر آرد بصورت مناسبتی به نانوایان منتخب هر یک از شهرستانها تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه کارخانجات آرد سازی باید نسبت به بروزرسانی خط تولید اقدام نمایند، گفت: کارخانجاتی که در درجه بندی امتیاز بالاتری کسب نمایند از سهمیه بالاتری برخوردار خواهند شد.
این مسؤول ادامه داد: درجه بندی کارخانجات آرد سازی توسط اکیپی متشکل از اداره کل غله، غذا دارو، استاندارد، صمت بصورت فصلی انجام میگردد که آیتمهایی شامل موارد بهداشتی، کنترل کیفیت، وضعیت بوجاری، فضای ذخیره سازی، دستگاههای خط تولید، کیفیت محصول و… بررسی میشود.