به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات جام جهانی تیراندازی و آخرین رویدادی که ملی پوشان کشورمان میتوانستند با ارتقای جایگاه خود در رنکینگ شانس خود را برای کسب سهمیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ در رشته تفنگ و تپانچه افزایش دهند از ۱۱ تا ۱۹ خرداد به میزبانی مونیخ برگزار شد که تیم اعزامی کشورمان با عملکرد نه چندان مطلوب خود نتوانست سهمیه جدیدی را به دست بیاورد تا با همان ۴ سهمیه قبلی خود را برای پاریس آماده کند.
کاروان اعزامی ایران با ترکیب هانیه رستمیان و سجاد پورحسینی در تپانچه و امیرمحمد نکونام، پوریا نوروزیان، فاطمه امینی و شرمینه چهلامیرانی و با هدایت محسن نصر اصفهانی در بخش تپانچه و مریم طالبی در بخش تفنگ ابتدا عازم بوداپست مجارستان شد تا اردویی ۶ روزه را در این کشور داشته باشد و سپس به منظور حضور در مسابقات جام جهانی مونیخ راهی آلمان شد تا بتواند تعداد سهمیه ایران در پاریس را افزایش دهد اما در این راه ناکام ماند.
تیرهای بی هدف و نتیجهای که حاصل نشد
البته در این رویداد شاهد شکسته شدن رکوردهایی از جمله ارتقای رکورد توسط هانیه رستمیان بودیم او در پایان دور مقدماتی تپانچه ۱۰ متر بانوان با ثبت امتیاز ۵۷۹ ضمن شکستن رکورد برون مرزی خود، در رده پنجم ایستاد و راهی فینال شد ولی آنچه که مهم بود ارتقای سهمیههای ایران در بیست و سومین دوره بازیهای المپیک بود که متاسفانه نتیجهای برای تیم ملی کشورمان در این مسابقات حاصل نشد.
تیراندازی در ادوار گذشته المپیک پای ثابت سهمیههای ایران بوده و حتی برای المپیک پاریس هم اولین سهمیه ایران توسط هانیه رستیمان تیرانداز تپانچه کشورمان به دست آمد. برای المپیک قبلی که به میزبانی توکیو برگزار شد کاروان تیراندازی با ۶ نماینده، بیشترین سهمیه کاروان ایران را به خود اختصاص داده بود. در آن دوره از بازیها نیز تیراندازی ایران به نخستین مدال طلای تاریخیاش توسط جواد فروغی دست پیدا کرد.
به هر شکل پرونده مسابقات جام جهانی مونیخ هم با همان ۴ سهمیه هانیه رستمان، شرمینه چهلامیرانی، فاطمه امینی و محمد بیرانوند (اهداف پروازی) بسته شد و باید دید این ۴ نماینده ایران در پاریس چه خواهند کرد.
یاسر خلیل نژاد، کارشناس تیراندازی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره ارزیابی خود از عملکرد ملی پوشان ایران در رقابت های جام جهانی مونیخ گفت: با توجه به نتایجی که در مونیخ به دست آمد ما از نظر رنکینگ عملا دیگر شانسی برای کسب سهمیه نداریم. عملکرد بچهها در مونیخ طوری نبود که بگوییم تیم نتیجه خیلی ضعیفی گرفت و آنقدر خوب هم نبودیم که بگوییم فوق العاده ظاهر شدیم. در رابطه با علت کسب این نتیجه هم باید چند نکته را در نظر داشت. تیراندازان ما در این مدت مدام در سفر بودند و از نظر بدنی کاملا افت کرده بودند مسائل روحی و روانی هم تاثیر زیادی روی آنها گذاشته بود.
زمان اردوی مجارستان مناسب نبود
وی افزود: معتقدم اردوی تدارکاتی مجارستان را باید قبل از عید میرفتیم تا این اردو بتواند به تیم کمک کند. ملی پوشان به تازگی دو رویداد سخت از جمله جام جهانی باکو و مسابقات جهانی برزیل را پشت سرگذاشته بودند و حالا عازم دو کشور مجارستان و آلمان شدند. این تعداد سفر آنها را خسته کرده بود.
این کارشناس تیراندازی در ادامه خاطر نشان کرد: از نظر حرفهای هم هیچ مربی در آستانه بازیهای المپیک به ورزشکار خود اجازه نمیدهد که اوج اجرا و عملکرد خود را به نمایش بگذارد. اتفاقی که برای المپیکیهای ما هم رخ داد همین بود این مسابقه برای آنها حکم یک رویداد آماده سازی بود نه میدانی که بخواهند دنبال نتیجه باشند. ورزشکاری در چنین رقابتی بخواهد خودش را حتی به مدال هم راضی کند ممکن است برای المپیک انگیزه خود را از دست بدهد.
بضاعت تیراندازی ایران همین است
خلیل نژاد با بیان اینکه ملی پوشان ایران کم نگذاشتند؛ عنوان کرد: بچههای ما هر چه در توان داشتند گذاشتند و باید پذیرفت که بضاعت تیراندازی ایران هم همین است. چهار سهمیه داریم و تا المپیک هم ۴۷ روز بیشتر زمان باقی نمانده است. کادر فنی تیم باید دراین مدت تلاش کند المپین ها را چه از نظر تاکتیکی و چه از نظر روحی و روانی آماده بازیهای المپیک که آوردگاه بسیار حساسی است کند.
وی در خصوص کسب مدال در المپیک پاریس گفت: تصور من این است که در تپانچه ۲۵ متر هانیه رستمیان به فینال صعود کند. مربی او آقای نصر اصفهانی از حالا باید برای فینال هانیه برنامه داشته باشد و حتی اگر نیاز است از دوستان و کارشناسان این رشته مشورت بگیرد. رستمیان در چند رویداد اخیری که حضور پیدا کرده همیشه موفق شده به فینال صعود کند اما متاسفانه موفقیت او در همین مرحله متوقف میشود که کادرفنی باید برای رفع این ضعف برنامه داشته باشد.
شانس کم تفنگ در پاریس برای حضور در فینال
خلیل نژاد افزود: در تفنگ هم دو نماینده داریم که امیدواریم بتوانند بهترین عملکرد خودشان را ارایه دهند. رقابت در تفنگ سخت است و عملا زیر ۶۳۰ در بادی نتیجه خوبی نیست که بخواهیم به فینال امیدوار باشیم. در اهداف پروازی هم یک بیرانوند را داریم که یک جوان پرآتیه است در مورد او هم این امیدواری وجود دارد که بتواند خودش را به فینال برساند هر چند که کار سختی است اما این امید وجود دارد.
پیشکسوت تیراندازی در ادامه در مورد پشتوانه سازی صورت گرفته برای این رشته المپیکی گفت: هر چهار نماینده این دوره ما جوان هستند. اعتقاد دارم آنها حتی اگر در پاریس هم موفق به کسب سهمیه نشوند میتوانند این دوره را به عنوان تجربه در کارنامه خود داشته باشند و از حالا برای المپیک ۲۰۲۸ خودشان را آماده کنند. بیرانوند در بخش اهداف پروازی ۱۵ سال بیشتر ندارد قطعا در آینده با تکیه به تجربیات خود میتواند نتایج خوبی را برای تیراندازی ایران کسب کند.
هیچ مربی کامل نیست
وی در خصوص خرابی سلاح تیراندازان و رفع آن مشکل آنها در جریان مسابقات گفت: در این زمینه اگر بخواهیم صرفا مربی را مقصر بدانیم منصفانه نیست. سرمربی باید یک تیم مربیگری داشته باشد. یکی از این مربیان باید فردی باشد که شناخت کافی از ساختار سلاحها داشته باشد. این فرد باید خیلی حواس جمع باشد؛ او باید اطلاعات کافی در مورد زمان بندی سرویسهای سلاح، مهمات و تغذیه سلاح را به خوبی بداند چون در صورتی که تغدیه یک سلاح نامرغوب باشد عمر سلاح هم کوتاه خواهد بود.
خلیل نژاد خاطر نشان کرد: این مربی باید قطعات سلاح را در سفرها به ویژه اعزامهای تیم ملی مهیا کند. من تجربه سلاح ۲۵ متر را دارم این یکی از بهترین سلاحهای دنیاست ولی از نظر سوزن بسیار ضعیف است و یک یدکی بیشتر در داخل باکس ندارد. قاعدتا این مربی باید به فکر درست کردن سوزن سلاح باشد. سرمربی باید برنامه ریزی این کارها انجام دهد وگرنه به تنهایی نمیتواند از پس همه این کارها بربیاید چون قاعدتا هیچ مربی کامل نیست. یک مربی نمیتواند هم تمام حواسش را روی سلامت سلاحها بگذارد و هم ورزشکار خود را راهنمایی کند و یا از نظر روانشاسی به آنها کمک کند.