نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از بخش های مختلف بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در شهر مکه بازدید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در این بازدید که سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و چند تن از معاونین و مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و این سازمان سرپرست حجاج ایرانی را همراهی می‌کردند دکتر سیدعلی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت و دکتر محمد رضا شمس اردکانی رئیس بیمارستان مکه درخصوص بیش از ده خدمتی که در این مرکز درمانی به زائران ارائه می‌شود، گزارش دادند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در بازدید از بخش‌های اورژانس، داروخانه، رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه، دندانپزشکی، بستری، مراقبت‌های ویژه و مطب‌های تخصصی، از نزدیک با کادر درمانی بیمارستان مکه گفتگو کرد و بیشترین علل مراجعه زائران را جویا شد که دست اندرکاران هر بخش با بیان توضیحات، لزوم اطلاع رسانی بیشتر برای آمادگی زائران جهت ایام تشریق را یادآور شده و تاکید کردند که این مجموعه تلاش دارد که آرامش خاطر زائران برای این ایام هرچه بیشتر فراهم شود.

در این بازدید دکتر منصوره اکبری فر متخصص قلب و فاطمه سرو متخصص داخلی با اشاره به اینکه در هر ساعت بین ۵ تا ۶ نفر مراجعه کننده داشته اند مشکلات قلبی و تنفسی و عفونت‌های شایع را از دلایل عمده مراجعات عنوان کردند.

سرپرست حجاج ایرانی در بخش بستری مردان و زنان و مراقبت‌های ویژه ضمن احوالپرسی با زائران بستری در این بخش‌ها، از وضعیت جسمی و بیماری شأن جویا شد.

دکتر علیرضا خادم المله با ارائه آماری از تعداد بیماران بستری درهر بخش، لزوم اطلاع رسانی در خصوص تغذیه و میزان استفاده از مواد نوشیدنی را یادآور شد و گفت: استفاده از نوشابه‌ها موجب بالارفتن قند زائران می‌شود و در افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند کاملاً مشهود و سلامتی آنان را تحت تأثیر قرار داده است.

دکتر امیر بیساوی متخصص ارتوپدی و مسئولان بخش‌های رادیولوژی و سونوگرافی نیز علت اکثر مراجعات را ضرب دیدگی و شکستگی ذکر کردند و در بازدید از داروخانه بیمارستان مکه هم دکتر مرعشی اظهار داشت: داروهای مورد نیاز بیماران به مقدار کافی تأمین شده است و در اختیارشان قرار می‌گیرد.

در جریان این بازدید، چند نفر از بیماران و همراهانشان در گفتگو با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته برای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی درخواست‌های خود را مطرح کردند که حجت الاسلام والمسلمین نواب ابراز امیدواری کرد که با مراقبت بیشتر در روزهای آینده و توجه به توصیه‌های خدمتگزاران در حوزه پزشکی، بیماران بستری هم برای رفتن به عرفات و منا آماده شوند و بتوانند اعمال و مناسک خود را انجام دهند.

در پایان این بازدید، سرپرست زائران ایرانی در نشست با رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت، رئیس بیمارستان مکه و دست اندرکاران اجرای طرح کادر درمان داوطلب توصیه‌هایی در خصوص ساماندهی داوطلبان برای کمک به کادر پزشکی ارائه کرد.

وی گفت: از گذشته زمان ائمه در کاروان‌ها کمک می‌کردند و حضور پزشکان جهادی و داوطلب در راستای احیای همان سنت است و با ساماندهی می‌توان از کمک‌های آنان و سایر خادمین برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به ضیوف الرحمان استفاده کرد.

در این نشست دکتر خورشید وسکویی با ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز پزشکی حج و زیارت در این حوزه عنوان کرد که بیش از ۴۵۰ نفر از کادر درمان و پزشک در کاروان‌های اعزامی به حج امسال شناسایی شدند که آمادگی خود را برای کمک به مجموعه مرکز پزشکی اعلام کردند.

وی همچنین از اقدامات صورت گرفته برای تدوین ساختار، اصلاح فرایندها و آسیب شناسی حوزه‌های مختلف گزارش داد و گفت: با پایش های صورت گرفته در قبل از سفر، مراقبت از زائرانی که پرونده شأن در کمیسیون‌های پزشکی با دقت بیشتری بررسی شده است با جدیت مورد توجه قرار دارد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم ضمن تقدیر از اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته، کاهش آمارها در بخش‌های مختلف نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را نتیجه مؤثر بودن آموزش‌ها و توصیه‌های پزشکی و دقت بیشتر در اجرای دستورالعمل‌ها دانست و گفت: در صورتی که تجهیزاتی مورد نیاز است و برای درمان بیماران ضرورت دارد با ارائه راهکار و هماهنگی با سازمان حج و زیارت تهیه شود.