به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری المیادین در مقالهای به بررسی جنایت فجیع رژیم صهیونیستی در اردوگاه النصیرات و معیارهای دوگانه رسانههای غربی در خصوص این جنایت پرداخت و در نهایت به این سوال پاسخ داد که آیا این اتفاق میتواند روند جنگ غزه را تغییر دهد یا نه؟
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه دیروز اعلام کرد که در جنایت وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه ۲۱۰ نفر به شهادت رسیده و بیش از ۴۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
بعد از اینکه رژیم صهیونیستی از آزادسازی ۴ تن از اسرای خود در غزه در نتیجه کشتار فجیعی که در اردوگاه النصیرات به راه انداخته بود، خبر داد؛ رسانههای غربی به جای پوشش دادن به عمق فاجعه این اردوگاه یا صحبت از نقش قابل توجه اطلاعاتی و لوجستیک آمریکا در این پرونده تلاش کردند این اتفاق را یک موفقیت برای رژیم صهیونیستی قلمداد کنند.
این رسانهها که در تحولات پیشین، جانبداری خود از رژیم صهیونیستی و دستورالعملهای اسرائیلی را اثبات کرده بودند، با بزرگنمایی آزادی ۴ تن از اسرای اسرائیلی تلاش کردند صدها شهید فلسطینی این فاجعه را نادیده بگیرند و حتی برخی از آنها تلاش کردند انجام این جنایت را با عنوان «نتیجه تأسف بار یک عملیات ضروری» توجیه کنند.
حتی برخی رسانههای غربی تلاش کردند این گونه نشان دهند که بازگرداندن اسرای اسرائیلی تنها از طریق عملیات نظامی ممکن است و امکان رسیدن به این موضوع از طریق مذاکرات وجود ندارد.
عملیات اسرائیل معادلات را تغییر نمیدهد
المیادین در ادامه تاکید میکند که ارتش صهیونیستی که مورد حمایت همه جانبه آمریکا در عرصههای نظامی و میدانی و اطلاعاتی قرار دارد، با وجود پشتیبانی کامل آمریکا از ابتدای جنگ تاکنون تنها توانسته ۴ اسیر خود را از نوار غزه بازگرداند، آن هم در شرایطی که ۸ ماه درگیر جنگ در منطقه کوچک غزه بوده است. اینها واقعیتهایی است که رسانههای غربی به آن توجهی ندارند.
بر این اساس میتوان گفت که حادثهای که دیروز رخ داد، نمیتواند معادلات راهبردی این جنگ را تغییر دهد و روند کلی درگیرها همچنان به همین صورت باقی خواهد ماند. سرکردگان رژیم صهیونیستی همواره تلاش میکنند شکست استراتژیک اثبات شده خود در این جنگ را منکر شوند و خسارتهای ناشی از این شکست را مدیریت کنند.
این در حالی است که اشغالگران در کوچ اجباری فلسطینیان به خارج از غزه و اعمال حاکمیت جدید در این منطقه ناکام بوده و نتوانستهاند هیچیک از اهداف اعلام شده خود را محقق کنند و در آینده نیز موفق به این کار نخواهند شد.
تأثیرات عملیات النصیرات در نگاهی فراگیر
در نگاهی فراتر میبینیم که ارتش اشغالگر صهیونیستی در نوعی انزوا در نتیجه فروپاشی قدرت بازدارندگی خود قرار دارد و بسیاری از تجهیزاتی که تاکنون آنها را افتخار صنایع نظامی خود میدانست، در این جنگ از بین رفته است. صهیونیستها در جبهه شمالی دچار خفت و خواری شدهاند و نمیتوانند بین جبهه غزه و جبهههای پشتیبانی آن فاصله ایجاد کنند.
در عرصه بین المللی نیز رژیم صهیونیستی منفور و منزوی شده و حمایت افکار عمومی را از دست داده است. این رژیم در حالی منتظر محاکمه عناصر خود در دادگاههای بین المللی است که در طرف مقابل، مقاومت با تحولی راهبردی و بیسابقه مواجه شده است.
مهمترین نکته اینکه این عملیات نمیتواند به سوالهای مهم اشغالگران مبنی بر نحوه بازگرداندن باقیمانده اسرا یا بازگرداندن شهرک نشینان آواره به شمال سرزمینهای اشغالی و ترمیم مجدد بازدارندگی این رژیم و بازگرداندن آبروی از دست رفته اسرائیل پاسخ دهد.
معیارهای دوگانه آمریکا و مشارکت در کشتار النصیرات
گرچه آمریکا اعلام کرده که مشارکت علنی در فاجعه النصیرات نداشته، اما اذعان کرده که برنامهریزی این عملیات را انجام داده است. شاید این موضوع آغازی بر مسئولیت مستقیم و اعلام شده آمریکا در قبال این کشتار باشد و چه بسا در آیندهای نزدیک نیروهای نظامی آمریکا را ببینیم که در عرصه میدانی ایفای نقش میکنند.
نکته دوم در خصوص آمریکا و پوشالی بودن ادعاهای انسانی این کشور است. در این عملیات مشخص شد که اسکله دریایی که آمریکا احداث کرده، قرار بوده تنها به عنوان یک مرکز نظامی و امنیتی در خدمت اشغالگران صهیونیست باشد، همانطور که در عملیات دیروز نیز به عنوان کانون اصلی عملیات مورد استفاده قرار گرفت.
نکته مهمتر دیگر اینکه آمریکا در حال حاضر تمامی ابزارهای کمکهای انسانی را در خدمت اهداف نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به کار گرفته و با نفاق رسانهای و تبلیغاتی خود مقاومت فلسطین را به استفاده از بیمارستانها متهم میکند، این در حالی است که خودش ابزارهای کمکهای انسانی را در خدمت اهداف نظامی و برای کشتار صدها فلسطینی به کار گرفته است.
انعکاس عملیات النصیرات در رسانههای صهیونیستی
رسانههای رژیم صهیونیستی نیز تلاش کردند این عملیات را برای سرپوش گذاشتن بر چهره شکست خورده خود در جنگ بزرگنمایی کرده و ابعادی غیر واقعی و متناقض با روند تحولات ماههای گذشته جنگ به آن بدهند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز بلافاصله با اسرای آزاد شده دیدار کرد تا از این اتفاق در راستای منافع سیاسی موقت خود بهرهبرداری کند. اما آنچه که مشخص است، این است که عملیات مذکور هیچ تغییری در روند کلی جنگ در غزه ایجاد نخواهد کرد و گرچه میتواند مسکّنی موقت برای آلام و دردهای صهیونیستها و به ویژه سرکردگان رژیم صهیونیستی باشد، اما نمیتواند راه حلی دائمی برای برون رفت از این باتلاق برای آنها فراهم کند.