آمریکا برای دومین بار پیش‌نویس قطعنامه اصلاح شده درباره آتش‌بس در نوار غزه را در میان اعضای شورای امنیت تقسیم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا شامگاه یکشنبه پیش‌نویس اصلاح شده قطعنامه آتش‌بس در نوار غزه را برای دومین بار در میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل که جزئیات آن توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ارائه شده بود، توزیع کرد و از آنها خواست تا به آن رأی دهند.

به گفته منابع دیپلماتیک، رأی‌گیری قرار است امروز دوشنبه برگزار شود، اما کره جنوبی به عنوان ریاست شورای امنیت هنوز این موضوع را تأیید نکرده است.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا از پیشنهاد آتش‌بس اعلام شده در 31 ماه مه و پذیرفته شده توسط اسرائیل استقبال می‌کند و از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) می‌خواهد که آن را بپذیرد و از هر دو طرف می خواهد که قطعنامه را به طور کامل و بدون تأخیر یا قید و شرط اجرا کنند.

در پیش‌نویس این قطعنامه همچنین بر اهمیت پایبندی دو طرف به مفاد پیشنهاد پس از توافق تأکید و از آمادگی آمریکا، مصر و قطر برای تلاش به‌منظور اطمینان از ادامه مذاکرات تا حصول همه توافق‌ها استقبال شده است.

پیش نویس قطعنامه اصلاح شده آمریکا هرگونه تلاش را برای تغییر بافت جمعیتی یا سرزمینی در نوار غزه رد می‌کند.

«نیت ایوانز» سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد که این پیشنهاد با آزادی اسیران منجر به آتش‌بس کامل و فوری می‌شود و اعضای شورا نباید اجازه دهند این فرصت از دست برود و آنها باید یک‌صدا از این توافق حمایت کنند.

متن جدید پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره آتش‌بس در نوار غزه محتوای این طرح را مشخص می‌کند و به درخواست‌های تعدادی از کشورهای عضو از آغاز مذاکرات یک هفته پیش پاسخ می‌دهد.

مرحله اول آتش‌بس طبق پیش‌نویش اصلاح‌شده قطعنامه شامل موارد زیر است: آتش بس «فوری و کامل» در نوار غزه، آزادی اسیران اسرائیلی توسط حماس و مبادله اسیران فلسطینی، خروج ارتش اسرائیل از مناطق پرجمعیت غزه و اجازه ورود کمک های بشردوستانه به نوار غزه.

بر اساس متن پیش‌نویس، اگر اجرای مرحله اول بیش از شش هفته طول بکشد، آتش بس تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد ادامه خواهد داشت.

به گفته منابع دیپلماتیک، تعدادی از اعضای شورای امنیت درباره دو نسخه قبلی پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی ابراز نگرانی کرده بودند، به ویژه الجزایر به عنوان نماینده گروه عربی و روسیه که دارای حق وتو در شورای امنیت است.