تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸

در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن بررسی شرایط تشکیل شرکت های تجاری، به معرفی آن دسته شرکت هایی بپردازیم که برای به ثبت رسیدن به مدرک تحصیلی مرتبط نیاز دارند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آیا برای ثبت شرکت باید مدرک تحصیلی ارائه کرد؟ راه اندازی یک شرکت از نخستین اقداماتی است که برای فعالیت‌های تولیدی، خدماتی، تجاری و… انجام می‌گیرد. شرکت در نتیجه توافق و تعهد شرکا برای انجام فعالیت تجاری خاص تشکیل می‌شود.

اگر قصد تأسیس شرکت دارید، حتماً با خود می‌پرسید شرایط ثبت شرکت چیست؟ آیا برای راه اندازی و ثبت یک شرکت، باید مدرک تحصیلی مرتبط ارائه کرد؟ در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن بررسی شرایط تشکیل شرکت‌های تجاری، به معرفی آن دسته شرکت‌هایی بپردازیم که برای به ثبت رسیدن به مدرک تحصیلی مرتبط نیاز دارند.

شرایط تأسیس و ثبت شرکت

شرایطی که برای تأسیس شرکت لازم است، شامل دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی می‌شود:

اهلیت: صلاحیت و اهلیت از مهم‌ترین شرایط تشکیل شرکت و انعقاد هر نوع قرارداد است که سن قانونی و سلامت عقل از نشانه‌های آن هستند.

تراضی: قرارداد شرکت با قصد و رضای طرفین (اجزای اراده در حقوق ایران) شکل می‌گیرد.

کافی بودن تعداد شرکا: برای تشکیل و ثبت شرکت‌های قانون تجارت باید حداقل دو شریک وجود داشته باشد.

موضوع قرارداد شرکت: موضوع و هدف قرارداد شرکت باید معین، مشخص و قانونی باشد.

اخذ مجوز: اگر موضوع فعالیت شرکت از آن دسته موضوعاتی باشد که برای انجام دادن آنها اخذ مجوز لازم است، این مجوز باید از مرجع ذیصلاح گرفته شود.

تسلیم آورده شرکت: شرکا باید سرمایه شرکت که شامل آورده نقدی و غیرنقدی می‌شود را تسلیم کنند. میزان آورده نقدی بستگی به نوع شرکت‌های تجاری دارد.

مشخص کردن مدیر (یا مدیران) و بازرس (یا بازرسان)

برای ثبت کدام شرکت‌ها مدرک تحصیلی لازم است؟ قسمت اول

با مطالعه شرایط عمومی و اختصاصی تشکیل و ثبت شرکت‌های تجاری، متوجه شدیم که ارائه مدرک تحصیلی برای تأسیس اغلب شرکت‌ها لازم نیست. البته برای تأسیس و ثبت شرکت‌هایی که موضوع فعالیت آنها موضوعات مشخص شده در قانون تجارت است، باید مدرک تحصیلی ارائه کرد. به عبارت بهتر قانونگذار قوانین و مقررات ویژه ای برای انجام بعضی فعالیت‌ها تعیین کرده که اگر موضوع فعالیت یک شرکت قرار بگیرند، باید مدرک تحصیلی مرتبط با آنها ارائه شود.

ثبت شرکت بیمه: برای به ثبت رساندن هر نوع مؤسسه بیمه باید از بیمه مرکزی ایران پروانه تأسیس گرفت. اخذ این مجوز منوط به نداشتن سابقه محکومیت کیفری و نظامی است. از سوی دیگر یکی از افراد باید در رشته مدیریت بیمه سابقه تحصیلی داشته باشد. البته الزامی به ارائه مدرک تحصیلی در این رشته نیست و داشتن سابقه کار مفید کافی خواهد بود. به این صورت که افراد دارای مدرک کارشناسی و بالاتر در رشته‌های غیرمرتبط، به حداقل یک سال سابقه فعالیت مرتبط نیاز دارند. در حالی که حداقل سابقه کاری مورد نیاز برای افراد دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته‌های مرتبط، ۶ ماه است. همچنین اشخاص دارای دیپلم به حداقل دو سال سابقه فعالیت در رشته بیمه نیاز دارند.

ثبت شرکت هواپیمایی: طبق دستورالعمل تأسیس و فعالیت شرکت‌های هواپیمایی، برای ثبت شرکت هواپیمایی باید پروانه و مجوز مرتبط دریافت کرد. داشتن حداقل مدرک لیسانس در رشته‌هایی که مورد تأیید سازمان هواپیمایی کشور هستند، برای گرفتن این مجوز ضرورت دارد.

مؤسسات روانشناسی: فعالیت در موضوعات روانشناسی عمومی منوط به اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح از قبیل سازمان بهزیستی و نظام روانشناسی است. البته برای فعالیت‌های مرتبط با روانپزشکی و روان درمانی، باید مدرک تحصیلی مرتبط ارائه کرد.

شرکت‌های کامپیوتری: شرکت‌های تأسیس شده با هدف فعالیت‌های نظارت مشاوره، طراحی، تولید، توسعه، پشتیبانی، نصب و راه اندازی، شبکه‌های اطلاع رسانی، آموزش سیستم‌های نرم افزار، سخت افزار و.. باید بعد از ثبت شرکت و پیش از شروع فعالیت برای اخذ مجوز از نظام صنفی رایانه‌ای استان خود اقدام کنند. برای اخذ این مجوز باید آخرین مدرک تحصیلی مدیر عامل شرکت (حداقل لیسانس) ارائه شود.

ثبت شرکت گردشگری: برای ثبت شرکت‌هایی با موضوع فعالیت گردشگری، باید حداقل مدرک لیسانس ارائه گردد.

شرکت‌های تبلیغاتی: چنانچه موضوع فعالیت شرکت امور تبلیغاتی باشد، باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفت. اخذ این مجوز منوط به داشتن دیپلم کامل متوسطه و حداقل ۵ سال سابقه کاری مؤثر یا مدرک کارشناسی در رشته‌های روابط عمومی، بازاریابی، بازرگانی یا علوم اجتماعی است.

برای ثبت کدام شرکت‌ها مدرک تحصیلی لازم است؟ قسمت پایانی

ثبت شرکت حمل و نقل: چنانچه موضوع فعالیت شرکت مرتبط با حمل و نقل مسافر باشد، باید از وزارت راه و شهرسازی مجوز گرفت. متقاضی اخذ این مجوز باید حداقل مدرک کارشناسی را ارائه کند (ترجیحاً رشته مدیریت، اقتصاد یا رشته‌های فنی).

مؤسسات آموزشی: ثبت مؤسسات آموزشی پژوهشی منوط به دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی مرتبط با رشته مورد تقاضا است. ثبت کاج در این خصوص می‌تواند برای تأسیس موسسات غیرتجاری به شما کمک کند

مؤسسات خیریه: برای ثبت مؤسسات خیریه باید از سازمان بهزیستی مجوز گرفت و مدیر عامل مؤسسه باید حداقل دیپلم داشته باشد. همچنین دو نفر با مدرک کارشناسی مرتبط با موضوع فعالیت مؤسسه باید در هیئت مدیره حضور داشته باشند.

ثبت شرکت کشتیرانی: برای فعالیت در حوزه نمایندگی کشتیرانی باید از سازمان بنادر و کشتیرانی مجوز گرفت. مدیر عامل شرکت باید مدرک کارشناسی (همراه با ۴ سال سابقه کار مفید اجرایی در عملیات کشتیرانی یا نمایندگی کشتیرانی)، فوق دیپلم (همراه با شش سال سابقه) یا دیپلم (با ۸ سال سابقه) داشته باشد. از سوی دیگر برای ایجاد شعبه باید یک نفر مدیر شعبه با حداقل مدرک دیپلم و ۲ سال سابقه کار مفید اجرایی در حوزه کشتیرانی یا نمایندگی کشتیرانی که دوره‌های آموزشی مربوطه را گذرانده باشد معرفی شود.

ثبت شرکت مترجمی: ارائه مدرک تحصیلی مرتبط برای ثبت شرکت‌های مترجمی لازم است.

برای ثبت شرکت عمرانی چه مدرک تحصیلی لازم است؟

برای ثبت شرکت مهندسی و فنی اگر کلمه (مهندسی) در عنوان شرکت به کار برود، به این معناست که شرکت قصد فعالیت در این حوزه بخصوص را دارد و حداقل یکی از موسسین باید مدرک مهندسی یا فنی مهندسی ارائه کند. اما استفاده از واژه (مهندسین) در عنوان شرکت، به معنای حضور بیش از یک مهندس در شرکت است. به همین دلیل باید بیشتر از یک مدرک مهندسی ارائه شود. چنانچه از عبارت (گروه مهندسین) در عنوان شرکت استفاده شود، کلیه مؤسسان شرکت باید مدرک مهندسی مرتبط با موضوع شرکت داشته باشند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.