دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان، که در راستای ارتقای سطح مهارت و دانش نظری تعدادی از قاریان مستعد و ممتاز کشور طراحی و اجرا شد.

به گزارش خبرنگار مهر، از سال گذشته، شاهد ابتکار جدیدی در حوزه آموزش تخصصی قرائت در کشورمان بوده ایم که توجه جامعه قرآنی را به خود جلب کرد.

دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان، که در راستای ارتقای سطح مهارت و دانش نظری تعدادی از قاریان مستعد و ممتاز کشور طراحی و اجرا شد.

این دوره با اهدافی ازجمله جهش در عرصه تلاوت حرفه‌ای قرآن در جمهوری اسلامی ایران، کادرسازی و ایجاد عقبه مطمئن از قاریان ممتاز و دارای سبک‌های اصیل و بدیع، جریان‌سازی قرآنی در سطح بین‌الملل و تثبیت جایگاه ایران به عنوان پیشتاز عرصه قرائت در جهان اسلام، تقویت ارتباط و تعامل با قاریان ممتاز و رصد مستمر فعالیت‌های ایشان و تولید تلاوت‌های اثرگذار برای پخش از شبکه‌های صدا و سیما و انتشار در فضای مجازی تشکیل شد.

دوره مذکور، یک نوبت در ماه و به مدت دو شبانه‌روز به میزبانی شورای عالی قرآن برگزار می شود. تکالیفی هم برای اعضا در فواصل بین دوره‌ها در نظر گرفته می‌شود.

اجرای تلاوت، نقد و تحلیل و کارشناسی تلاوت‌ها، طرح مسائل تخصصی دانشی و عملی در حوزه‌های فنی، آشنایی با مباحث اخلاق حرفه‌ای و اخلاق اسلامی، فراگیری مکالمه زبان عربی و… در دستور کار این دوره قرار دارد.

اعضای تیم ملی قاریان جوان، غالباً دارای محدوده سنی ٣٠ و کمتر از آن هستند. با بررسی و شناسایی صورت گرفته در آغاز این حرکت، ١٣ نفر از قاریان خوش آتیه به عضویت این دوره تخصصی درآمدند که به مرور، عضویت دو نفر از ایشان لغو شد.

برای امسال هم پس از چند نوبت آزمون و ارزیابی با اشراف تعدادی از اساتید برجسته، صلاحیت های های فنی و شخصیتی دو قاری جدید؛ خلیل سواری از خوزستان و محمدحسین قصری زاده از تهران، برای عضویت در تیم ملی احراز شد.

در مورد سه قاری دیگر هم مقرر شد پس از طی یک مرحله مقدمات فنی قرائت، ارزیابی مجدد از ایشان به عمل آید. بنا براین گزارش، اسامی ١٣ عضو تیم ملی قاریان جوان جمهوری اسلامی ایران در سال جاری از این قرار است: سیدمحمد حسینی پور از سمنان، امیرحسین رحمتی از گلستان، علیرضا بیژنی از خراسان رضوی، مسعود موحدی‌راد از خراسان رضوی، علیرضا عتیق‌زاده از زنجان، سیدصادق مسلمی از مازندران، علی کبیری از مازندران، یونس شاهمرادی از تهران، امیرحسین انواری از یزد، سیدپارسا انگشتان از مازندران، سیدمحمدمهدی شیخ‌الاسلامی از همدان، خلیل سواری از خوزستان و محمدحسین قصری زاده از تهران. راهبری فنی این دوره تخصصی در سال ١۴٠٣ را عباس امام جمعه، محمود لطفی نیا، سعید رحمانی، امین پویا و حسن مختاری بر عهده دارند.