کتاب «تجارت در روایات» نوشته وحید حاجی آقازاده توسط انتشارات در مسیر آفتاب منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تجارت در روایات» نوشته وحید حاجی آقازاده به تازگی توسط انتشارات در مسیر آفتاب منتشر و روانه بازار نشر شده است.

وحید حاجی آقازاده نویسنده کتاب «تجارت در روایات» با بیان اینکه کمتر فردی توانسته شغل تجارت و شخص تاجر را از منظر دین بررسی کند، گفت: تلاش کرده‌ام فرمایشات معصومان علیهم السلام را از کتب روایی معتبر استخراج کنم و در قالبی قابل قبول به مخاطبان معرفی کنم.

وی با بیان اینکه در بین افراد تأثیرگذار بر اقتصاد کشور ما، گروه‌هایی از جمله «دنیا زده‌ها» و «متدین‌های مخالف دنیا» دیده می‌شوند، افزود: در چنین وضعیتی کمتر فردی توانسته شغل تجارت و شخص تاجر را از منظر دین بررسی کند؛ که هم تلاشگر اقتصادی، خودش را به‌خاطر تلاش‌های تجاری که دارد بنده مقرب خدا بداند و هم متدینِ مخالف دنیا بداند که حضرات معصومان (ع) چقدر در سفارش به تجارت و تکریم تاجر، عنایت‌های ویژه داشته‌اند.

این پژوهشگر، ضمن اشاره به راه‌های گوناگون به‌دست آوردن رزق و روزی در دنیا، گفت: برخی از این راه‌ها یا به صراحت یا به اشارت، توسط ائمه (ع) به مردم نشان داده شده است؛ در مواردی نیز به مردم دستور داده شده که برای تحصیل روزی، مسیر خاصی را بپیمایند.

وی افزود: حضرت علی (ع) می‌فرماید: «اِتَّجِرُوا بَارَکَ اللَّهُ لَکُمْ فَإِنِّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ (ص) یَقُولُ إِنَّ الرِّزْقَ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةٌ فِی التِّجَارَةِ وَ وَاحِدٌ فِی غَیْرِهَا»؛ تجارت کنید تا خدا به شما برکت دهد؛ همانا من از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود رزق و روزی ۱۰ قسمت دارد که ۹ جز آن در تجارت است و یک جز در غیر آن. روایت مذکور از روایات مهم در بحث اقتصاد فردی و اقتصاد جوامع است.

حاجی آقازاده ادامه داد: به نظر معصوم (ع) اکثر شریان و جریان اقتصاد هر فرد و هر جامعه را باید در امر تجارت و بازرگانی جست‌وجو کرد. «کتاب تجارت در روایات» برای الگوسازی از شغل تَراز و برخوردار از عَیار مناسب تجارت تألیف شده تا بتوانیم ضمن بازخوانی مجدد روایات، این شغل را از غربت دینی در آورده و بخشی از تأکیدات دینی در این زمینه را بدانیم.

دبیر جمعیت حضرت خدیجه (س) گفت: تمام تلاش من در نگارش این کتاب بر این استوار شده که لحن فرمایشات معصومان علیهم السلام را از کتب روایی معتبر و معروف، استخراج و گردآوری کنم تا با ساختاربندی آن، در قالبی قابل قبول این فرامین الهی را به مخاطبان معرفی کنم.

وی افزود: اگر دغدغه‌مند پرچم، نظام و خون شهدا هستیم، باید نگاه‌مان به تجارت و تاجر را بازخوانی کنیم. تکریم‌های واقعی می‌تواند به تکثیر شغل پرفایده تجارت در بین اقشار مختلف منجر شود. با این روش هم گارد کج‌اندیشانِ فقرطلب را می‌توان شکست و هم می‌توان در کشوری که از چند ده هزار محصول طبیعی صادراتی برخوردار است، تاجر بودن را به شایستگی معرفی کرد.

نویسنده «کتاب تجارت در روایات» گفت: می‌توان جوانان مستعد ایرانیِ دستمزد محور را در مسیر رسیدن به ایرانی سودمحور قرار داد. گفتمان‌سازی و پرداخت‌های علمی و مستند، اولین قدم‌های مؤثری است مه در مسیر این جهاد مفید و همه جانبه باید برداشته شود.

حاجی آقازاده در پایان گفت: این اثر را تقدیم می‌کنم به همه فعالان عرصه تولید و تجارت که در رونق دادن بازارها و تولید کشورمان نقش مفید و تعیین کننده دارند و به امید روزی که در مصداق مفاهیمی همچون جهاد، یک تاجر و یا تولیدکننده فعال، خود را در صف مجاهدان واقعی عندالله، عندالرسول (ص) و عندالامام (ع) بداند و بماند.