به گزارش خبرگزاری مهر، سردار اصغر جعفری صبح امروز در همایش ملی کنترل جرایم خشونت بار نقش سازمانها و نهادها ، افزود: 16 درصد از سرقتها به عنف تحت پوشش مسافر و 10 درصد نیز تحت پوشش مسافرکش انجام میشود و این امر به نابسامانی و بیانضباطی ناوگان حمل و نقل کشور ، باز می گردد.
به گفته سردار جعفری ، نرخ اینگونه جرایم از سوی ناوگان رسمی حمل و نقل بسیار کم است و وقوع جرم در آنها تاوان بیانضباطی اجتماعی در حمل و نقل است.
وی افزود: 90 درصد از سرقتهای به عنف که تحت پوشش مامور انجام میشود از سوی مجرمان طایفه فیوج انجام میشود ، و 42 درصد از قتلها در کشور نیز با سلاح سرد انجام میشود و 15 درصد از قتلها در کشور ناشی از مسایل اخلاقی است.
رئیس پلیس آگاهی کشور گفت: تلاش ما جهت محدود کردن قانونی تولید، واردات و عرضه سلاح سرد به نتیجه مطلوب نرسیده است.
سردار جعفری با اشاره به اینکه 5/12 درصد از قتلها ناشی از اختلاف خانوادگی و سوء ظن روابط زن و شوهر و دیگران است ، تاکید کرد : 21 درصد از قتلها نیز به نوعی به رفتار فرهنگی زن و مرد باز می گردد. همچنین 63 درصد از قتل زنان توسط محارم آنها انجام شده است که این رقم نگران کننده است و مربوط به بخشهایی است که پلیس قادر به دخالت در آن نیست.
وی افزود: 61 درصد از سارقان به عنف بین 18 تا 25 سال سن داشته و فاقد هرگونه سابقه کیفری هستند.
وی اظهار داشت : برگزاری همایش در زمینه مبارزه با سرقت خودرو در سال گذشته، باعث کاهش جرم در این زمینه شد بطوریکه سال گذشته روزانه 6/41 خودرو در کشور به سرقت می رفت که این رقم امسال به 6/34 خودرو رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه کشف جرم سرقت خودرو نیز در سال جاری نسبت به سال گذشته با 12 درصد افزایش کشف خودرو مواجه بوده ایم ، گفت: همچنین با 6 درصد نیز افزایش کشف موتور سیکلت و 25 درصد افزایش کشف لوازم خودرو مواجه بودهایم.
رئیس پلیس آگاهی کشور گفت: وضعیت جرایم خشن در کشور نسبت به کشورهای دیگر قابل قبول است اما انتظار میرود با توجه به فرهنگ غنی ایرانی و پیشینه فرهنگی در این زمینه به وضعیت مطلوبتری دست پیدا کنیم.
وی به آمار سرقت مسلحانه اشاره کرد و افزود: در این زمینه مطابق آمار منتشر شده در سایت اینترپول در آفریقای جنوبی نرخ این جرم 499 مورد، لهستان 135، فرانسه 210 ، اسپانیا 203، اتریش 121، هند 127،آلمان 72، اوکراین 11، دانمارک 52، سوئیس 34، ترکیه 6، ژاپن 6،ایران 7/1، اندونزی 7/3 و عربستان 2 دهم درصد بوده است.
سردار جعفری با اشاره به اینکه نرخ جرم سرقت مسلحانه در ایران نسبت به کشورهای دیگر جزء بهترین ها است ، افزود: این در حالی است که ما در منقطه ای هستیم که مملو از سلاحهای رها شده از کنترل دولتها است.
وی با تاکید بر اینکه نرخ قتل در کشور ما در سال گذشته 4/3 درصد بوده است ، تصریح کرد : در بیشتر کشورهای دنیا نرخ قتل دو رقمی است و امیدواریم نرخ قتل در کشور ما به زیر 3 کاهش یابد.