به گزارش خبرنگار مهر، روح الله محبوبی ظهر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اقدامات شهید خدمت در قوه قضائیه و دولت و همچنین با تاکید پرشور با انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: بر اساس اصل ١٧۴ قانون اساسی وظیفه نظارت بر دستگاههای دولتی، مؤسسات و غیره که از بودجه عمومی استفاده میکنند، را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد مجموعه پیشگیری از وقوع جرم با نظارت قبل، حین و بعد از اجرا و بهره گیری از استفاده بیت المال است، ادامه داد: بر اساس تحقیقات میدانی سازمان بازرسی کل کشور ٢١٠ مورد اساسی و چالشی بسترهای فساد شناسایی شد که قرار است هر ساله ۵٠ مورد آن مدیریت و ساماندهی گردد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۴۴ موضوع بستر و چالش فساد در استان مانند فرار مالیاتی، کارتهای بازرگانی، تنش آبی، ساخت و ساز غیرمجاز، اراضی ملی، منابع طبیعی، محیط زیست، تأمین منابع آبی و اصلاح الگوی کشت، و غیره شناسایی ودر اختیار مرکز قرار گرفته است.
مدیر کل بازرس کل آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هدف اصلی مجموعه پیشگیرانه میباشد، اذعان کرد: سال گذشته ٢٢ موضوع پرونده به سیستم قضائی ارجاع شده که برای ١٨ مورد آن حکم قطعی صادر شده و بقیه هم در حال اجراست.
وی بیان کرد: ٧٢ مورد نیز به کمیتههای تخلفات اداری ارجاع شده که برای ۶۵ مورد و ١٢۶ نفر نیز محکومیت قطعی شده است.
محبوبی ادامه داد: در حوزه حقوق عامه نیز ضمن تعیین اولویت بندی ها به عنوان مثال به موضوع وصول حقوق دولتی معادن سازمان ورود کرد و چالشهای پیش روی آن به سازمان و مجلس ارسال و اطلاع داده شد.
وی با اشاره به اینکهدر بخش مدیریتی نیز ٨٣ چالش بررسی و در اختیار مدیران قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: ٣٠٨ نامه هشداری هم در حوزه جوانی جمعیت به دستگاههای مختلف مربوطه ارسال شده است.
مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ با توجه به رویکرد سازمان برای کشف علل و عوامل چالشهای اساسی کشور و گلوگاههای فساد، ۲۱۰ موضوع اساسی، چالشی و بسترهای فساد در کشور شناسایی شد که هر سال حدود ۵۰ مورد مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار میگیرد و در یک طرح چهار سال بیشتر این مسائل حل و فصل خواهد شد.
تشکیل ۲۲ پرونده مراجع قضائی و ۷۲ پرونده تخلفات اداری در سال گذشته
آقای محبوبی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۲ پرونده برای مراجع قضائی فرستاده شد که ۳۹ مورد منجر به محکومیت شده که تعدادی از این محکومیتها مربوط به پروندههای سال ۱۴۰۱ است افزود: در این تعداد پرونده ۱۸ نفر محکومیت قطعی داشتند.
وی ادامه داد: ۷۲ پرونده تخلف نیز به مراجع رسیدگی به تخلفات اداری معرفی شده که برای ۶۵ مورد آن محکومیت قطعی صادر شده و ۱۲۶ نفر نیز محکوم شدهاند.
مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی همچنین از بررسی و پیگیری طرح واگذاری شرکت طلای زره شوران تکاب به بخش خصوصی توسط بازرسی استان خبر داد و گفت: نتیجه بازرسیها در این شرکت این بوده که در حال حاضر شرایط واگذاری وجود ندارد و باید اقداماتی در جهت ارتقا ارزش افزوده برای این معدن انجام گیرد.
محبوبی احیای حقوق عامه و وصول حقوق دولتی معادن در استان را از جمله دیگر مواردی دانست که در دستور کار بازرسی استان قرار دارد افزود: متأسفانه حقوق دولتی از این معادن دقیق شناسایی و پرداخت نمیشود و باید ۱۵ درصد منابع این حقوق به توسعه شهرستان محل استقرار معدن برگشت داده شود که بر نمیگردد و سازمان بازرسی موضوع را به جد دنبال میکند.
وی تصریح کرد: سال گذشته از محل اجرای طرح باک پر در مرز بازرگان بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان عاید کشور شده است.
مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی از اختصاص بودجه برای مهار آبهای مرزی استان نیز خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای مهار آبهای مرزی در شمال و جنوب استان از صندوق ذخیره ارزی اختصاص داده شده است.