به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی صفایی امروز در آئین روز ملی اصناف با بیان اینکه اتاق اصناف ایران ظرف یکسال، چهار بار تغییر سکاندار و رئیس داشته، اظهار کرد: اتاق اصناف ایران در تلاطم بود و ظرف یک سال، چهار رئیس در اتاق انتخاب شدند؛ این موضوع به دلیل قانون سخت و تبعیض آمیزِ قانون صنفی که محدودیت دو دوره برای رئیس دارد، اتفاق افتاد.
وی افزود: اولین کاری که بنده متعهد بودم انجام دهم، اصلاح قانون نظام صنفی بود که بیش از ١٠ سال پشت درهای کمیسیونهای متعدد مجلس شورای اسلامی قرار گرفته بود و خبری از اصلاح نبود. قانون نظام صنفی با همکاری همکاران، در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد؛ این محدودیت در حالی برای ما وجود داشت که در هیچ سندیکا و نهادی نمیبینم که محدودیت وجود یک رئیس در دو دوره وجود داشته باشد؛ محدودیتی وجود ندارد چنانچه وزیری دوبار رأی اعتماد از مجلس بگیرد، محدودیت داشته باشد یا برای خود نمایندگان مجلس یا شورای شهر این محدودیت وجود ندارد؛ اما یک رئیس اتحادیه صنفی، نمیتوانست دو دوره، ریاست داشته باشد.
رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: بنده این موضوع را در جلسات متعدد با مسؤولان مختلف و از جمله رئیس مجلس مطرح کردم؛ زمانی که ابعاد این قانون تبعیضآمیز را مطرح کردم، بلافاصله رسیدگیها توسط مجلس صورت گرفت و در دستور قرار گرفت که بایستی این قانون اصلاح شود. قانونی که ١٠ سال در نوبت اصلاح بود، در کمتر از شش ماه در مجلس به تصویب رسید. هر چند که در شورای نگهبان به سبب برخی ایرادات در رفت و آمد است اما انحصار شکسته شد و محدودیت برداشته شد.
وی اضافه کرد: اصناف در نزدیک به یکپنجم تولید ناخالص ملی نقشآفرینی میکند، با این وجود آیا نباید در یکپنجم تصمیمات اقتصادی کشور، اصناف نقش و حضور داشته باشد؟ آیا نباید در یکپنجم شاکله حاکمیت کشور، نقش داشته و یکپنجم تصمیمات اقتصادی کشور در جهت رفع مشکلات این بخش عظیم باشد؟
صفایی تصریح کرد: متأسفانه طی سالهای اخیر این جایگاه به اصناف داده نشده و این حضور اتفاق نیفتاده است. متأسفانه نهادها و سازمانهایی که باید گرهگشای کار اصناف باشند، سبب کوچکتر شدن سفره کسبه شدهاند.
وی افزود: ما صنوف مزیتدار خود را شناسایی کردهایم؛ در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار واحد تولیدی داریم. مشکلی وجود داشت که هیچ بستری برای توسعه صادرات واحدها فراهم نبود، در اتاق کمیتهای تشکیل دادیم و از سفیر عربستان دعوت کردیم و بیش از ۳۰۰۰ میلیارد برای سرمایهگذاری اولیه اعلام آمادگی کردیم که نتیجه بسیار خوبی هم در بر داشت.
رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه تصریح کرد: در وهله اول چارهاندیشی جدیدی حتماً بایستی پیرامون تثبیت نرخ ارز داشته باشیم، متأسفانه بلافاصله اینکه، گرانی در بازار حادث میشود، همه بهدنبال این هستند که به بازار هجوم آورند. گرانی، متغیرهای متعددی دارد که اول آن، نرخ ارز است؛ بیتردید بخش عمده گرانی کالاها، ناشی از نرخ ارز است.
وی گفت: نیاز است که تیم اقتصادی کارآمدی تعریف شود تا ثبات در نرخ ارز را بررسی کند. تثبیت نرخ ارز، مهمترین درخواستی که فعالان این حوزه دارند.
صفایی اظهار کرد: از سوی دیگر، موضوع تراکنشهای بانکی مطرح است؛ در همان برههای که اتاق اصناف، چهار بار رئیس عوض کرد و در سیاستگذاری دچار تزلزل شده بود؛ دریافتیهای بانک مرکزی از هر تراکنش بود که در ازای هر تراکنش، مبلغی را اخذ میکرد. در این رابطه درخواست خود را به صورت مکتوب عنوان کردهایم که از مبلغی که ما کاسبها برای دولت، درآمدزایی میکنیم، درصدی از آن را به خود اتاقهای اصناف برای نظارتها تخصیص دهند.