به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد نبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در چهارمین رویداد کشاورزی بهره ور (بهبود بهره وری در خشکه کاری برنج) در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، با تبریک عید غدیرخم و بیان اهمیت آن در جهت دهی به تاریخ اظهار کرد: کشاورزی یک مقوله مهم و پر اهمیت در استقلال غذایی هر کشوری است.
نماینده ولی فقیه در خوزستان بیان کرد: امروز مرزهای دانش و علم جابجا شده و تکنولوژیهای نوین ایجاد شده است و این سبب میشود که ما در بخش کشاورزی نیز از کشاورزی سنتی به کشاورزی بهره ور حرکت کنیم.
وی گفت: یکی از منابع مهم و محدود کشور، منابع آبی است و با وجود اینکه خوزستان منابع آبی خوبی دارد ولی این سبب نمیشود درست و بهینه مصرف نکنیم.
حجت الاسلام موسوی فرد افزود: در کشاورزی نیاز داریم که به سمت کشت محصولات با نیاز آبی کم حرکت کنیم، مصرف آب را بهینه کنیم و بهره وری را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اهمیت برنج در خوزستان گفت: برنج محصول آب بری است و باید به سمت خشکه کاری حرکت کنیم.
امام جمعه اهواز عنوان کرد: دانشگاه شایسته است کشاورزانی که مدیریت بهینه دارند را به عنوان الگو به سایر کشاورزان معرفی کنند.
وی با تقدیر از زحمات مسئولان دانشگاه در ارتباط با کشاورزان گفت: راه مدیریت و بهینه سازی مصرف در کشاورزی ارتباط بین دانشگاه و کشاورز است.
در ادامه جمال فیاضی رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با تبریک عید غدیر خم اظهار کرد: یکی از افتخارات این دانشگاه در دوره اخیر ارتباط گیری با کشاورزان است و امروز کشاورزان صاحبان اصلی دانشگاه هستند و این یک الگو خوب برای ارتباط دانشگاه و کشاورز است.
وی با اشاره به برگزاری سه رویداد پیشین افزود: مسیر و روش پیش روی دانشگاه برداشتن فاصله بین جامعه و دانشگاه است و رویدادهای دیگری نیز در برنامه داریم.
فیاضی با اشاره به مقوله کشاورزی پایدار بیان کرد: کشاورزی برای آنکه بتواند از نظر اقتصادی، اجتماعی و تولیدی بهینه باشد باید به اصول کشاورزی پایدار مقید باشد.
رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان تصریح کرد: هر پدیده و فرایندی اگر پایدار نباشد، آسیب می بیند و ما باید به سمت داشتن کشاورزی پایدار حرکت کنیم و این با همکاری کشاورزان و دانشگاه فراهم میشود.
فیاضی به مقوله بهره وری اشاره کرد و گفت: کشاورزی پایدار بهره ور است و از نظر تولید، کیفیت و کمیت و مبارزه با آفت و علف هرز صرفه اقتصادی و اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: محصول برنج نیاز آبی بالایی دارد و باید به سمت شیوههای کشت و مدیریتهای زراعی و ارقامی حرکت کنیم که نیاز آبی پایین و کمیت و کیفیت بالای دارند.