نشست خبری دومین جشنواره سراسری طنز مکتوب صبح دیروز با حضور ناصر فیض دبیر جشنواره در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر فیض دبیر دومین جشنواره سراسری طنز مکتوب در این نشست گفت: جشنواره طنز مکتوب که به همت دفتر طنز حوزه هنری برگزار می شود، قصد دارد با تجربیات ارزنده ای که از سال گذشته به همراه دارد، دومین دوره را با مرتفع ساختن ضعفها همراه سازد. این جشنواره امسال در چهار بخش شعر، داستان، نثر و فیلمنامه برگزار می شود.

وی افزود: با برگزاری نخستین دوره جشنواره سراسری طنز مکتوب، متوجه این نکته شدیم که جشنواره با استقبال گسترده ای از جانب شرکت کنندگان روبرو شده است؛ به طوری که امسال حجم و تنوع آثار مطلوب و واجد شرایط به اندازه ای بود که داوران در انتخاب آثار دچار مشکل شدند.

فیض با اشاره به اینکه داوری دومین جشنواره سراسری طنز مکتوب در دو مرحله مقدماتی و نهایی انجام می شود ادامه داد: در بخش مقدماتی، داوری آثار برعهده بازبینان است و آثار بدون ذکر نویسنده و سایر مشخصات تنها با نام کد دبیرخانه ذکر می شود. اما در داوری نهایی در هر رشته سه داور درنظر گرفته شده است تا به گزینش آثار بپردازند.

دبیر دومین جشنواره طنز مکتوب خاطرنشان کرد: جشنواره به واسطه حمایت مستقیم از سوی دفتر طنز حوزه هنری مایل به مشارکت ارگانهای دیگر نیست. دفتر طنز همچون سال گذشته می تواند به برگزاری باشکوه و مطلوب جشنواره بپردازد. با این وجود جشنواره طنز مکتوب جشنواره ای نوپا محسوب می شود.

وی اضافه کرد: طی این سالها هرگز ارگان یا مرکز خاصی به طنز مکتوب توجهی نشان نداده، درحالی که دفتر طنز حوزه هنری با پیشقدم شدن در چنین زمینه ای سعی در شکوفایی این عرصه دارد و با ادعای درشتی به میدان آمده است. درواقع هدف دفتر طنز حوزه هنری ارتقای طنزی متعالی و حمایت از آثار طنزپردازان بوده است. بنابراین اگر ارگانهای دیگر هم به این نتیجه برسند که برای طنز مکتوب باید جایگاه مستقلی درنظر گرفته شود و حتی مثل سایر حیطه ها، کتاب سال طنز برگزار شود، مسلما این حوزه می تواند درخشش بیشتری بیابد.

وی ادامه داد: از عنوان دفتر طنز حوزه هنری این طور برمی آید که این مرکز می تواند در پررنگ کردن طنز در جامعه سهم به سزایی داشته باشد و به برطرف ساختن این شبهه که "طنز تنها به معنی خنده دار بودن است" بپردازد. طنز یکی از مهم ترین حیطه هایی است که با به کارگیری لحنی لطیف در بطن لایه های جامعه نفوذ می کند و به آسیب شناسی مشکلات اجتماعی می پردازد. درواقع رسالت اصلی طنز اصلاح گری است.

ناصر فیض در این نشست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا داوران جشنواره طنز تهران و جشنواره سراسری طنز مکتوب یکسان هستند گفت: جشنواره طنز مکتوب هرگز به قصد موازی کاری با جشنواره هایی نظیر جشنواره طنز تهران برپا نشده و تصور نمی کنم استفاده از افراد صاحب نظر برای داوری در جشنواره های مختلف طنز اشکالی داشته باشد.

وی افزود: اصولا جشنواره های طنز می توانند با تعامل با یکدیگر در شکوفایی طنز کشور نقش مهمی ایفا کنند تا علاوه بر ایجاد یک محیط رقابتی سالم به مفهوم طنز فاخر نیز نزدیک تر شوند.

به گزارش مهر، در دومین جشنواره سراسری طنز مکتوب 366 اثر در بخش شعر،270 اثر در بخش نثر،288 اثر در بخش داستان و 74 اثر در بخش فیلمنامه به دبیرخانه ارسال شده اند. به نفرات اول تا سوم این جشنواره نیز به ترتیب پنج، چهار و سه سکه بهار آزادی تعلق خواهد گرفت.

علی موسوی گرمارودی، محمد رضا ترکی و رضا رفیع داوران بخش شعر، یوسفعلی میرشکاک، مسعود کیمیا گر و مجیدزاده کرمانی داوران بخش نثر، یدالله صمدی، ناصر هاشم زاده و محمود عبداللهی داوران بخش فیلمنامه و محمدعلی علومی، هوشنگ مرادی کرمانی و منوچهر احترامی داوران بخش داستان را تشکیل می دهند.

در جشنواره امسال کتاب آثار برگزیده جشنواره طنز مکتوب سال قبل نیز به علاقمندان اهدا می شود. همچنین در کنار این جشنواره کارگاه های آموزشی طنز در چهار رشته شعر، نثر، داستان و فیلمنامه به وسیله استادان این رشته ها برپا می شود.

دومین جشنواره سراسری طنز مکتوب 15 و 16 دی در حوزه هنری برگزار می شود.