دبیر شورای آموزش، پژوهش و فناوری در حالی که مجلس به دو فوریت ابقای شورای عالی "علوم ، تحقیقات و فناوری" رای مثبت داده است از تشکیل اولین جلسه شورای عالی "آموزش، پژوهش و فناوری" در آینده ای نزدیک خبر داد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در پاسخ به خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: دولت در ادغام شوراهای عالی قاونونی عمل کرده و این ساماندهی بر اساس قانون صورت گرفته و نقص و لغو قانون مجلس نیست.

دکتر صادق واعظ زاده اضافه کرد: مصوبات مجلس توسط حقوقدانها در دولت بررسی و کلیه این مصوبات رعایت می شود که باید در این زمینه به نمایندگان توضیح داده شود.

معاون رئیس جمهور در مورد زمان تشکیل جلسه شورای جدیدالتأسیس آموزش، پژوهش و فناوری گفت: به زودی این شورا اولین جلسه خود را برگزار می کند. درحال حاضر مشغول ساماندهی دبیرخانه این شورا و 4 کمیسیون آن هستیم. 

وی در مورد طرح ادغام شوراها اضافه کرد: تا کنون بین دبیرخانه هایی که در حال حاضر در ذیل شورای آموزش، پژوهش و فناوری قرار گرفته اند، هماهنگی مناسبی وجود نداشت اما با ادغام و تشکیل دبیرخانه ای واحد این دبیرخانه ها به صورت هماهنگ عمل خواهند کرد. هماهنگی این دبیرخانه موجب سیاستگذاری مناسب آموزش، پژوهش و فناوری کشور می شود.

دبیر شورای آموزش، پژوهش و فناوری با بیان اینکه با طرح نمایندگان مجلس مبنی بر عدم ادغام شوراهای مصوب مجلس موافق نیستیم، گفت: توضیحاتی که مطرح می کنیم نظرات نمایندگان را نیز برای ساماندهی و ادغام شوراها تأمین خواهد کرد.

وی ادامه داد : با ساماندهی و ادغام، کارهای اجرایی از دبیرخانه کمیسیونها به خود دستگاهها واگذار می شود و کمیسیونها تنها مسئول تصمیم گیری خواهند بود. بنابراین دستگاههای اجرایی اختیاراتشان افزایش می یابد و فرایند تصمیم گیری تسهیل خواهد شد.

مسئول کمیسیون نقشه جامع علمی کشور در خصوص وضعیت فعلی تدوین نقشه گفت: کار آینده پژوهی علم و فناوری مورد بررسی و نتایج آن به شورای تخصصی ارائه شده است امیدواریم در زمانی کمتر از 6 ماه به نتیجه برسد و کار تدوین نقشه انجام شود.  

وی با اشاره به لزوم ایجاد شرکتهای نانو فناوری گفت : ایجاد شبکه شرکتهای فناوری نانو اقدام موثری است و باعث می شود، شرکتها با روی هم گذاششتن تواناییهای خود صدای بلندتری را در عرصه بین المللی به گوش مشتریان خود برسانند و محصولات خود را عرضه و در عقد قراردادها هماهنگ عمل کنند.

معاون علمی ریاست جمهوری در مورد بودجه ای که این معاونت در مورد فناوریهای نانو برای سال آینده در نظر گرفته است، افزود: پیشنهاد ما افزایش 50 درصدی در بودجه متمرکزی است که دولت صرف حمایت از فناوری نانو می کند. به همین میزان یعنی معادل 150 میلیارد ریال برای زیست فناوری پیشنهاد کرده ایم که در صورت پذیرش در مجلس تحقق پیدا می کند.

وی اضافه کرد : دولت برای فناوریهای نوین در سال 87 مبلغ 900 میلیارد ریال در نظر گرفته است.

 پس از آنکه دولت بحث ادغام شوراهای عالی را مطرح کرد، مجلس چهارم دی ماه به دو فوریت طرحی رای مثبت دادند که در صورت تصویب نهایی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ابقا می شود.
نمایندگان مجلس در نشست علنی روز سه‌شنبه چهارم دی ماه به بررسی دو فوریت طرح تعیین وضعیت، ابقا و اصلاح شوراهای عالی پرداختند و دو فوریت آن را با‪ ۱۴۲‬رای موافق، ‪ ۲۶‬رای مخالف ‪ ۱۴‬رای ممتنع از مجموع ‪ ۱۹۹‬نماینده حاضر تصویب کردند.

بر اساس این مصوبه، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ابقا می‌شود و رئیس جمهور رییس این شورا و وزیر علوم نایب رئیس آن خواهد بود.

این در حالی است که غلامحسین الهام سخنگوی دولت در مرداد ماه سال جاری برای کوچک سازی بدنه دولت و رسیدگی رئیس جمهور و معاون اول وی به تمامی شوراهای عالی از تصمیم دولت برای ادغام شوراهای عالی خبر داد. سخنگوی دولت در آن زمان از ایجاد شورای عالی آموزش، پژوهش و فناوری با ادغام 12 شورای آموزشی، پژوهشی و فناوری خبر داد.