به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، این حمله چند سرویس دولتی از جمله خدمات در فرودگاه ها را هفته گذشته مختل کرد، به طوریکه صف های طولانی در باجه های مهاجرت طولانی شد. البته به گفته وزارت ارتباطات اندونزی ماشین های اتوماتیک کنترل پاسپورت اکنون فعال هستند.
بودی آری ستیادی وزیر ارتباطات اندونزی اعلام کرد هکر از یک نسخه از بدافزاری به نام Lockbit۳.۰ استفاده کرده و جزییات بیشتری در این باره اعلام نکرد.
او در ادامه افزود: ما اکنون روی احیای مراکز ملی داده تحت تاثیر حمله سایبری مانند مرکز مهاجرت تمرکز کرده ایم. البته او نگفت باج مذکور پرداخت شده است یا خیر.
باج افزارها با رمزگذاری داده های قربانیان،آنها را از دسترس خارج می کنند. هکرها در ازای دریافت پول به شکل رمزارز کلید داده های رمزگذاری شده را اعلام می کنند.
اگر قربانیان در مقابل پرداخت باج مقاومت کنند، هکرها با نشت اطلاعات محرمانه یا حذف کردن آنها، افراد یا سازمان ها را تهدید می کنند.
حمله سایبری مذکور جدیدترین رویداد در زنجیره ای از حملات سایبری به شرکت ها و آژانس های دولتی اندونزی در سال های اخیر به حساب می آید. سال گذشته رسانه ها فاش کردند جزییات حساب کاربری ۱۵ میلیون مشتری بزرگترین بانک اسلامی این کشور به طور آنلاین منتشر شده است. بانک مذکور نشتی این اطلاعات را تایید نکرد.
در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز بانک مرکز اندونزی هدف حمله باج افزاری قرار گرفت.