خبرگزاری مهر، گروه استانها - دانیال قنبری: همه صحن و سرای بانوی کریمان حضرت فاطمه معصومه (س) برای بزرگترین اتفاق تاریخ گلازین شده است و زائران و مجاوران بغچه حاجاتشان را به دست گرفتهاند و یکی یکی وارد مضجع شریف و حرم مطهر میشوند.
امروز یکه تاز مردانگی لبخند میزند و مردم ولایی و مؤمن قم بر سورنای شادی میدمند. امروز عید غدیر است و صدای هلهله ملائک به گوش میرسد. از کنار هر زائر و صحنی که میگذری زمزمه ذکر مولا علی به گوش میرسد و همه میگویند «من کنت مولا فهذا علی مولا»
زائران و مجاوران، کودک و بزرگسال، پیر و جوان بر غدیر سلام میدهند و در این روز همه و همه به کرم و لطف بانوی کریمه اهل بیت (س) چشم میدوزند و در حقیقت در این غدیر و در این حقیقت همیشه جاوید تاریخ، همه زائران با مولا و سرورشان پیمان و بیعت میبندند.
امروز از هر دلی که به صحن و سرای اخت الرضا (س) روانه شده، صدای باز شدن گرههای کور میرسد، بانوی کریمان دامن لطف و کرمش را پهن کرده و حاجت میدهد و زمینیان شادی را بین هم تقسیم میکنند.
رخداد غدیر یک تفکر است و از تداوم خط نبوت و ضرورت ولایت خبر میدهد
رخداد غدیر یک تفکر است و از تداوم خط نبوت و ضرورت ولایت خبر میدهد. عید غدیر خم نیز به عنوان روز وحدت مسلمانان یاد شده که این روز فرصت مغتنی برای دستگیری از نیازمندان است.
با حجت الاسلام محمد حسین علیئ یکی از زائران حرم حضرت معصومه (س) هم صحبت شدم که گفت: عید غدیر را به همه مسلمانان تبریک عرض میکنم، ما باید پیرو ولایت و رهبرمان باشیم تا بتوانیم با دشمنان اسلام و ایران مبارزه کنیم.
وی افزود: امام راحل (ره) فرمودند پیرو ولایت فقیه باشید تا مملکت آسیب نبیند، چرا که عید غدیر هم ادامه دهنده ولایت و ولایت فقیه است. ولایت فقیه یک جایگاه است که سبب تضمین دنیا و آخرت میشود.
این زائر بانوی کرامت تصریح کرد: واقعه غدیر تعیین کننده خط مش مسلمانان تا آخرین روز دنیا است. عید غدیر فرصتی مغتنم برای تبیین اهمیت جایگاه ولایت در جامعه اسلامی است.
رضا باریک لو از دیگر زائران حرم مطهر حضرت معصومه (س) نیز گفت: عید غدیر، عید اخوت و برادری است. بنده هم این روز را به همه هم استانیها و به تمام شیعیان جهان مخصوصاً مردمان ایران تبریک و تهنیت عرض میکنم و عید غدیر خم روزی است که نبی مکرم اسلام (ص) خبر ولایت حضرت امیرالمونین علی بن ابیطالب (ع) را اعلام کرد و فرمود هر کس که من مولای او هستم علی مولای اوست.
علی یعنی برادری و عدالت
مهدی علی عسگری یک جوان دانشجوی قمی نیز اینچنین عنوان کرد: علی یعنی شجاعت و علی الگوی یک انسان کامل است. علی یعنی شهامت و دلیری، علی یعنی برادری علی یعنی عدالت.
همزمان با عید سعید غدیر مردم قم با برگزاری برنامههای خاص ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام را در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، بقاع متبرکه، مساجد و خانهها جشن گرفتند و شادمانی میکنند.
دیدار از سادات در منازل و مساجد از جمله سنتهایی است که مانند هر ساله امروز انجام میشود. از دیگر برنامههای امروز توزیع غذا در مساجد و معابر عمومی است. مردم یک به یک به دیدار علما و صلحا و سادات میروند و میزبانان نیز به میمنت این روز بزرگ به مردم و میهمانان عیدانه میدهند.
از هر کوی و برزنی که در شهر قم میگذری، سراسر چراغانی شده و مردم با نصب کتیبههای حدیث ولایت امیرالمومنین (ع) بر سر در منازلشان عطر معنویت را در همه جا منتشر کردهاند.
قرائت خطبه غدیریه و برگزاری آیین عمامه گذاری طلاب
همزمان با فرا رسیدن هجدهم ذی الحجه سالروز عید سعید غدیر خم، آیین عمامه گذاری جمعی از طلاب حوزه علمیه قم در دفتر مراجع تقلید و برخی از علما برگزار شد.
بمناسبت عید سعید غدیر کاروان شادی غدیر نیز امروز در خیابانهای قم به راه میافتد و مردم از ابتدای بلوار پیامبر اعظم تا مسجد مقدس جمکران را پیاده روی میکنند.
از صبح امروز موکبها و ایستگاههای صلواتی مختلفی با ارائه خدمات فرهنگی و پذیرایی از زائران مسجد مقدس جمکران میزبانی میکنند و حاضرین در این برنامه در نهایت با حضور در میعادگاه منتظران ظهور با امام زمان (عج) عهد و پیمان وتجدید بیعت میکنند.
ویژه برنامه قرائت خطبه غدیریه با نوای مهدی سماواتی و مراسم پرفیض دعای ندبه با نوای مسعود زمانی در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) از دیگر برنامههایی بود که به مناسبت عید ولایت امیر مومنان علی علیه السلام در قم برگزار شد.
پیامبر در حقانیت امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب (ع) میفرمایند: «علی مع الحق و الحق معی العلی چراکه حق با علی است و علی با حق است.
امام رضا (ع) نیز درباره عید غدیر فرمودهاند: «هو الیوم الذی یزید الله فی مال من عبدالله و وسع علی عیاله و نفسه و اخوانه. روز غدیر روزی است که خدای متعال در مال کسی که خدا را عبادت کند و بر خانواده، خویشتن و برادران ایمانی اش توسعه دهد فزونی پدید میآورد.»
امیرالمومنین علی (ع) نیز درباره روزه داری در روز غدیر خم فرمودهاند: «اذا اخلص المخلص فی صومه لقصرت ایام الدنیا عن کفائته. اگر بنده مخلصی در روزه این روز اخلاص داشته باشد، همه روزهای دنیا توان برابری با آن را ندارد; به عبارت دیگر، اگر کسی تمام روزهای دنیا زنده باشد و همه را روزه دار سپری کند، ثوابش کمتر از ثواب روزه این روز خواهد بود.»
عید غدیر بزرگترین عید دینی شیعیان است
حجت الاسلام حبیب الله فرحزاد در گفت و گویی اظهار کرد: عید غدیر بزرگترین عید دینی ماست، بسیار به جا است که عید غدیر را یک روز برگزار نکنیم، حتماً حداقل سه روز و اگر بشود ۱۰ روز ۱۵ روز ۲۰ روز همانگونه که ما محرم در روز عاشورا که امام حسین (ع) شهید شدند، یک اربعین گاهی دو ماه برای عزاداری میکنیم.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: قطعاً ما میتوانیم قسم بخوریم که جریان عید غدیر از همه حوادث دوران عمر پیغمبر و اهل بیت بالاتر است و ما غدیر رو کوتاه آمدیم که اون مصائب سنگین بر حضرت زهرا (س) و بر امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) وارد شده است.
وی ابراز کرد: همانطور که عاشورا را پر شور و هیجان برگزار میکنیم، من خواهش دارم که طبق دستور اهل بیت (ع)، عید غدیر را هم هرچه باشکوهتر، هرچه با عظمتتر حتی با کاروانهای شادی در حد اعلا مثل روز عاشورا برگزار کنیم. همانگونه که اگر ما در روز قدس یا ۲۲ بهمن در خانه بنشینیم و شعار بدهیم، هیچ اثری ندارد یا محرم در خونهها عزاداری کنیم.
حجت الاسلام فرحزاد ادامه داد: این بیرون آمدنها «وَمَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ» است. قطعاً کاروانهای شادی و نشاط و بیان فضائل اهل بیت (ع) در کوچه و خیابان و مجامع عمومی عید غدیر را تثبیت میکند و پیام غدیر را به همه عالم خواهد رساند.
تبلیغ غدیر واجب است
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: تبلیغ غدیر واجب است، از نماز واجبتر است. واجب است حاضران به غائبان و پدران به فرزندانشان تا قیامت غدیر را برسانند.
وی تصریح کرد: غدیر یک واقعه تاریخی نبود که ما بنشینیم و بگوییم که یک بزرگداشت است. غدیر یک جریان، یک فکر، یک اعتقاد و یک اندیشه است، فلذا امام هشتم فرمود کسانی که غدیر را قبول کردند، و ثابت ماندن مثل ملائکه است که به آدم سجده کردن رستگار شدند و کسانی که غدیر را منکر شدند و یا پیمان شکنی بیعت شکنی کردند، مثل ابلیس هستند که به آدم خلیفه خدا سجده نکرد و پذیرش نداشت و گمراه شد.
حجت الاسلام فرحزاد خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) در خطبه غدیر فرمودند: «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَغْضُوبٌ مَغْضُوبٌ مَنْ رَدَّ عَلَیَّ قَوْلِی هَذَا وَ لَمْ یُوَافِقْه» ملعون است ملعون است مغضوب است مغضوب است کسی که این گفته مرا رد کرده و با آن موافقت نکند، فلذا هرکسی که قضیه غدیر را رد کند، ملعون و مورد غضب است.
۱۸ ذی الحجه، سالروز واقعه غدیر خم است، روزی که جبرئیل امین آیه ۷۰ سوره مائده را به پیامبر وحی کرد و پیامبر اعظم (ص) در بازگشت از آخرین حج خود مسلمانانی را که در حج شرکت داشتند، در غدیر خم جمع و علی بن ابیطالب (ع) را به عنوان وصی، برادر و جانشین خود معرفی کرد.