به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین عطایی روز یکشنبه در نشست کارگروه مدیریت بحران و مخاطرات بخش کشاورزی اظهار کرد: بیش از ۲۰ سال است که از طریق رسانههای جمعی و کارهای ترویجی تذکر میدهیم که کشاورزان نباید بقایای محصولات کشاورزی را آتش بززند، با این اوصاف همچنان این اقدام توسط عده ای صورت میگیرد که تصمیم گرفتیم در این رابطه از هر شهرستان کشاورز خاطی را به مراجع قضایی معرفی کنیم.
عطایی گفت: استخرهای کشاورزی استان شامل معیشتی و ذخیره آب در مواقع بحرانی برای خاموش کردن آتش در مراتع و جنگلها به کارگیری شوند.
وی افزود : مدیریت آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان قزوین باید مختصات (UTM) دقیق استخرهای کشاورزی را استخراج کرده و در اختیار نیروهای امدادی قرار دهد.
وی اضافه کرد: در صورت خسارتهای احتمالی در حوزه خاموش کردن آتش، قانونگذار از محل تسهیلات تبصره ۱۸ اعتباراتی را برای جبران خسارت در نظر گرفته که قابل بهره برداری است.
این مسوول بر عقد تفاهم نامه با نهادهای نظامی تاکید کرد و گفت: با سپاه، ارتش، فراجا و بسیج تفاهم نامهای با هدف همکاری متقابل در مواقع بحرانی به امضا برسانید تا بتوانیم در صورت لزوم از امکانات آنها نیز بهره مند شویم.
عطایی خاطرنشان کرد: تمامی دستگاههای اجرایی برابر قانون موظف هستند در مواقع بحرانی به خصوص آتش سوزی در مراتع و جنگلها اقدامات لازم را به منظور پیشگیری و اقدام فوری به کار بسته و از بسیج تمامی امکانات در راستای خاموش کردن آتش استفاده کنند.