به گزارش خبرنگار مهر، چاپگر خط بریل ظهر دوشنبه با حضور رئیس و جمعی دیگر از مسوولان دانشگاه و همچنین مسوول کتابخانه نابینایان دانشگاه کردستان و جمعی از روشندلان رونمایی شد.
قبل از دهه ۹۰ ایران ناچار به تامین دستگاه چاپ بریل از کشورهای غربی بود اما با آغاز تحریمها، امکان تهیه این دستگاه از ایرانیان سلب شد و همین موجب تولید نسخه ایرانی آن شد.
دستگاه چاپ بریل توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی تولید و تا حدی ارتقا یافته که توان رقابت با چاپگرهای خارجی را داشته و با قیمتی بسیار کمتر از نوع خارجی آن در دسترس است.
این دستگاه که توسط بخش نابینایان کتابخانه ماموستا ههژار دانشگاه کردستان رونمایی شد، قابلیت تبدیل بیش از ۲۰۰ زبان به خط بریل را دارد که موجب ارتقای سطح علمی و آموزشی نابینایان نه تنها در سطح استان بلکه در سایر استانهای هممجاور خواهد شد.
این دستگاه پیشتر به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی مجهز بود که برای دانشگاه کردستان به زبان کردی سورانی نیز مجهز شده است.
مسوولان کتابخانه نابینایان دانشگاه کردستان از چاپ کتاب قرآن به خط بریل در آینده نزدیک خبر دادند و آن را جزو اولین برنامههای این کتابخانه برای چاپ کتب با خط بریل اعلام کردند.