حمیدرضا آقابابائیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره دخالت تکنسینها در امور جراحی و زیبایی، اظهار داشت: به تازگی تکنسینهای متعدد مراکز درمانی شاغل در دی کلینیکهای زیبایی، بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی مجلل پراکنده در اطراف و اکناف شهر که تحصیلات آنها در حد فوق دیپلم است، به دلیل کسادی کار بازار پزشکان متخصص، معروف و مشهور نبودن پزشکان جراح تازهکار، نداشتن پروانه طبابت در پایتخت و تورم، رشتههای متعدد زیبایی خاصه، گوش، حلق، بینی، جراحی سر و گردن، جراحی پلاستیک، جراحی عمومی تلاش دارند یک شبه ره صدساله پزشکان تحصیلکرده جراح و متخصص را با سواد فوق دیپلم، طی کنند.
وی افزود: آنها با استفاده از عواطف افراد متقاضی جراحی به ویژه جوانان کم سن و سال و حضور در مشاغل خدماتی مراکز پیش گفته با توسل به تبلیغات دروغین در فضای مجازی و ثبت مؤسسات و مراکز درمانی زیبایی در ثبت شرکتها متقاضیان جراحی را به خود جذب میکنند.
وکیل پایه یک دادگستری و دکترای حقوق بینالملل عمومی ادامه داد: آنان با بستن قرارداد شبه ترکمانچای با پزشکان متخصص و در اختیار گرفتن مهر پزشکی طبابت شاید تبانی با این مراکز پیش گفته انجام اعمال جراحی زیبایی آنها نظیر بینی، گونه، لب، سینه، باسن را به بهیار، پرستار، پزشک عمومی و در نهایت به احتمال با استثمار پزشکان متخصص تازهکار به آنها سپرده و از این تجارت غیر قانونی سرمایهای به هم زده، بعد چند وقت به هر دلیل رابطه کاری خود را با پزشکان متخصص جوان قطع کرده و میکنند.
وی خاطرنشان کرد: غافل از اینکه از این مرحله فعالیت تکنسین متقلب و شاید کلاهبرداری در جراحی زیبایی تمام شده، اما پزشکان متخصص با یک دنیا آه، ناله و پروندههای متعدد مالیاتی و شکایات درمانی در دادسرای رسیدگی به تخلفات سازمان نظام پزشکی، دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی به دلیل دخالت غیر قانونی این تکنسینها در امور پزشکی و درمانی به علت شکایات افراد مواجه میشوند.
آقابابائیان تاکید کرد: تلاش مراکز درمانی و این تکنسینهای متقلب حتی پزشکان عمومی در توسل به برائت نامه مأخوذه از پزشکان قبل از عمل هم مثمرثمر نیست، چراکه مطابق قانون؛ رضایت یا برائت در واقع اجازه بیمار به پزشک برای انجام عمل جراحی است و به معنای آن نیست که هر اتفاقی را شامل شود. همانطور که گفته شد پزشک متخصص و نه تکنسین و بهیار و پرستار و پزشک عمومی غیر متخصص.
وی افزود: در صورتی که به دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای بیمار پیش بیاید، حتی اگر برائت هم گرفته شده باشد، مسئولیت دیه، حبس، جزای نقدی و ابطال پروانه، متوجه پزشک است، از اینرو باز هم قانونگذار تاکید دارد پزشک متخصص و نه تکنسینهای خدماتی و البته در صورتی که پزشک متخصص در عمل جراحی رشته دارای صلاحیت طبابت و پروانه تخصصی موجب صدمه و تلف بیمار شود، اما اعمال آن با موازین پزشکی مطابق باشد مسئولیت ندارد و در صورت اثبات نیازی به برائت نامه هم نیست. بنابراین ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، قصور پزشک است نه برگه رضایتنامه و کار تکنسین.
وکیل پایه یک دادگستری و دکترای حقوق بینالملل عمومی در پاسخ به اینکه افراد فریب خورده چگونه باید شکایت کنند، گفت: طی ایراد صدمه آن فرد بیمار میتوانند، از پزشک معالج شکایت کند. در این صورت پس از طرح موضوع در دادسرای جرایم پزشکی، به دستور مقام قضائی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع میشود و در صورت اثبات تقصیر پزشک، ایشان به تحمل زندان و جزای نقدی و پرداخت دیه محکوم میکنند.
وی افزود: از بابت مداخله در امور پزشکی، گرانفروشی و نداشتن پروانه طبابت و نقص عضو، شکایتی را در دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات و حتی دادگاه انقلاب مطرح کند. متأسفانه تمام مسئولیتهای حقوقی و کیفری جبران خسارت، پرداخت دیه، محکومیت به حبس، جزای نقدی و نداشتن پروانه متوجه پزشک است.
آقا بابائیان ادامه داد: تا اینجا مسولیتی متوجه تکنسینها، بهیاران و پرستارانی که خود را با توسل به جعل عنوان و یا ثبت شرکتهای زیبایی و شاید با تبانی به مراکز درمانی معرف یا توریست درمان نیست، اما اگر اقدامات متقلبانه آنها در ثبت مؤسسه زیبایی و راهنمایی متقاضی جراحی به مراکز زیبایی مدنظر خویش و غیره دلالت کنند شاید تحت عنوان معاون یا مشارکت در جرایم فوق متوجه آنها باشد.
وی خاطرنشان کرد: به امیدی روزی که پزشکان جراح با هوش تحصیلکرده جامعه به دلیل مشتی دون اسیر این تکنسینهای خوش خط و خال