به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود ویژه با اشاره به برگزاری دومین همایش ملی مباهله در استان همدان اظهار کرد: این همایش ۱۴ تیرماه در سالن همایش فردوسی شهرستان تویسرکان برگزار میشود و متولی آن نیز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان است.
وی در اهمیت روز مباهله گفت: واقعه تاریخی مباهله اگر هم سطح با واقعه غدیر نباشد از واقعه غدیر کم اهمیت تر نیست و نشان دهنده جایگاه اهل بیت (ع) به ویژه امیرالمؤمنین علی (ع) است که به منزله جان پیامبر (ص) معرفی شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه مباهله و غدیر دو واقعه مهم تاریخ اسلام هر دو در ماه ذی الحجه است اما متأسفانه به مباهله آن گونه که انتظار میرود توجه نشده است افزود: مباهله روز پیروزی اهل بیت (ع) بر دشمنان است.
وی تبیین جوانب مختلف مباهله را مهم برشمرد و گفت: واژه مباهله در اصطلاح به درخواست نزول لعن و عذاب بر مخالف پس از بینتیجه ماندن بحث و مناظره اطلاق میشود که دو طرف برای اثبات ادعای خود که غالباً موضوعی دینی و مذهبی است، از خداوند میخواهند تا لعن و نفرین و عذاب خود را بر طرف دروغگو نازل کند.
ویژه با اشاره به اینکه جدای از اهمیت بعد تاریخی این رویداد و توجه به آن با برگزاری جشنهای مختلف در کشور، از منظر دیگر نیز مورد توجه است اضافه کرد: در مباهله تقابل دو تفکر اسلام راستین و دشمنان اسلام را شاهد هستیم که موضوع روز امروز است.
وی بیان کرد: امروز که در مسیر تمدن نوین اسلامی حرکت میکنیم شاهد تقابل دو تفکر هستیم که بخشی جبهه غرب و تفکر مسیحی و صهیونیستی را شامل میشود و بخشی مربوط به شکلگیری جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی در دنیا است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه مباهله این دو تفکر میتواند درسهای زیادی را به ویژه برای نسل نوجوان و جوان داشته باشد افزود: میطلبد در این راستا موضوعات علمی تهیه و مقالات و پایاننامههایی منتشر شود.
وی با بیان اینکه در این راستا سال گذشته با ابتکار دکتر مفتح؛ نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی همایش مباهله با حضور مهمانان خارجی و کشوری برگزار شد خاطرنشان کرد: در این همایش تصمیم بر این بود که همایش سال آینده به صورت علمی برگزار شود.
ویژه با اشاره به اینکه بدین منظور فروردین ماه امسال دبیرخانه علمی همایش مباهله با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و یکی از مؤسسات فرهنگی و پژوهشی دارنده مجوز از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد گفت: فراخوان برای شرکت در این همایش نیز داده شد و در خردادماه امسال در پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی (ISC)هم ثبت شد.
وی با تاکید بر اینکه افراد میتوانند با ارائه مقالات خود در این همایش از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده کنند افزود: تقریباً ۲۰ مقاله در این همایش دریافت شده که از سوی اعضای هیأت علمی دانشگاههای استان مورد داوری قرار خواهد گرفت و پس از بررسی آثار برتر، روز اختتامیه این همایش نتایج اعلام خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه تعدادی از مقالات برتر در اختتامیه همایش قرائت خواهد شد گفت: مهمانان ویژهای به عنوان سخنران در این مراسم دعوت هستند که از جمله آقای ناصری؛ یکی از اساتید دانشگاه کشور افغانستان است که در حوزه مباهله پژوهشهایی را داشته است.
وی با اشاره به اینکه در روز همایش افتتاحیه دبیرخانه همایش سال آینده را خواهیم داشت تا فرصت مناسبی برای دریافت مقالات بیشتر باشد خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم این رویداد به اسم شهر تویسرکان ثبت و ماندگار شود که کمتر در کشور به آن پرداخته شده است؛ همچنین تدوام برگزاری این همایش در سالهای آینده مدنظر است.