زنانی که بارداری ناخواسته دارند و خواستار ختم حاملگی به صورت انتخابی هستند، بیشتر در معرض سقط غیر ایمن قرار دارند.

دکتر مریم سالاریان، متخصص زنان و زایمان، با اعلام این مطلب که در حدود یک پنجم از بارداری ها در کشورمان ناخواسته اتفاق می افتد، به خبرنگار مهر گفت: سقط جنین زمانی شکل غیر ایمن به خود می گیرد که توسط فردی فاقد مهارت و تخصص لازم انجام شود و یا اینکه در محیطی فاقد استانداردهای پزشکی صورت بگیرد.

وی با اشاره به برخی روشهای معمول در انجام سقط های غیر ایمن، افزود: استفاده از داروهای گیاهی که می تواند عوارض و خطرات جدی به همراه داشته باشد، وارد کردن ضربه به شکم، استفاده خودسرانه و بدون نظر پزشک از داروهای شیمیایی، دستکاری دستگاه تناسلی و...، از جمله مواردی است که منجر به سقط غیر ایمن می شود.

این متخصص زنان و زایمان، با اظهار تاسف از اینکه اغلب زوجها بدون آگاهی از شرایطی که می تواند پیش بیاید، اقدام به انجام عمل باروری می کنند، اظهار داشت: این مسئله با توجه به مشکلات ناشی از پیش زمینه بیماری در زنان، خطراتی به دنبال دارد که بعضا منجر به مرگ مادر و فرزند نیز می شود.

سالاریان، در ادامه از عدم پیگیری جدی برنامه های تنظیم خانواده و پیشگیری از بارداری های ناخواسته از طرف خانواده ها، عدم آگاهی به قوانین حاکم در زمینه سقط جنین، عدم آگاهی از مسائل مربوط به بهداشت باروری، عدم دسترسی به مراکز درمانی با استانداردهای بهداشتی، مراجعه به افراد فاقد تخصص، فقر و... به عنوان مهم ترین علل سقط های غیر ایمن نام برد.

وی از بارداری های ناخواسته به عنوان حاملگی های پرخطر یاد کرد و افزود: مرگ مادر، شوک عفونی، پارگی رحم، نازایی، عفونت، بروز مشکلات در بارداری های بعدی، خونریزی، افسردگی و خطرات دیگری که می تواند سلامت زن را تهدید کند، از عوارض سقط غیر ایمن است.

این متخصص زنان و زایمان، بدون اشاره به آمار سقط های غیر ایمن در کشور، گفت: هر ساله دهها هزار زن در دنیا، به خاطر عوارض ناشی از انجام سقط های غیر ایمن، جان خود را از دست می دهند و صدها هزار نفر دیگر دچار معلولیت های غیر قابل جبران می شوند.