محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتوگو با خبرنگار مهر در رابطه با تکالیف رئیس جمهور منتخب پس از پیروزی در انتخابات، بیان کرد: در انتخابات، رقابتها درون نظام شکل میگیرد. همه نحلههای فکری بر اساس تأمین منافع مردم خدمت بهتر به خلق خدا و شهروندان رقابت میکنند. وقتی رقابتها به پایان میرسد، ظرفیتهای موافق و مخالف؛ رقیب و پیروز، هر گروهی که به قدرت میرسد باید در فرآیند تمامعیار تأمین مصالح و منافع ملتی به کار برود که در عصر رقابتها راجع به آن، شعارهای جذابی بیان میکردند.
وی با یادآوری اینکه رقبای انتخاباتی در مناظرهها صحبتها و شعارهایشان مبتنی بر تأمین منافع مردم بود، افزود: اختلاف در این بود که میگفتند آیا ما میتوانیم با ظرفیت موجود و امکانات و منابعی که باید برای تحقق این اهداف تأمین کنیم، به این هدفها برای منافع ملی دست یابیم یا خیر؛ به عنوان مثال وقتی سخن از رشد ۸ درصدی برنامه توسعه میشد. آقای پزشکیان طرفدار این بود که بتوانیم به رشد ۸ درصد برسیم.
عطریانفر ادامه داد: اما تفاوت گفتمان آقای جلیلی و پزشکیان در این استدلال بود که آقای پزشکیان میگفت آقای جلیلی سخنی میگویند که در مقام واقع محقق نخواهد شد. بنابراین باید برنامهریزیهای ما بر پایه واقعیتهای زندگی و معیشت مردم شکل بگیرد نمیتوانیم شعار دهیم و انتظارات مردم را افزایش دهیم و بعد در برابر مردم شرمنده شویم.
وی با طرح این موضوع که امروز که یکی از رقبا به پیروزی رسیده است، عنوان کرد: پیروز انتخابات باید سعی کند مبتنی بر ظرفیتهای واقعی نظام و با کمک همه نیروها، دست به کار شود. آقای پزشکیان در تک تک گفتگوهای مناظراتی خودش و صحبتهایی که با کارشناسان داشت دو نکته را مد نظر داشت که به نظر من خیلی ارزشمند و مهم است، اولین نکته این بود که مطابق با برنامههای مصوب نظام حرکت میکند. نکتهی دوم هم این بود که پزشکیان میگفت؛ قرار من در شعار دادنهای انتخاباتی، جذب آرا نیست.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنین بیان کرد: دیگر تفاوت دو نامزد در این بود که آقای پزشکیان بارها و بارها تاکید کرد که من از همه ظرفیتها در گفتمانهای سیاسی تنوع و متکثر استفاده میکنم، نیروهای اصولگرا و اصلاح طلب و غیر از این دو گروه؛ از این حیث فکر میکنم حالا که آقای پزشکیان به قدرت رسیدند به این پیام خود وفادار خواهد ماند و به آن عمل میکند.
عطریانفر در پاسخ به این پرسش که واکنش رئیس جمهور منتخب در برابر رفتار و کنشگریشان پس از مشخص شدن رئیس جمهور نسبت به طرفداران رقیب باید چگونه باشد، گفت: طرفداران فرد پیروز میتوانند شادی خود را نشان دهند و توصیه اخلاقی من به رئیس جمهور منتخب و حامیان او این است که مرز اخلاق را رعایت کنند و همچنین هوای رقیب و طرفدارانش را داشته باشند. رعایت احوال آنها را بکنند به گونهای که برخی از حسادتها و حساسیتهای رقیب را به صورت منفی تحریک نکنند. اینها در ادبیات سیاسی ما شکست خورده است و نه مقام رهبری این را قبول دارند و نه چهرههای سیاسی کشور چنین رفتاری را میپذیرند.
وی با طرح این موضوع که مخاطب ما در رعایت اخلاق انتخاباتی پس از اعلام نتیجه بیشتر خطاب به فرد پیروز است؛ ادامه داد: به طور عمده فرد پیروز باید جنبههای اخلاقی و رفتاری پس از انتخابات را به طرفداران خود توصیه کند، مبادا از مرز اخلاق عبور کنند و به روابط فیمابین آسیب بزنند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نسبت به جریان شکست خورده انتخابات، گفت: احساس نکنند که اتفاق ویژهای رخ داده است بلکه دو فرد با یکدیگر رقابت کردهاند و یک نفر پیروز شده، یک نفر مدعی اداره کشور بوده که خوب بود و دیگری که پیروز شده است، خوبتر بوده است و باید موجب افتخار دیگری نیز باشد.