به گزارش خبرنگار مهر، داریوش امانی رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای امروز (دوشنبه، ۱۸ تیرماه) با اشاره به اینکه هماکنون ۲۰۰ همت بودجه برای نگهداشت راهها نیاز است، گفت: طی سه سال گذشته درآمد سازمان راهداری رشد ۱۲۰ درصدی داشته که موجب تسهیلسازی برخی از فرآیندها شده است.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای از ساخت ۷ هزار و ۴۳۵ کیلومتر مسیر روستایی و رشد ۳۰ درصدی طی سه سال گذشته خبر داد و افزود: در سه ماهه ابتدایی امسال نیز شاهد رشد ۷۰ درصدی ترانزیت جادهای بودیم.
وی با بیان اینکه مقاطع ضروری آزادراه قم - کاشان - اصفهان تا پایان سال جاری با اقدامات ترمیمی بهسازی میشود، ادامه داد: در زمان حاضر ۳۰۰ اکیپ اجرایی جهت بهسازی ۳۴ هزار کیلومتر راه شریانی در کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی حجم اعتبارات اجرایی جهت تحقق شعار نهضت آسفالت در سطح راههای کشور را افزون بر ۲۰ همت اعلام کرد و با اشاره به سفرهای اربعین، گفت: اقدامات گستردهای در راستای بهسازی، ایمنسازی و… مسیرهای جادهای منتهی به مرزهای اربعینی کشور در حال اجراست که تا ۲۰ روز پیش از شروع سفرها ادامه خواهد داشت.
ورود ۳۳ هزار ناوگان جدید باری به کشور در دولت سیزدهم
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: در راستای نوسازی ناوگان در دولت سیزدهم، ۳۳ هزار دستگاه ناوگان باری جدید اضافه شد.
وی ادامه داد: ترانزیت در سال گذشته به ۱۴.۵ میلیون تن رسید و در ۳ ماه سال جاری، ۴.۵ میلیون تن ترانزیت انجام شد و در بخش بار نیز سال گذشته ۵۱۵ میلیون تن کالا جابهجا شد که رشد ۱۰ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۱ ثبت کرد.
امانی تصریح کرد: نگهداشت ۲۳۰ هزار کیلومتر راههای اصلی، شریانی، فرعی و روستایی از جمله وظایف سازمان راهداری و حملونقل جادهای است و امروز نزدیک به ۲۰۰ همت برای نگهداشت راهها و اموری از جمله روکش آسفالت، روشنایی و … نیاز است.
واردات ۷۰ دستگاه اتوبوس برای اربعین
معاون وزیر راه شهرسازی در ادامه با اشاره به درویش بودن ایام اربعین گفت ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایام اربعین در نظر گرفته شده است که یکهزار میلیارد تومان آن مربوط به تعهدات سال گذشته است و مابقی برای تأمین زیرساختها در سال جاری در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به کمبود ۶ هزار ناوگان اتوبوس برای اربعین امسال، خاطرنشانکرد: امسال قرار است از سایر ظرفیتهای موجود در کشور از جمله ناوگان در اختیار نیروهای مسلح، سرویس مراکز صنعتی، پتروشیمی و غیره در چهار روز مربوط به ایام اربعین استفاده شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در بودجههای سنواتی دو سال گذشته، واردات اتوبوسهای با کارکرد کمتر از پنج سال اجازه داده شد که با تلاشهای انجام شده گرههای کار باز شد و ثبت سفارش این اتوبوسها آغاز شده است.
وی افزود: از ۲ هزار دستگاه اتوبوسی که برای واردات در نظر گرفته شده و تاکنون فقط ۷۰ دستگاه اتوبوس توسط یکی از شرکتهای داخلی وارد شده و در این زمینه و رفع نیازها، قرار شد از ناوگان طرف عراقی نیز استفاده شود.
وی در خصوص قیمت بلیط اتوبوسها برای ایام اربعین گفت: نرخ بلیط باید در ستاد اربعین مشخص شود که احتمالاً با احتساب سیر یک سرخالی اتوبوسها خواهد بود و پیش فروشها به احتمال زیاد از ۲۰ روز قبل از اربعین آغاز میشود.