به گزارش خبرنگار مهر، نویسنده کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» عصر یکشنبه در آئین رونمایی کتاب با اشاره به اهمیت نگارش قصه کودک خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی هر اندازه که زندگی ما پیچیدهتر و تکنولوژی جای خود را در جنبههای مختلف همچون آموزش پرورش کودکان به کار گرفته میشود که بعضاً در زندگی آنها مخرب کننده است، قصه کودک میتواند نقش مهمی در رشد فکری انسانها در جنبههای مختلف آموزشی داشته باشد.
عضو هیئترئیسه انجمن اهل قلم استان بوشهر در رابطه با مهارتهای نویسنده کودک خاطرنشان کرد: نویسنده باید شناخت دقیق از زیست بومی که در آن زندگی میکند، تجربه زیست که کتاب به کودک ارائه میدهد «شامل تاریخ، جغرافیا»، آشنایی با لغات مخصوص کودک، اطلاعات روانشناسی در هر گروه سنی، مهارتهای ژانرهای ادبی مانند شعر، نثر ادبی و ارتباط عاطفی با کودکان برای نگارش که بسیار تأثیر گذار است، داشته باشد.
نویسنده کتاب «قهرمان قصهی مادر بزرگ» درباره نقش پر رنگ زیست بوم در آثارش یادآور شد: رنگ بوی زیست بوم، معرفی شهدای استان بوشهر در آثارم بسیار پررنگ است که این بر میگردد به ذوق و علاقه شخصی و تجربهای که سالها در آن زندگی کردم، میخواهم با نوشتن داشتههای ملی ارزشمند استان بوشهر را به ایران و جهان معرفی کنم.
عرب زاده در رابطه با انتخاب سوژههای کتاب افزود: این گنجینه گاهی از دریا خلیج فارس جانوران و اشیا ی که در آن حضور دارند به رشته تحریر در می آورم، نمونه آن «کشتی رافائل و جوجه لاک پشت ها» است و یا در کتابهای «قهرمان قصهی مادر بزرگ» و «روزنامه دریایی» به معرفی شهید رئیسعلی دلواری و شهید نادر مهدوی میپردازم که همگی آنها برای معرفی به کودکان و نوجوان بسیار حائز اهمیت است.
مدیر انتشارات قلمداران جنوب بیان کرد: بوشهر بستری غنی و آماده برای خلق هنر، شعر و قصه است و این شرایط را ایجاد میکند که این میراث را در قالب کودک و یا دیگر ژانرهای ادبی به مخاطب خود ارائه دهیم.
عرب زاده افزود: سرزمین بوشهر با وجود مفاخرهای فرهنگی و دلسوز، ناداشته های مرا جبران کرد و در کنار آن تحقیق شبانه روزی و پژوهش تاریخی و ادبیات و همچنین تحصیل در رشته تخصصی سینما و علوم تربیتی برنامه ریزی آموزشی و گذراندن دورههای متعدد در حوزه شعر و داستان، فعالیت یادگیری و نگارش در شکوفا شدن نوشتهها به من کمک زیادی کرد.
در این برنامه که از سوی آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر برنامه ریزی و اجرا شد، زهرا جهان افروزیان کارشناس ادبی کانون ضمن قدر دانی از تمام تلاشها و قلم فرسایی «مسعود عرب زاده» در وادی کودک، تاریخ و پژوهش با هم اندیشی و دیدگاه کارشناسی به بررسی کتاب پرداخت و در همین راستا به اتفاق نویسنده کتاب به پرسشهای اعضا درباره کتاب و هنر نویسندگی پاسخگو شدند.
این آئین با تقدیر از نویسنده «مسعود عرب زاده» و وعدهی ادامه یافتن روند نشست با اهالی قلم در تمام طول سال و حمایت از نویسندگان و شاعران استان بوشهر از طرف کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان به پایان یافت.
مسعود عرب زاده متولد ۱۳۶۳ بندر بوشهر و کارشناس ارشد علوم تربیتی برنامهریزی آموزشی است.
وی روزنامه نگار، شاعر و نویسندگی در حوزه کودک و پژوهشهای تاریخی چاپ کرده است.
از کتابهای عرب زاده میتوان «کندوکاو» با موضوع آسیب شناسی هنر در استان بوشهر و «لحظه نگاری یک روزنامه نگار»، «جیک و جیک و جیک تولده»، «مجموعه شعر عاطفه آنجا بود»، «تولد نوشتهها» «گزارشهای سفرنامه نویسان از بندر خارجی از شهر بوشهر از دوران باستان تا اوایل قرن بیستم»، «آئینه تمام نمای استان بوشهر»، «قهرمان قصهی مادر بزرگ»، «کلمات آسمانی اند» مضامین قرآنی در شعر شاعران استان بوشهر» نام برد.
این نویسنده همچنین کتابهای قصه کودک فوتبالیستها و خورشید گویان، باغ دایی محمد، روباه کت قرمزی در کوه کوزی، دریانورد کوچک، چهارده سبد عشق و نجات را در دست چاپ دارد.