به گزارش خبرگزاری مهر، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در نشست دوره آموزش تربیت مربی پویش آموزش همگانی شهر آماده که در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با حضور جمعی از مربیان آموزش خدمات اضطراری در حال برگزاری است، گفت: تهران با حدود ۱۰ میلیون جمعیت ثابت و ۱۴ میلیون جمعیت شناور مستعد حوادث بسیاری است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: از حدود ۴۱ مورد بحران که در کشور شناسایی شده است، بیش از ۳۰ مورد سابقه وقوع داشته، بنابراین در یک کشور بحران خیز زندگی میکنیم. در کشور ما حتی سونامی هم اتفاق افتاده است حدود ۷۰ سال قبل در حوالی بندر بوشهر امواج دریا ۱۲ متری ثبت شده است که نشان دهنده سونامی است و خسارت بسیاری به بار آورده است.
ملکی اظهار داشت: حوادثی مثل زلزله، سیل و آتش سوزی جنگلها و رانش زمین و باد و طوفان و … به دفعات در کشور رخ داده است و برای آنکه بتوانیم از خطر این حوادث جلوگیری نمائیم باید آموزشهای لازم را به شهروندان ارائه دهیم.
وی افزود: بیتردید اجرای طرح پویش آموزش همگانی شهر آماده در تهران نتیجه جلسات کارشناسی بسیار زیاد است. همه این اقدامات با فعال شدن اتاق فکر با برنامهریزی و بر اساس کارشناسی انجام شده است. این طرح ابتدا به صورت پایلوت در چند نقطه تهران اجرا شد و آماده اجرا در سطح شهر تهران است.
ملکی گفت: پویش آموزش همگانی شهر آماده در تهران از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی و جمعیت هلال احمر استان تهران که در امر آموزش خدمات اضطراری دخیل هستند با هم افزایی و همکاری مشترک در تهران اجرا خواهد شد.
وی گفت: در این طرح مربیان با سابقه و توانمند نیروهای داوطلب مردمی دوام، آتش نشان و هلال احمر با هدف کمک به ارتقای آگاهی و آمادگی شهروندان در کنار یکدیگر جمع شدهاند و آموزش میبیند تا آن را به مردم منتقل نمایند.
ملکی با بیان اینکه آموزش مهمترین رکن در پیشگیری از حوادث است که متأسفانه در کشور مغفول مانده، افزود: در سازمانهای امدادی برخی از کشورها تعداد نفرات مربیان آموزش و پیشگیری از حوادث از تعداد نفرات نیروهای عملیاتی بیشتر است. در توکیو ژاپن چندین سال پیش حدود ۲۵۰۰ نفر آتش نشان و حدود ۵۰۰۰ نفر متخصص پیشگیری و آموزش داشت. موضوعی که ما با آن فاصله بسیاری داریم و هنوز به این باور نرسیده ایم.
وی افزود: بحث آموزش فقط این نیست که بگوییم چگونه اطفای حریق انجام دهیم بلکه باید نسبت به شناسایی مخاطرات پیرامون و محیط اطرافمان قبل از وقوع حوادث آگاه باشیم و خطرات را شناسایی و نسبت به رفع آن آموزش ببینیم و اقدام نمائیم.
وی با بیان اینکه چنانچه مخاطرات محیط اطرافمان را درست شناسایی کنیم، از وقوع بسیاری از حوادث پیشگیری خواهد شد، افزود: مردم باید از طریق آموزش با خطر محیط اطرافشان آشنا شوند؛ به عنوان مثال به مردم آموزش دهیم که جای گلدانهای بزرگ بر روی تراس خانهها و یا ضایعات در پارکینگ ساختمان نیست و … از این رو به کمک شما مربیان توانمند ایمنی نیاز داریم.
ملکی افزود: اهداف این طرح برگزاری کلاسهای آموزشی به منظور ارتقای آگاهی و آمادگی شهروندان است و مردم را ترغیب کنیم که در آموزشها شرکت کنند و عضو گروههای داوطلب مردمی شوند
وی با بیان اینکه فصل بندی مطالب ایمنی فراخور سنین مختلف آموزشی آماده شده افزود: متأسفانه در کتب آموزش و پرورش در خصوص ایمنی مباحثی وجود ندارد. سهم صداوسیما و آموزش و پرورش و در آموزش مباحث ایمنی ناچیز است و ما میراث دار یک فرهنگ اشتباه در ایمنی هستیم که باید این آموزش از یک جایی شروع شود. شما مربیان مباحث ایمنی میتوانید میراث دار آموزش ایمنی در جامعه باشید.
ملکی عنوان کرد: روزانه حدود ۴۰۰ مورد حادثه بزرگ و کوچک در تهران داریم که خیلی فاجعه است و از این ۴۰۰ مورد، حادثه پلاسکو و یا پالایشگاه نفت تهران ممکن است رخ بدهد.
ملکی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی و آموزش مباحث ایمنی باید بیش از این کار شود، افزود: در این حوزه اقدامات ناچیزی انجام شده است، که امیدواریم با اجرای طرح مهم و ارزشمند پویش آموزش همگانی شهر آماده و با کمک مربیان این طرح به سوی شهر ایمن و آماده گام برداریم.