به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم روز صنعت خودرو گفت: در سال ۲۰۲۳ کل درآمد خودرو سه هزار ۳۵۰ میلیارد دلار بوده که رتبه اول درآمدزایی در جهان را داشته و این در حالی است که بر اساس آمار، کل درآمد کشور از صنعت خودرو ۸۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است که نیمی از بودجه کشور را شامل میشود.
وی افزود: صنعت خودرو، نقش بسزایی در ایجاد اشتغال در کشور ایفا میکند به طوری که ۶۰ صنعت مرتبط با صنعت خودرو است صنعتی که ششمین اقتصاد بزرگ دنیا به حساب میآید.
علی آبادی اضافه کرد: سال گذشته ۳۷ خودروساز یک میلیون و ۳۳۵ هزار خودرو تولید کردند، اما از التهاب بازار کاسته نشد، اما با این تعداد تولید خودرو، رتبه ۱۶ دنیا را به خود اختصاص دادهایم و برای سال ۱۴۰۳ تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو را هدفگذاری کردهایم.
وزیر صمت تصریح کرد: تخصیص ارز یکی از مباحث مطرح شده در صنعت خودرو است و در حال حاضر ارز چند نرخی عملاً لایه به لایه باعث ایجاد فساد میشود؛ فرض کنید سال گذشته به میزان مشخصی ارز به شرکتی پرداخت کردیم و تعدادی کالا وارد کرد، برای امسال پرداخت ارز را ۲ برابر کردیم، اما همان میزان کالا وارد کرد.
به گفته علی آبادی، ۹۰۰ هزار نفر در این صنعت مشغول کار هستند که سهم ۱۲ درصدی در ارزش افزوده کشور دارد؛ رتبه ایران در تولید خودرو طی سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ از هجدهم به شانزدهم رسید و اگر امسال تولید ثابت بماند به رتبه پانزدهم راه خواهیم یافت.
وزیر صمت گفت: باید صنعت خودرو را از قیمت گذاری دستوری نجات داده و از آن حمایت کنیم؛ معتقد نیستم خودروسازان ما خوب هستند همچنین معتقد نیستم خیلی هم بد هستند، اما انتظار داریم به سمت تولید خودروهای روز و آینده حرکت کنیم.
مجبور به واردات بنزین هستیم
وی افزود: در موضوع افزایش عمق ساخت داخل، دیدگاههای مختلفی وجود دارد که باید بررسی شود، خودروسازی در مونتاژ خودرویی وارداتی از لاستیک ایرانی استفاده کرده و میگوید ۲۰ درصد داخلی سازی شده که اشتباه است و باید منظور از عمق ساخت داخل بررسی شود.
علی آبادی با اشاره به راهبردهای اصلی در صنعت خودرو گفت: برقی سازی راهی است که باید به سمت آن برویم؛ در حال حاضر روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در سراسر کشور مصرف میشود که باید ۷ میلیون لیتر آن را وارد کنیم از این رو برقی سازی راه حلی برای عبور از مصرف بنزین است.
وی تاکید کرد: تا پایان امسال، ۳ هزار ایستگاه جدید شارژ خودروهای برقی ساخته خواهد شد.
به گفته وزیر صمت، مهمترین اجزای قوای محرکه یک خودرو برقی شامل باتری، موتور، گیربکس و سامانه کنترل است که میتوان در هر کدام اقدام به داخلی سازی کرد، اما در اولویت میتوان از باتری شروع و اقدام به ذخیره انرژی کرد.