به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسن مهدی بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در زمینه تولید مرغ ۶۴۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در شمال استان کرمان فعالیت دارند.
وی افزود: این واحدها ماهیانه ۳۰ درصد زیر بار جوجهریزی قرار میگیرند.
مهدی بیان کرد: متأسفانه کیفیت جوجه یک روزه تولیدی و عرضه شده در بازار پایین آمده است که این امر موجب افزایش تلفات میشود.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان یادآور شد: مصرف روزانه گوشت مرغ در شهر کرمان ۷۰ تن است.
وی تصریح کرد: به دلیل انباشتگی و کاهش تقاضا در بازار، قیمت مرغ کاهش یافته و تولیدکننده به طور متوسط به ازای هر قطعه مرغ، سه تا چهار هزار تومان ضرر میکند.
مهدی در ادامه تاکید کرد: چنانچه این رویه به موقع رسیدگی نشود، موجب کاهش جوجهریزی خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان در بخش دیگری از گفت: باید در زمینه مصرف مرغ، سایز با وزن استاندارد ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: مردم توجه داشته باشند که مرغ بزرگ مواد مغذی کمتر و میزان چربی بیشتری دارد.
وی سپس اظهار کرد: از یک سال و نیم قبل کار راهاندازی سامانه هوشمند کالاهای اساسی (سماتیم) آغاز شده است.
مهدی ادامه داد: این سامانه در راستای فعالیت بخش خرید و فروش و معاملات مرغ زنده و گشت مرغ قرار گرفته است که برای تولیدکننده، کشتارگاه، عوامل توزیع و فروشگاههاست.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان بیان کرد: این کار با هدف شفافسازی، نظارت و برنامهریزی تولید گوشت مرغ انجام گرفته و امیدواریم طی دو ماه آینده همه فرآیند را در استان اجرایی کنیم.
مهدی یادآور شد: با برنامهریزیهای انجام شده در تأمین نهاده و جوجهریزی، وضعیت نسبت به مدت مشابه سال قبل مطلوب است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به وضعیت تولید گوشت مرغ در استان کرمان افزود: ماهیانه سه میلیون قطعه جوجه ریزی در استان کرمان انجام میشود.
وی افزود: در زمینه جوجه ریزی رشد ۱۰ درصدی را نسبت به سال قبل تجربه میکنیم و در کشور نیز وضعیت به همین صورت است.
مهدی با اشاره به اینکه در حال حاضر با موضوع انباشتگی مرغ مواجه هستیم، بیان کرد: امسال برای نخستین بار موضوع صادرات پایدار مرغ توسط وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد که موجب تعادل و تنظیم بازار خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به دو تشکل ملی یعنی اتحادیه مرغداران کشور و انجمن زنجیرههای تولید گوشت مرغ کشور مجوز صادرات حدود ۲۰ هزار تن مرغ را داده است.
وی خاطرنشان کرد: از خردادماه سال جاری تا امروز حدود ۱۶ هزار تن صادرات به طور ویژه به کشور عراق انجام شده است.
مهدی اظهار کرد: روند صادرات همچنان ادامه دارد و سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر این است تمامی استانها در حوزه صادرات مرغ سهم داشته باشند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: برای استان کرمان نیز به طور متوسط تکلیف صادرات ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن در ماه مشخص شده است.
مهدی با اشاره به اینکه برنامهریزی استان برای صادرات مرغ در حال انجام است، تصریح کرد: کشتارگاههای طیور استان کرمان در حوزه صادرات تاکنون تجربه نداشتهاند.
وی افزود: باید این بستر آماده شود که با هماهنگیهای انجام شده، امیدواریم طی یک ماه آینده اولین قدم را در این بخش عملیاتی کنیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: با هماهنگی اتاق بازرگانی استان و سازمان جهاد کشاورزی، با اتاق مشترک ایران و افغانستان رایزنیها انجام شده است.
مهدی ادامه داد: همچنین قرار است مذاکرات با پاکستان نیز جهت صادرات مرغ از استان هر چه زودتر آغاز شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، قیمت امروز هر کیلوگرم گوشت مرغ را ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف کننده اعلام کرد.
مهدی گفت: متوسط مصرف گوشت مرغ استان روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن و متوسط تولید ۲۲۰ تن است و آمادگی تأمین ۱۰ درصد بیش از این عدد را نیز داریم.
وی بیان کرد: انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی بستر صادرات را فراهم کند.
مهدی تاکید کرد: در حالی که هنوز بستر صادرات فراهم نشده، خرید تضمینی شرکت پشتیبانی امور دام متوقف شده است.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان تاکید کرد: از سوی دیگر برای صادرات به کنترل کیفی، استاندارد، آمادگی کشتارگاه و … نیاز داریم.
مهدی در ادامه تصریح کرد: قطعی برق در واحدهای مرغ گوشتی، موجب تلفات در این بخش میشود.
وی افزود: در تأمین آب مرغداریها نیز با مشکل مواجه هستیم و بسیاری از واحدهای مرغداری کمبود آب دارند.
مهدی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت انواع دارو و واکسن در حوزه پرورش مرغ، گفت: برخی از داروها بیش از ۱۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان ادامه داد: این مساله باعث مشکلاتی از جمله در دسترس نبودن و افزایش هزینههای تولید برای مرغداران شده است.
مهدی در پایان خاطرنشان کرد: طی ۴۰ روز گذشته در سطح استان کرمان به دلیل گرما، نبود واکسن با کیفیت و مشکلات قطعی برق، شاهد افزایش تلفات مرغداریها بودهایم و از متولیان درخواست رسیدگی به این مسائل را داریم.