مسعود اصغری در گفتوگو با خبرنگار مهر، به رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام خصوصاً در ایام محرم و صفر با اولویت تاسوعا و عاشورا تاکید کرد و افزود: در این ایام، توصیه میشود، به منظور رعایت شرایط بهداشتی، حفظ سلامت مردم و پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای مشترک، هیئتهای مذهبی، خیرین و عزاداران حسینی از کشتار دام در مکانهای عمومی و مسیر تردد دستههای عزاداری خودداری و کشتار دام را در کشتارگاههای دام انجام دهند و همچنین از تماس مستقیم با خون دام که میتواند منشأ بیماریهایی از جمله تب کریمه کنگو باشد، جدا خودداری کنند.
این دامپزشک، هشدار داد: هیأتهای مذهبی و افراد برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماریزایی دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده را به صورت کامل حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از قطعهبندی گوشت تازه، بلافاصله بعد از کشتار بدون رعایت مدت زمان گفته شده، جداً خودداری کنند.
وی افزود: اگر برای نذورات از شیر استفاده میشود، حتماً از شیر پاستوریزه استفاده کرده و در صورت استفاده از شیر سنتی، حتماً به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده و سپس توزیع شود.
اصغری گفت: ادارات دامپزشکی شهرستانها و شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای ارتباطات مردمی به منظور انجام بازرسیهای بهداشتی و شرعی و تأیید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره در ایام ایام، فعال هستند.