به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در اولین جلسه شورای فصلی دادسرای مرکز استان تهران با حضور دادستانهای عمومی و انقلاب و رؤسای حوزههای قضائی بخشهای استان بر تشکیل جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستانها تاکید کرد و از حضور رؤسای حوزههای بخش به عنوان عضو دائم شورای پیشگیری شهرستانها در جلسات خبر داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: رئیس دادگستری شهرستان به عنوان رئیس و دادستان شهرستان به عنوان دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستانها هستند.
وی افزود: ائمه جمعه، فرماندار، فرمانده سپاه شهرستان، فرمانده انتظامی، رئیس اداره اطلاعات، رئیس اداره آموزش و پرورش و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی، رئیس اداره ورزش و جوانان، رئیس اداره امور اقتصادی و دارایی، رئیس اداره بهزیستی، رئیس اداره ثبت اسناد و املاک، رئیس شورای اسلامی، شهردار، نماینده صدا و سیما، رئیس اداره امور مالیات، رئیس زندان، رئیس اداره پزشکی قانونی و رئیس یکی از مراکز آموزش عالی شهرستان به عنوان اعضا شورای پیشگیری در شهرستانها هستند.
وی گفت: با راهاندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ۱۵ استان کشور و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش ورودی پروندههای تغییر غیر مجاز کاربری اراضی زراعی و باغها در شهر تهران بودهایم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران با بیان اینکه امروزه به لحاظ پیچیدگی روابط اجتماعی و وجود رابطه اجتناب ناپذیر در زندگی شهروندان، سرقت نه تنها شخص مال باخته، بلکه به موازات آن امنیت جامعه را نیز متزلزل میکند و انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را بین مردم از بین میبرد.
وی افزود: در راستای ارتقای هماهنگی بین دستگاه قضائی و نیروی انتظامی در پیشگیری از جرم در سال ۱۴۰۲ کاهش ۶ درصدی ورودی پروندههای سرقت مستوجب تعزیر در شهر تهران و ۸ درصد در استان تهران را در پی داشته است.
نیکوکار گفت: در اجرای ماده ۳۴ قانون ریاست جمهوری، شوراهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی در حوزههای قضائی تشکیل شد که در دوران انتخابات ۵۲ شعبه ویژه رسیدگی به جرایم انتخابات ریاست جمهوری در دادسراها و دادگستری استان تهران فعال و همچنین به ۴۸ میلیون مشترک همراه اول پیامک با موضوع قوانین انتخابات ارسال شد.