خبرگزاری مهر، گروه مجله _ فاطمه برزویی: بالاخره اولین ماه فصل گرما به پایان رسید؛ ماهی که گویی از آسمان شعلههای آتش فرو میریخت و تابش خورشید انگار هر روزش شدیدتر و طاقتفرساتر میشد. حالا که تابستان به ماه میانی خود رسیده روزهای گرمتری در پیش است.
هرچند در هفتهای که گذشت، اخبار جنجالی و پر سر و صدایی به چشم نمیخورد، اما رویدادها و اتفاقات مهمی رخ دادند که شما میتوانید خلاصهای از آنها را در این گزارش بخوانید.
خریدهای کهکشانی برای تبریزیها قهرمانی میآورد؟
اگر بگوییم دنیای ورزش این هفته سرشار از اتفاقات کوچک و بزرگ و تا حدودی جنجالی بود دروغ نگفتهایم. از اینکه علیرضا بیرانوند بالاخره، هم تکلیف خودش و هم تکلیف هواداران دو تیم را را مشخص کرد تا پیوستن رامین رضائیان به استقلال.
حاشیههای جابهجایی بیرانوند این هفته هم ادامه داشت. ابتدا خبر آمد که او در حال مذاکره برای پیوستن دوباره با پرسپولیس است و بعد از آن یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور نوشت: «پس از کش و قوسهای فراوان، حضور علیرضا بیرانوند دروازهبان ملیپوش کشورمان در تراکتور قطعی نشد.» اما هنوز دو روز نگذشته بود که بیرانوند در یک پست اینستاگرامی از طرفداران پرسپولیس خداحافظی کرد.
البته گفتنی است او تنها بازیکن نامداری نبود که تصمیم گرفت این فصل را برای تبریزیها بازی کند. «مهدی ترابی» هم به باشگاه تراکتورسازی پیوست و بر اساس شنیدهها حتی امکان داد «بشار رسن» هافبک سابق سرخ پوشان هم به تبریز برود. رسن که پس از جدایی از پرسپولیس برای «القطر» و «المرخیه» در لیگ ستارگان قطر بازی کرد حالا ممکن است به پیشنهاد پر پول جواب مثبت بدهد.
برخی معتقدند این خریدهای کهکشانی تراکتور را به یکی از شانسهای اول قهرمانی تبدیل خواهد کرد اما گروهی از اهالی فوتبال بر این عقیدهاند که تراکتور با این هزینهها و جذبهای هیجانی ستارهها نمیتواند نتیجه مطلوبی در پایان فصل کسب کند و ممکن است نتیجهای شبیه به «استیل آذین» را برای این تیم محبوب تبریزی رقم بزند.
یکی دیگر از انتقالاتی که این هفته بسیار سر و صدا به پا کرد رفتن «رامین رضائیان» به استقلال بود، او که چندین سال لباس قرمز بر تن داشته اکنون با لباس آبی تیم تهرانی رو به دوربین میگوید: «به شرافتم قسم تا آخرین روز قراردادم با جان و قلبم برای استقلال بازی خواهم کرد!»
اما «مهدی طارمی» مهاجم تیم ملی کشورمان پس از بستن قرارداد با باشگاه «اینتر میلان» در فضای مجازی حسابی غوغا به پا کرد. این باشگاه برای معرفی بازیکن جدید خود نوشت: «ستاره ایرانی از کشوری سرشار از تاریخ و جذابیت میآید؛ جایی مملو از شگفتیهای فرهنگِ شرقی، شبهای رویایی و روزهای خاص. جایگاه امپراطوریهای بزرگ سابق؛ ایران، سرزمینِ مهدی طارمی، ستاره جدید نرآتزوری…»
خبر غیرفوتبالی این هفته که نمیشود از آن گذشت ساخته شدن مستند زندگی «حسن یزدانی» توسط اتحادیه رسمی کشتی است. به همین منظور، تیمی از آمریکا به جویبار، زادگاه یزدانی سفر کردهاند تا از تمرینات و زندگی روزمره او فیلمبرداری کنند. این مستند قرار است به زودی از طریق صفحههای اینستاگرام و یوتیوب اتحادیه کشتی منتشر شود. این مستند فرصتی است تا نگاهی نزدیکتر به تلاشها، تمرینات و زندگی روزمره این قهرمان کشتی بیندازیم و بیشتر با زوایای پنهان زندگی او آشنا شویم.
حسین (ع) مرز نمیشناسد!
دهه اول محرم تمام شد و تاسوعا و عاشورای حسینی در این هفته با عزاداری گسترده و سیاهپوشی شیعیان و دوستداران امام حسین و یارانش تمام شد. باید بدانیم محرم به عزاداری و سیاهپوشی محدود نمیشود، بلکه انجام کارهای نیک در این ایام بیشتر میشود و هر کس به هر نوعی که بتواند دست دیگران را میگیرد. برای مثال در تهران یک اتوشویی به مناسبت ماه محرم شستوشوی پیراهن مشکی را به صورت رایگان انجام میدهد و این یکی از نمونههای هزاران خیرخواهی است که در این ایام رقم میخورد.
در ایران، هر منطقه، هر استان و هر بخش آئینها و رسوم خاص خود را در عزاداری محرم دارند که با شکوه و زیبایی خاصی برگزار میشود. برای مثال، مراسم علمبندی یکی از آئینهای عاشورایی گیلان است که بیش از ۸۰۰ سال قدمت دارد. این مراسم که روز ششم محرم برگزار میشود، عشق و فداکاری امام حسین (ع) را یادآوری میکند. برخی محققان ریشه این آئین را به دوران صفویه بازمیگردانند.
کرمانیها به مشهد میروند و با پوشیدن کفن و نوحهخوانی در صحن قدس حرم امام رضا (ع)، حال و هوای محرم را به اوج خود میرسانند. این آئین نمادی از آمادهسازی برای شهادت و فداکاری است. در شمال سیستان و بلوچستان، سبک خاصی از عزاداری به نام «شنَسٌتَکا» یا سینهزنی نشسته رواج دارد که قرنهاست در ایام محرم اجرا میشود. این مراسم با هماهنگی و نظم خاصی برگزار میشود و جوانان نیز با شور و اشتیاق در آن شرکت میکنند.
مردم دزفول در استان خوزستان نیز آئین سنتی چوبزنی در دهه نخست محرم را اجرا میکنند. این مراسم نمایشی از صحنه جنگ است و با طبل، دهل، صدای شیپور و سرنا، جلوهای خاص به محلههای عزاداری میبخشد. دستههای عزاداری و آئین شمشیرزنی تبریزیها در روز تاسوعا هم در شهرهای مختلف از جمله تهران جلوهای ویژه دارند. این مراسم، با حرکتهای هماهنگ و سمبولیک، یادآور شجاعت و فداکاری یاران امام حسین (ع) است.
اهالی روستایی سمنان هم آئین سنتی سنگزنی با قدمتی ۱۰۰ ساله را در ماه محرم برگزار میکنند. این مراسم با صدای سنگها که بر هم کوبیده میشوند، فضایی از حزن و اندوه را ایجاد میکند و یادآور صدای شمشیرها در روز عاشورا است. همچنین، در همدان دسته عزاداری ناشنوایان با شور و احترام خاصی جلوه کمنظیری از فراگیری عشق اهل بیت را به نمایش میگذارند و همه اینها نشاندهنده آن است که عشق به امام حسین (ع) هیچ محدودیتی نمیشناسد.
اما این سیاه پوشی نه تنها در ایران و کشورهای مسلمان بلکه تا آن سوی مرزهای خشکی و آبی نیز کشیده شده و در هر گوشهای از جهان با شکوه و عظمت برگزار میشود. در قلب «منهتن نیویورک»، بیرقهای عزای سیدالشهدا برافراشته شد و دوستداران امام حسین (ع) با سینهزنی و عزاداری در روز امام حسین (ع)، ارادت خود را به نمایش گذاشتند. صدای نوحهها در میان آسمانخراشهای این شهر پرهیاهو، جلوهای معنوی ایجاد کرد.
در «میشیگان» آمریکا نیز، تجمع عزاداران حسینی بهصورت باشکوهی برگزار شد. در «مادرید» اسپانیا، شب عاشورای حسینی با اجرای تعزیهخوانی توسط گروه تعزیه امام رئوف، جلوههای خاصی از کربلا به نمایش گذاشته شد. این گروه با برگزاری مراسم سینهزنی و نمایش تعزیه در مرکز فرهنگی «آل البیت»، مردم ملیتهای مختلف را به خود جذب کرده و جلوههایی از عاشورای حسینی را به تصویر کشید که با استقبال گستردهای مواجه شد.
در قلب کانادا، در تورنتو موکب ایستگاه صلواتی برپا شد. همه این گزارشها نشان میدهد که عشق به امام حسین (ع) مرز نمیشناسد و هر ساله در اقصی نقاط جهان، مردم با برگزاری مراسمهای مختلف، یاد و خاطره عاشورا را زنده نگه میدارند. این عشق و ارادت، پیوندی است که دلها را به یکدیگر نزدیک میکند و پیام حماسه و ایثار عاشورا را به نسلهای آینده منتقل میکند.
سوزاندن هفت هکتار گندم برای پیدا کردن سوئیچ!
قتل، دزدی، دستبرد و سرقت واژههایی هستند که احتمالاً هر روز زیاد به گوشتان خورده باشد اما شدت و تعداد آنها در هفتههای مختلف متفاوت است برای مثال این هفته ما بیش از هفته گذشته شاهد به کار رفتن این کلمات در حوادث مختلف بودیم که تعدادی از عجیبترین آنها را مرور میکنیم. ظهر دوشنبه در شهر بوکان، یک زوج جوان در خودرویی کنار جاده و مزارع گندم پارک کرده بودند و با هم جر و بحث میکردند. در اوج مشاجره، زن سوئیچ ماشین را به سمت مزارع پرتاب کرد. مرد جوان برای پیدا کردن سوئیچ به مزرعه رفت، اما به دلیل پوشش گیاهی نتوانست آن را پیدا کند. زوج جوان سپس بنزین روی علفهای مزرعه ریختند و آتش زدند تا سوئیچ را پیدا کنند. پس از یافتن سوئیچ، سوار ماشین شدند و محل را ترک کردند. آتش به سرعت گسترش یافت و هفت هکتار از مزارع گندم را سوزاند. شاهد حادثه از اهالی روستا کمک خواست و با سازمان آتشنشانی تماس گرفت.
چهارشنبه شب در شهر سقز، فردی مسلح وارد مکانی شد و شروع به تیراندازی کرد. در این حادثه، سه نفر جان خود را از دست دادند. فرمانده انتظامی سقز اعلام کرد که پلیس با دستور ویژه فرمانده انتظامی استان کردستان در حال پیگیری و تلاش برای شناسایی و دستگیری قاتل یا قاتلان است. آنها به سرنخهای خوبی دست یافتهاند و به زودی اطلاعات بیشتری منتشر خواهند کرد. رئیس کل دادگستری استان کردستان نیز توضیح داد که حوالی ساعت ۱ بامداد پنجشنبه ۲۸ تیر، افراد ناشناسی به منزل یکی از مقتولها حمله کردند. در این حمله، دو نفر از ساکنان خانه کشته شدند و نفر سوم بهشدت مجروح شد و در بیمارستان جان باخت. پرونده قضائی در این خصوص تشکیل شده و ضاربین شناسایی شدهاند. دستورات لازم برای پیگیری سریع و بازداشت متهمان صادر شده است.
اما خبر عجیب در هفته اخیر مربوط به قتلی بود که شامگاه ۲۷ خرداد رقم خورد. اواخر خرداد خبر مرگ مرد جوانی در بیمارستانی در مشهد به بازپرس کشیک قتل و تیم جنایی رسید. پژمان، که چندین بار به خاطر سرقت و مواد مخدر بازداشت شده و اخیراً از زندان آزاد شده بود، در تحقیقات به قتل دوستش اعتراف کرد. او گفت که شب حادثه، به همراه دوستش به رستورانی رفتند و در حین خوردن غذا، منچ بازی کردند. در جریان بازی، دعوایشان بالا گرفت، چرا که دوستش او را به تقلب متهم میکرده است.
ناگهان، دوستش پارچ و وسایلی که روی میز بود را به سمت پژمان پرتاب کرد. پژمان که بسیار عصبانی شده بود، چاقویی را که روی میز بود، به سمت دوستش پرتاب کرد. او اصلاً فکر نمیکرد که ضربه باعث مرگ دوستش شود. پس از افتادن دوستش روی زمین، پژمان فرار کرد و شبانه به تهران رفت و به خانه یکی از دوستانش پناه برد، بدون اینکه او را در جریان واقعه بگذارد. مدتی بعد از مرگ دوستش باخبر شد.
ماجرای آخر در پایتخت اتفاق افتاده است. سرهنگ علی قاسم پور، رئیس پلیس پیشگیری تهران اعلام کرد که با شنیدن صدای آژیر یکی از بانکها در محله جوادیه، واحد گشت کلانتری ۱۱۷ جوادیه کمتر از پنج دقیقه در محل حاضر شد و متوجه جابجایی دستگاه عابر بانک شدند. مأموران به خودروی پرایدی که روبروی بانک پارک شده بود، مشکوک شدند. راننده پراید قصد فرار داشت اما طی یک عملیات پلیسی، خودرو متوقف و راننده دستگیر شد. سارق دیگر در داخل بانک نیز قبل از سرقت و فرار، دستگیر شد. هر دو سارق که دارای سوابق کیفری متعدد و ۳۳ و ۲۹ ساله هستند، برای بررسیهای بیشتر و کشف جرایم احتمالی به مراجع قضائی تحویل داده شدند.
اختلافات داخلی اسرائیلیها: تا دو سال دیگر نابود میشویم!
فاصله زیادی تا اکتبر و سالگرد عملیات «طوفان الاقصی» نمانده است، بعد از ماهها جنگ علیرغم همه مصیبتهایی که مردم غزه آن را تحمل میکنند به لطف شبکههای اجتماعی، این بار مسئله فلسطین به فراموشی سپرده نشده و هنوز هم مردم کشورهای مختلف با وجود مخالفت دولتهایشان، در دفاع از فلسطین به حمایتهای خود ادامه میدهند. در هفتهای که گذشت، تظاهرات گستردهای در شهر میلان ایتالیا علیه کشتار فلسطینیان به راه افتاد. در شرق آسیا، مردم کشور ژاپن نیز با نصب نوشتههایی در خیابانهای این کشور حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کرده و خواستار توقف فوری جنگ در غزه شدند. همچنین، کاربران اینستاگرام با استوریهای خود درخواست تحریم اسرائیل در المپیک را مطرح میکنند.
اما پس از ترور ناموفق دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا و سر و صدایی که به دنبال داشت، برخی فعالان فضای مجازی نسبت به این هیاهو به دلیل خراش گوش او توییتهای اعتراضی نوشتند. ابوصلاح، فعال رسانهای فلسطینی در این باره نوشت: «یک خراش کوچک روی گوش ترامپ جهان را به لرزه درآورد اما کشتار ۱۵۰ انسان تنها در یک حمله در غزه یک اتفاق عادی است.» یاس نیز گفت: «در کمتر از چند دقیقه یک خونریزی کوچک ترامپ تیتر یک تمام خبرگزاریهای دنیا شد اما ماهها است کسی پیکر غرق به خون کودکان مظلوم غزه را نمیبیند.»
اختلافات داخلی به خودی خود امری مهم است و وقتی این اختلافات در برهه جنگ ظهور پیدا کند، اهمیت آن دو چندان میشود. اسرائیل در حال حاضر علاوه بر جنگ، درگیر این اختلافات است. برای مثال، صحبتهای بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، با اعتراضات حاضران قطع شد. نتانیاهو گفت که حماس بهدلیل عملیات نظامی اسرائیل تحت فشار فزایندهای قرار دارد، اما مردی در میان جمعیت که فریاد میزد: «شما گروگانها را به خطر میاندازید» سخنان او را قطع کرد.
روز سهشنبه، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی در مراسمی به مناسبت یادبود کشتههای ارتش این رژیم در نبرد سال ۲۰۱۴ با مقاومت فلسطین سخنرانی کرد. در جریان سخنرانی او، تعدادی از حضار با اعتراض به او حملهور شدند. آنها هرتزوگ را مسئول شکست و غافلگیری رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت فلسطین در عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر دانستند. یکی از حضار با صدای بلند خطاب به هرتزوگ گفت: «تو گناهکاری. تو مسئول شکست هفتم اکتبر هستی. همه دنیا باید بداند که تو مسئول هستی و باید مسئولیت آن را برعهده بگیری.»
در آخر، «آویگدور لیبرمن»، رئیس حزب «اسرائیل بیتنا»، هشدار داد که اگر ائتلاف حاکم و مجلس کنونی به فعالیت خود ادامه دهند، رژیم صهیونیستی تا دو سال دیگر نابود خواهد شد. او مدیریت ناکارآمد جنگ غزه توسط کابینه نتانیاهو را عامل اصلی این بحران دانست و به شدت از آن انتقاد کرد. لیبرمن در این گفتوگو خواستار استعفای کابینه نتانیاهو شد و تاکید کرد که خلاصی از دست نتانیاهو پاداشی بزرگ برای همه صهیونیستها خواهد بود.