به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی متینپور، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی، مناسبتها و آئینها بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ترویج و نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بهویژه در میان قشر جوان این قابلیت و توانایی را دارد تا جامعه اسلامی و نسل جوان را در برابر تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمنان اسلام بیمه کند. لذا نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت بزرگترین قدرت بازدارنده در برابر متجاوزان خواهد بود.
وی افزود: بیشک آنچه در اجرای برنامههای فرهنگی تبلیغی و ترویجی امری ضروری و مهم است توجه به سرخطهای ارائه شده از سوی امام خامنهای (مدظله العالی) در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و هر روز که از نظام جمهوری اسلامی ایران میگذرد و افقهای تازهای آشکار میشود و فراز و نشیبهای این راه پر افتخار نمایانتر میشود، بیانگر آن است که شهدا با خون خود بنیان این سازه عظیم و پرشکوه را مستحکم کردند و نهال نو رسی را به درخت ستبر و ریشه داری تبدیل کردند. میدان مجاهدت در عرصههای گوناگون همچنان گشوده است و قله جهاد، شهادت است؛ "فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر" تکریم شهیدان و تنظیم در برابر خانوادههای صبور آنان واجب بزرگ امروز و همیشه ماست.
متینپور با اشاره به رویکردها و جهتگیری دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی مناسبتها و آئینها در دولت سیزدهم گفت: مردمیسازی برنامهها و فعالیتهای فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، توسعه مراکز و برنامههای فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تعامل، همکاری و مسئولسازی سازمانها، دستگاهها و نهادهای فرهنگی_ اجتماعی در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، توسعه زمینههای مشارکت و همکاری همگانی در عرصههای فرهنگی، اجتماعی در راستای احیا، حفظ، ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آتی با بسیج امکانات نهادهای فرهنگی، هنری، آموزشی، اعتلای معرفت، توانمندی و ارتقا احساس عزت و تعهد در جامعه هدف نسبت به ارزشها بمنظور نقشآفرینی آنها در ارتقای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اعتلای معرفت و ارتقای احساس مسئولیت و تعهد در اقشار مختلف نسبت به پاسداشت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تمسک به اسوهها از جمله رویکردهای این حوزه بوده است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی، مناسبتها و آئینها با اشاره به برپایی حدود ۴۰ موکب مردمی اربعین در دولت سیزدهم گفت: معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی به زائران اربعین به زبانهای مختلف دنیا و معرفی سبک زندگی شهدایی از جمله برنامههایی بود که در سالهای ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ انجام شد. همچنین تعداد آموزش راویان ایثارگران جهت بیان خاطرات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اتکا بر روشهای علمی و مؤثر سخنوری از ۳۰۰ راوی به ۴۸۰ راوی افزایش پیدا کرد.