تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰

در ادامه به بخشی از مصالح مورد  استفاده در پوشش نما روی سازه LSF اشاره می شود.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، پس از طراحی و نصب سازه LSF نیاز به پوشش نمای آن است برای اجرای نما و پوشش سازه می‌توان از مصالح و متریال متنوعی استفاده نمود. البته در حال حاضر در برخی موارد از سیستم سنتی (ملات و دوغاب) جهت پوشش نما استفاده می‌شود که با توجه به ماهیت سازه‌ای سیستم ال اس اف بهتر است از متریال ها و یا سیستم اجرای خشک نما استفاده کرد. در ذیل به بخشی از مصالح مورد استفاده در پوشش نما بر روی سازه LSF اشاره می‌شود.

تخته OSB

با توجه به ماهیت سازه LSF جهت از بین بردن پل حرارتی و جلوگیری از انتقال سرما و گرما به داخل فضا بهتر است از ورق OSB با گرید حداقل ۳ که به اصطلاح ضد آب است استفاده نمود. باید توجه کرد که ورق OSB پوشش نهایی کار نمی‌باشد و صرفاً جهت از بین بردن پل حرارتی استفاده می‌شود. از ضخامت‌های ۹ و ۱۲ میلی متر معمولاً جهت زیر سازی نما و ضخامت‌های ۱۵ و ۱۸ میلی متر جهت زیر سازی پوشش بام و کف باربر استفاده می‌شود.

فایبر سمنت برد طرح چوب (سایدینگ)

فایبر سمنت برد طرح چوب با عرض معمولاً ۲۰ سانتی متر در طول‌های مختلف (۲۴۰، ۳۰۰، ۴۰۰) سانتی متر با توجه به ایرانی یا خارجی بودن، یکی از بهترین و محبوب ترین متریال های موجود جهت اجرای نما بر روی سازه LSF است. به دلیل عرض کم فایبر سمنت برد طرح چوب، نصب آن آسان است. سمنت برد طرح چوب معمولاً به دو روش کرکره‌ای ( سایدینگ) و یا با درز اجرا می‌شود. جهت اجرای با درز فایبر سمنت برد طرح چوب از پروفیل A ساخت شرکت خشکه چین استفاده نمود. در روش کرکره‌ای یا سایدینگ پیچ مورد استفاده برای نصب سمنت برد پس از اجرا رؤیت نمی‌شود.

فایبر سمنت برد تخته‌ای (ساده)

فایبر سمنت برد ساده با ابعاد معمولاً ۱۲۰ سانتی متر در ۲۴۰ سانتی متر که قابلیت برش به هر اندازه‌ای را دارا است و یکی از مزایای فایبر سمنت بر خلاف سایر متریال ها مانند سرامیک است که معمولاً به صورت حکمی و با درز باز اجرا می‌شود. در پروژه‌های که طراحی آن به صورت مدرن است و کارفرما یا طراح پروژه نمی‌خواهد از فایبر سمنت برد طرح چوب استفاده نماید از فایبر سمنت برد تخته‌ای استفاده می‌شود. معمولاً از ضخامت‌های ۶ و۸ میلی متر برای پوشش سقف کاذب، ضخامت ۱۰ و ۱۲ برای پوشش نما و ضخامت ۱۸ میلی متر جهت پوشش کف باربر استفاده می‌شود. فایبر سمنت برد ساده به دو روش اجرای با درز به وسیله پروفیل A و بدون درز اجرا می‌گردد. باید به این نکته توجه داشت که بهتر است فایبر سمنت برد به دلیل افزایش و کاهش حجم ناشی از گرما و سرما با درز اجرا شود، چنانچه با توجه به طرح مجبور به اجرای بدون درز از سمنت برد گردد لازم است که حداقل ۳ تا ۴ میل درز اجرایی در نظر گرفته شود و بین آن با چسب‌های مخصوص ماستیک شود.

آکوا پنل: محصول شرکت کناف آلمان که همانند فایبر سمنت برد بر پایه سیمان تولید و عرضه می‌شود. ضخامت آکواپنل ۱۲.۵ میلی متر بوده و بیشتر جهت اجرای نمای خارجی و بدون درز استفاده می‌شود. قیمت نسبتاً گران آن نسبت به فایبر سمنت برد و نیازمندی به اجرای پلاستر مخصوص خود محدوده استفاده گسترده آن را کم کرده است.

وال کریت ( Wallcrete): پانل های سبک بتنی والکریت با ساختار کامپوزیت و مسلح با الیاف پلیمری و مینرال با استفاده از فیلرهای ریز مقیاس، بدون نیاز به مش فولادی، با مقاومت فشاری و خمشی بالا تولید و جهت استفاده برای سازه‌های LSF دیوارهای داخلی و خارجی استفاده می‌شود.

گچبرگ (کناف): از گچبرگ یا پنل گچی جهت پوشش فضای داخل سازه LSF استفاده می‌شود. باید توجه داشت در سیستم سازه LSF به دلیل استفاده از ورق گالوانیزه و رعایت فواصل استاندارد جهت نصب پنل گچبرگ نیاز به زیرسازی مجدد نمی‌باشد و پنل به صورت مستقیم به سازه LSF پیچ می‌شود. بهتر است جهت استحکام دو لایه گچبرگ به صورت آجرچین اجرا گردد. البته در سالهای اخیر از ورق فایبر سمنت برد با ضخامت ۱۰ میلی متر نیز به دلیل استحکام و خاصیت پیچ خوری آن در داخل فضا نیز استفاده می‌شود. انواع پنل گچی به شرح ذیل است.

پنل گچی RG کناف: ابعاد تولیدی این پنل در عرض ۱.۲ متر و طول ۲.۴ - ۲.۵ -۲.۸ - ۳ متر و ضخامت‌های ۹.۵ و ۱۲.۵و ۱۵ میلیمتر می‌باشد گچ برگ RG استفاده عمومی داشته و در دیوارها و سقف محل‌هایی که در معرض رطوبت و حریق قرار ندارند استفاده می‌شود.

پنل MR ورق گچی مقاوم در برابر رطوبت است. این پنل در فضاهای نسبتاً مرطوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. پوشش کاغذ کرافت این پنل گچی سبز کم رنگ بوده و عموماً در سقف کاذب و دیوارها در سرویس‌های بهداشتی و سقف کاذب استخرها و کاربری‌های با رطوبت بالا استفاده می‌گردد. در فضاهای با رطوبت بالا نمی‌توان از ورق MR استفاده نمود و بهتر از فایبر سمنت برد استفاده شود.

پانل FR محصول ضد حریق است. این محصول در فضاهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که زون حریق بوده و بایستی در مقابل گسترش حریق و شعله محافظت گردند. به طور معمول در فضاهای عمومی و فضاهای مشاء مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ نارنجی پوشش این پانل گچی به صورت کامل آن را از دیگر محصولات کناف جدا می‌کند. از پنل فایبر سمنت برد می‌توان به عنوان متریال ضد حریق هم استفاده نمود.

شینگل: از متریال شینگل جهت پوشش سقف شیبدار در سازه LSF استفاده می‌گردد. پوشش شینگل یکی از محبوب ترین و رایج‌ترین متریال ها جهت پوشش بام شیب دار در سازه LSF می‌باشد که به صورت ورقه ای و در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع تولید می‌شود. پوشش شینگل به صورت کرکره‌ای و همپوشانی اجرا می‌گردد تا از نفوذ آب باران به سقف جلوگیری نماید. حتماً قبل از استفاده از پوشش شینگل باید زیر سازی آن که تخته OSB و لایه بخاربند است اجرا گردد. معمولاً از ضحامت ۱۵ و ۱۸ میلی متر تخته OSB جهت زیر سازی پوشش شینگل استفاده می‌گردد. انواع طرح‌های شینگل به شرح ذیل است؛

طرح هگزا یا لانه زنبوری

طرح آجری یا تری تب

طرح گوتیک یا دراگون

طرح داگون منظم یا BP

سنگ و آجر:از سنگ و آجر می‌توان به عنوان پوشش نهایی و به صورت سنتی و یا خشک ( بدون ملات ) استفاده نمود ، ولی به دلیل وزن مخصوص بالای آنها توصیه می‌گردد بر روی سازه LSF استفاده نشود.

ترموود: از ترموود می‌توان بر روی سازه LSF استفاده کرد. باید توجه داشت که به علت علت تغییر شکل و هزینه نگهداری نسبتاً بالا توصیه می‌گردد که از ترموود کمتر استفاده شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.