به گزارش خبرنگار مهر، دکتر روح الله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم صبح امروز در نشست خبری که در این وزارتخانه برگزار شد، در پاسخ به سئوال مهر درباره تاخیر در آغاز سال تحصیلی ورودیهای جدید دانشگاهها گفت: بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور توسط ۱۴۰۳سازمان سنجش آموزش کشور فقط برای ورودی جدید در شورای عالی برنامه ریزی دراین خصوص تصمیم گیری می شود اگر اجرایی هم شود فقط برای وردی های جدید خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به ارتقا جایگاه آموزش در مجموعه علوم، تحقیقات و فناوری افزود: آموزش، پایه نظام علوم تحقیقات و فناوری است و با توجه به تحولات انقلاب صنعتی و دانشگاه های نسل ۴ و ۵، نباید از تقویت نظام آموزش عالی غفلت کرد، اگر پایه آموزش در دانشگاه ها قوام لازم را نداشته باشد، با افت کیفیت مواجه خواهیم بود.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: برهمین اساس بحث اساتید برتر آموزشی به صورت جدی در معاونت آموزشی وزارت علوم پیگیری شد، آییننامه سرآمدان آموزشی تدوین شد و طی دوسال اخیر جشنواره سرآمدان آموزشی برگزار و اساتید برتر آموزشی تقدیر شدند.
اختصاص آموزانه به اساتید دانشگاه
وی ادامه داد: از اساتید در حوزه آموزش مشابه پژوهانه تحت عنوان آموزانه حمایت صورت می گیرد، اساتید حوزه آموزشی که تولید محتوا می کنند، حمایت می شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: برای اولین بار در آیین نامه ارتقا تعریف مسیر ارتقا از مسیرهای آموزشی پیش بینی شد که باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود در صورت تصویب علاوه بر پژوهش اساتید از حوزه آموزش نیز می توانند ارتقا یابند.
تا ۱۵ واحد مهارتی به رشته ها اضافه شد
وی با بیان اینکه همچنین به اساتید موفق پایه های تشویقی تعلق گرفت افزود: یکی از مطالبات جدی از آموزش عالی، افزایش ظرفیت مهارتی و اشتعال پذیری دانشجویان است و این موضوع دغدغه جدی این چند سال است بنابراین ظرفیت مهارتی محتوای رشته ها افزایش یافت و بسته درسی مهارتی و اشتغال پذیری تدوین شد که مشترک همه رشته ها است و از مهر ۱۴۰۳ بین ۵ تا ۱۵ واحد همه رشته ها دروس مهارتی خواهد بود.
رازینی افزود: متناسب سازی ظرفیت کد رشته محل ها با فرصت های شغلی است از دیگر مواردی بود که پیگیری شد و ما به دنبال بستن رشته هو و یا رها سازی آنها نیستیم، شاخص اشتغال پذیری را در توسعه رشته ها لحاظ کرده ایم، ساختار زیر نظامهای مهارتی تقویت شده است.
ظرفیت بورس صنعت و اشتغال را افزایش دادیم
وی ادامه داد: بورس صنعت و اشتغال از دیگر مواردی است که به آن توجه شده است بنابراین ظرفیت بورس صنعت و اشتغال را افزایش دادیم همچنین در حوزه حمایت از نخبگان و استعداد درخشان به شدت فرایند پذیرش و استفاده از ظرفیت نخبگان تقویت شده است به طوریکه در کارشناسی ارشد ۳۰ درصد و دکتری ۱۰۳ درصد پذیرش استعداد درخشان رشد داشته است.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: از دیگر موضوعاتی که پیگیری شده است ارتقا پذیرش براساس نیاز و تقاضا محوری بوده است و پذیرش دانشجو به صورت استاد محور جهت گیری علمی اساتید و دانشجویان را به سمت نیازمحوری سوق می دهد.
وی افزود: آییننامه حمایتی برای تدوین کتب درسی نیز ابلاغ شده است و این ظرفیت برای تدوین کتاب درسی کمک کننده است.
وی در ادامه با اشاره به طرح مشترک وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری درباره هوش مصنوعی و تاثیرگذاری آن بر بازارهای مختلف گفت: سالانه هوش مصنوعی ۱۲۰ درصد در دنیا رشد دارد.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: سال ۲۰۲۵حدود ۱۰۰ میلیون نفر در دنیا در این حوزه فعال خواهند بود. در کشور ما نیز به حوزه هوش مصنوعی توجه جدی شده است.
وی افزود: درحوزه تولید محتوای این عرصه کارهای خوبی انجام شده است و در حوزه بکارگیری هوش مصنوعی هنوز جای کار وجود دارد، هوش مصنوعی در حوزه آموزش عالی از سه جنبه قابل تحلیل است، نخست در نظام یاد دهی و یادگیری که است الگوهای یاد دهی و یادگیری را تغییر داده است و نیازمند این است که ضوابط آموزشی طبق آن ایجاد شده و اساتید و دانشجویان و با ظرفیت این حوزه آشنا شوند.
وی افزود: محور دوم، حوزه محتوای آموزشی است. با ورود حوزه هوش مصنوعی، محتوای درسی ما نیاز دارد که براساس هوش مصنوعی بروز رسانی شود، محور سوم اداره و مدیریت آموزش عالی است.
30 رشته هوش مصنوعی تصویب شد
رازینی افزود: الگوی راهبری ما را هوش مصنوعی متحول کرده است و در این سه محور اثر گذار است. بنابراین وزارت علوم در حوزه هوش مصنوعی درحوزه آموزشی اقداماتی داشته است و برای توجه دانشجویان به هوش مصنوعی درس دو واحدی «هوش مصنوعی و تحول دیجیتال» را برای رشته های فنی مهندسی الزامی کرده است و از مهرماه سال ۱۴۰۳ اجرایی می شود. دو واحد هوش مصنوعی نیز سایر رشته ها اختصاص داده که اختیاری است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۳۰ عنوان رشته نزدیک به هوش مصنوعی تصویب شد.