به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیر غلامان و خادمان حسینی در محل سازمان صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدا این نشست محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیر غلامان و خادمان حسینی از ۹ الی ۱۱ مرداد ماه در کرمان برگزار میشود و ۶ کمیته برای اجرای برنامهها پیشبینی شده است.
وی افزود: حدود ۵۰۰ مهمان داخلی و خارجی در این اجلاس از کشورهای مختلف بخصوص کشور عراق شرکت خواهند داشت. افتتاحیه این برنامه در روز نهم مرداد در مزار شهید سلیمانی و اجلاس شاعران در روز دهم در تالار فرهنگ و هنر کرمان برپا میشود.
فداکار اضافه کرد: همچنین اختتامیه این اجلاس یازدهم تیرماه در حسینیه ثارالله برگزار خواهد شد و یادآور میشود در بیت الزهرا (س) که منزل شهید سلیمانی بوده است نیز ویژه برنامههایی را خواهیم داشت. مهمانان در روضههای خانگی و هیأتهای شهر حضور خواهند داشت.
در ادامه عرفان خداپرست دبیر اجرایی اجلاس به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: استان کرمان به رسم مهمان نوازی که دارد جدای از فضای ساختاری و حاکمیتی، مسؤولان این خطه جانانه برای برگزاری این مراسم وقت گذاشتند.
وی افزود: سومین نشست بانوان ستایشگر را در تالار استانداری کرمان برگزار میکنیم. همه ظرفیتهای استانی را پای کار آوردهایم و آئینهای عزاداری کرمان را در این اجلاس ارائه خواهیم کرد. به برکت خون حاج قاسم شاهد اتفاق خوبی در کرمان خواهیم بود. علاوه بر تولیدات رسانهای برای پیر غلامان، در مراسم افتتاحیه و اختتامیه از یک اثر ارزشمند رونمایی به عمل میآید.
خداپرست اضافه کرد: هدف ما این بود که ظرفیتهای استانی را پای کار بیاوریم و ویژه برنامه این اجلاس «بزمی خوانی پیر غلامان» است که در حسینیه ثارالله صورت خواهد گرفت. شعار امسال نیز کرمان حسین آباد ایران تعیین شده است. در این اجلاس از دو نفر پیر غلام استانی، بیست نفر پیر غلام ملی و ده نفر پیر غلام بینالمللی تقدیر به عمل میآید.
در ادامه جواد رمضان نژاد، رئیس اجلاس بینالمللی تجلیل از پیر غلامان و خادمان حسینی به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به فرآیند اجلاس پیر غلامان در انتخاب افراد برتر گفت: ما تشکلهای مختلفی در سراسر کشور داریم که در عرصه ستایشگری فعالیت میکنند بنابراین تصمیم اصلی بر اینکه چه کسانی باید مورد تجلیل قرار گیرند شامل گروهایی است که در قالب کانون مداحان، بسیج مداحان، دعبل خزاعی، سازمان تبلیغات، جامعه ایمانی مشعر و … انتخاب و معرفی میشوند.
وی افزود: بنابراین گروهی از اساتید پیر غلامان منتخب را بررسی میکنند و ما فقط اعلام کننده هستیم که چه کسانی تجلیل میشوند. این افراد باید سن ۶۵ سال به بالا داشته باشند و فعالیتهای خیریه و سابقه آنها هم بررسی میشود.
رئیس اجلاس بینالمللی تجلیل از پیر غلامان و خادمان حسینی اضافه کرد: علاوه بر سازمان صدا و سیما، استانداری، دفتر ارشاد و فرهنگ اسلامی و … نیز در برگزاری این مراسم دخیل هستند و همه به عنوان خادم الحسین در برگزاری این مراسم فعالیت و حضور خواهند داشت. لازم به تاکید است که میزبان سال بعد نیز در این اجلاس معرفی و پرچم اجلاس به آن اهدا میشود؛ بنابراین در این مراسم خراسان رضوی برای میزبانی سال بعد انتخاب و پرچم اجلاس به استانداری آن تقدیم میشود.
رمضان نژاد گفت: نشان این رویداد با استفاده از کلمه پیر غلام توسط محمد روحالامین طراحی شده است.
در پایان این نشست از پوستر بیست و یکمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیر غلامان و خادمان حسینی که توسط محمد روحالامین طراحی شده رونمایی شد.
روح الامین با حضور خود در مراسم طی صحبتهایی گفت: لفظ پیرغلام عنوانی جذاب است و بنده هم در گذشته به خاطر ارتباطم با هیئات فعالیتهایی داشتم که البته با کار امروزم متفاوت بود. وقتی با این محتوا آشنا شدم، متوجه شدم چیزی که بتواند ما بهازای این لفظ پیرغلام باشد سخت پیدا میشود و این کد و رمز بین افراد نام اشنا است. این لفظ واقعاً خاکساری، آستان بوسی و غلامی درگاه را نشان میدهد که در تصویر به سختی بدست میآید. ما در این فرایند طراحی سعی کردیم سراغ یک پیرغلام برویم که حس و حالش منتقل شود.و آن را با یک دست نشان دهیم که ارادتش را نشان میدهد.