مدیرکل نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به نابسامانی‌های به وجود آمده در ارایه‌ نان، از در دستور کار قرار گرفتن این مساله برای بازرسی در اداره کل متبوعش خبر داد .

به گزار ش خبر گزاری مهر، عبدالرضا معصومی، مدیرکل نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به این‌که دولت در سال 86 دو هزار و 600 میلیارد تومان یارانه برای گندم و آرد اختصاص داده است، اظهار داشت: هدف از تخصیص این یارانه، ارایه  نان ارزان‌تر، با کیفیت بهتر و در دسترس مردم بودن است که این رقم، رقم بسیار بالایی است. متصدیان نانوایی‌ها نباید کاری کنند که زحمات دولت در کام مردم تلخ شود.

معصومی افزود :  هر قیمت مصوبی که اعلام شد باید قانونمند بوده و اجرا شود.

وی با بیان این‌که اخیراً نابسامانی‌هایی در قیمت نان خصوصاً در استان تهران ایجاد شده، تصریح کرد: این نابسامانی‌ها سبب ارایه شکایات متعددی از سوی مردم چه از طریق تلفن 136 سازمان بازرسی کل کشور، چه از طریق تماس تلفنی به واحد نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان شده است.

مدیرکل نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: با علم و آشنایی به مسایلی که این نابسامانی‌ها را ایجاد کرده، موضوع در دستور کار بازرسی قرار گرفت و اکنون در حال بازرسی هستیم.

معصومی با بیان این‌که بازرسی در این زمینه به دو شکل صورت گرفته، تصریح کرد: نخست مراجعه به وزارت بازرگانی و صحبت با مسئولان و مقاماتی که نظارت بر کنترل قیمت نان را بر عهده دارند و دیگری بازرسی میدانی است که ما مراجعات غیرمحسوسی در سطح شهر داریم.

وی نابسامانی در این مورد را به اشکال گرانفروشی نان، عدم کیفیت مطلوب و کم‌فروشی نان ذکر کرد و یادآور شد: در بعضی جاها نیز عرضه‌ی مستقیم وجود ندارد و نان در سوپرمارکت‌ها با قیمت بیشتری به مردم ارایه می‌شود که در بازرسی‌های میدانی، این مسایل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مدیرکل نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان بازرسی کل کشور با بیان این‌که بازرسان وزارت بازرگانی و تعزیرات گندم، آرد و نان با ما همکاری خوبی در این زمینه دارند، ادامه داد: وزارت بازرگانی نیز برای کنترل قیمت و سامان دادن به این اوضاع تلاش کرده و می‌کند اما ما کمک می‌کنیم که این تلاش‌ها به ثمر برسد.

معصومی خاطرنشان کرد: نانوایی‌ها قیمت‌های مصوب را رعایت نمی‌کنند و در چند سال اخیر نیز قیمت جدیدی از طرف دولت برای آنها اعلام نشده است و این امر سبب شده که کنترل قیمت اثر نداشته باشد. ادعای نانوایی‌ها این است که به دلیل این‌که قیمت جدیدی اعلام نشده، خود قیمت نان را بالا می‌برند که وزارت بازرگانی درصدد حل این مشکل است. ما نیز پی‌گیر این مساله هستیم تا این موضوع قانونمند باشد.

وی با تاکید بر این‌که هر قیمت مصوبی که اعلام شد باید قانونمند بوده و اجرا شود، خاطرنشان کرد: نظارت بر قیمت نان نیز باید قانونمند باشد و قیمت‌های مصوب است که قیمت نان را سامان می‌بخشد.

معصومی به برخی گزارشات مردمی درباره قیمت نان اشاره کرد و افزود: بر اساس شکایت‌های مردمی، نان سنگک در برخی نقاط شهر به قیمت 600 تومان نیز به فروش رفته است.

مدیر کل نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان بازرسی کل کشور، در پاسخ به این سؤال که چه کسی مسئول نظارت بر نانوایی‌ها است؟ اظهار داشت: وظیفه‌ی نظارت بر نانوایی‌ها و عرضه‌ نان به عهده‌ی وزارت بازرگانی است که بخش مربوطه در وزارت بازرگانی نیز اقدامات خوبی انجام داده است اما متاسفانه برخی نانوایی‌ها خودسرانه، بدون رعایت حقوق مصرف‌کننده اقدام به افزایش قیمت نان کرده‌اند که این مساله خلاف قانون است.

معصومی ادامه داد: در برخی موارد هم نان مرغوب به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد که باید مسئولان مربوطه با تشدید نظارت و بازرسی از نانوایی‌ها نسبت به رعایت حقوق مصرف‌کنندگان تذکر لازم به متصدیان امور بدهند.

وی با ناکافی خواندن نظارت مسئولان مربوطه بر متصدیان نانوایی‌ها، توجه جدی به این امر را خواستار شد.

مدیرکل نظارت و بازرسی امور بازرگانی و تعاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: نانوایی‌ها از جمله جاهایی است که مردم روزانه چند نوبت به آن مراجعه دارند، چگونگی برخورد متصدیان نانوایی در میزان رضایت‌مندی شهروندان مؤثر است. متولیان نظارت بر نانوایی‌ها باید مدافع حقوق مصرف‌کنندگان باشد.

معصومی یادآور شد: سازمان بازرسی کل کشور نیز در حیطه وظایف و مأموریت‌های خود جهت رفع نگرانی‌های مردم و رفع سوءجریانات احتمالی در این امر تلاش خود را به کار خواهد گرفت.