به گزارش خبرگزاری مهر، فناوری بلوتوث که یک استاندارد جهانی در عرصه ارتباطات بی سیم از طریق اشعه است، این هفته دهمین سال زندگی خود را پشت سر گذاشت و روز گذشته جشن تولد خود را در نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی (CES) که از 7 ژانویه در لاس وگاس آمریکا آغاز به کار کرده است، برگزار کرد.
شاید کمتر کسی بداند که این فناوری 10 سال قبل متولد شده است، چرا که اولین محصولات آن از سال 2000 وارد بازار شد و با چنان استقبالی از سوی کاربران این محصولات مواجه شد که تنها در مدت 8 سال 5/1 میلیارد دستگاهی که مجهز به این فناوری بوده اند، در بازارهای جهانی به فروش رفته اند. به طوری که (SIG) گروه اصلی ارائه دهنده لیسانس بلوتوث امروزه در حدود 10 هزار شرکت عضو دارد.
فناوری بلوتوث را نخستین بار شرکت اریکسون سوئد توسعه داد و در پی آن گروه SIG تاسیس شد. در حقیقت این گروه که با همکاری شرکتهای سونی اریکسون، آی بی ام، اینتل، توشیبا و نوکیا راه اندازی شد، فعالیت خود را رسما از 20 می 1999 آغاز کرد و بعدها شرکتهای دیگری که تمایل به استفاده از فناوری بلوتوث را در محصولات خود داشتند، به عضویت این گروه درآمدند.
به نوشته دانشنامه آزاد ویکی پدیا، عنوان بلوتوث از نام شاه آرنولد اول پادشاه دانمارک گرفته شده است که با لقب "دندان آبی" (بلوتوث) شناخته می شد.
ویکی پدیا در ادامه می نویسد: "مخترعان این فناوری به این مسئله اعتقاد داشتند نامی که برای محصول خود در نظر می گیرند باید عنوانی مناسب برای پروتکلی داشته باشد که توانایی برقراری ارتباط میان ابزارهای مختلف را دارد. بنابراین لقب پادشاه واحد جمعیت های مختلف شبه جزیره اسکاندیناوی را برگزیدند."
امروزه بلوتوث در حال ایجاد تغییر در شیوه زندگی مردم و عادات خانگی آنها است. اولین کابل های دنیای امروز برای اتصال رایانه به چاپگر، نمایشگر، صفحه کلید و ماوس مورد استفاده قرار گرفتند. سپس کابل ها برای اتصال رایانه ها و تلفن های همراه بکار گرفته شدند و بعد این اتصالات به کمک بلوتوث و دیگر فناوری های فرستنده های رادیویی ممکن شد و به زودی در بسیاری از لوازم خانگی گسترش یافت.
در عصر اترباطات بی سیم، بسیاری از دوربین های ویدیویی و ماشین های عکاسی از طریق بلوتوث به رایانه متصل می شوند در حالی که بلندگوهای جدید استریو هم بدون نیاز به سیم به دستگاه وصل می شوند.