معاون آموزشی وزارت بهداشت از سلب اعتبار 17 بخش آموزشی مامایی در دانشگاه آزاد اسلامی از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این 17 بخش آموزشی به دلیل عدم رعایت شاخصهای آموزش پزشکی به دستور وزیر بهداشت سلب اعتبار شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی امروز در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: بررسی این واحدهای آموزشی در مدت یکساله از سوی وزارت بهداشت انجام گرفته است.

وی به ارزشیابی بیمارستانهای آموزشی وزارت بهداشت و گروههای آموزشی و بخش های بالینی این بیمارستانها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر گروههای ارزشیابی در حال تکمیل مراحل ارزشیابی این بیمارستانها و بخشهای مختلف آنها هستند و پس از نهایی شدن آن بخشهای آموزشی که از آنها سلب اعتبار شده است اعلام می شوند.

ارزشیابی بیمارستانهای آموزشی وزارت بهداشت

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: با این ارزشیابی بخشهای آموزشی که در آموزش پزشکی عمومی به خوبی عمل نکرده باشند، سلب اعتبار آموزشی می شوند و ارتقاء اعضای هیئت علمی حاضر در آن بخشها نیز متوقف می شود.

سلب اعتبار 17 بخش آموزشی مامایی در دانشگاه آزاد اسلامی از سوی وزارت بهداشت

وی از سلب اعتبار 17 بخش آموزشی مامایی در دانشگاه آزاد اسلامی از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این 17 بخش آموزشی به دلیل عدم رعایت شاخصهای آموزش پزشکی به دستور وزیر بهداشت سلب اعتبار شده اند. بررسی این واحدهای آموزشی در مدت یکساله از سوی وزارت بهداشت انجام گرفته است.

عین اللهی با اشاره به سایر برنامه های معاونت آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی برای دبیران بوردهای تخصصی و تشکیل کمیته های راهبردی در دبیرخانه های دندانپزشکی، داروسازی و علوم پایه و تنظیم برنامه استراتژیک از جمله فعالیتهای انجام شده در این بخش است.

بازنگری برنامه پایه آموزش پزشکی عمومی

وی با اشاره به فعالیتهای معاونت آموزشی وزارت بهداشت، از همکاری دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی این وزارتخانه با فدراسیون بین المللی آموزش پزشکی (WFME) خبر داد و گفت: ایران در زمینه تدوین استانداردهای آموزش پزشکی عمومی با این فدراسیون همکاریهایی داشته است و هم اکنون نیز این استانداردها در کشور در حال پیاده سازی و پایش است.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: برنامه پایه آموزش پزشکی عمومی به طور کلی بازنگری شده است و پس از برگزاری جلسه نهایی کمیته بازنگری به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ می شود.

وی از تشکیل بانک اطلاعاتی دانشکده های پزشکی کشور خبر داد و گفت: این بانک علاوه بر تکمیل اطلاعات پایه دانشکده، یکی از ابزار ارزشیابی بیرونی دانشکده ها در برنامه پزشکی عمومی است.

رشد 47 درصدی ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی

عین اللهی از رشد 47 درصدی ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی خبر داد و گفت: ظرفیت پذیرش در دوره پیش 195 نفر بود که این تعداد در این دوره که آزمون مرحله دوم آن را در پیش داریم به 286 نفر افزایش یافته است. البته این ظرفیت با احتساب ظرفیت پذیرش مازاد در دانشگاههای علوم پزشکی به 80 درصد افزایش می یابد.

وی در خصوص بازدیدهای صورت گرفته از مراکز آموزشی علوم پزشکی خاطرنشان کرد: 92 بازدید از گروهها، بخشهای و مراکز آموزشی علوم پزشکی طی 8 ماهه اخیر صورت گرفته است که زمینه بازبینی و مشروط شدن برخی از گروههای آموزشی ایجاد شده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت از ایجاد طرح استاد مشاور برای تقویت بنیه تحصیلی و آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر خبر داد و گفت: کلاسهای آمادگی دستیاری و دکتری تخصصی علوم پایه به صورت ویژه برای دانشجویان شاهد و ایثارگر در جهت تقویت بنیه علمی و توانمندسازی آنها برگزار می شود و اساتید مشاور برای این گروه از دانشجویان تعیین شده است.

وی با اشاره به تقویت انجمن های علمی گروه علوم پزشکی در وزارت بهداشت، یادآور شد: 16 انجمن علمی جدید مجوز گرفته و 3 انجمن علمی نیز موافقت اصولی دریافت کرده اند و 27 مورد انتخابات مجمع عمومی انجمن برگزار شده است .

واگذاری 50 پروژه ملی از سوی وزارت بهداشت به انجمنهای علمی

عین اللهی اضافه کرد: 50 پروژه ملی از سوی وزارت بهداشت در مقوله های آموزشی، پژوهشی و سلامت به انجمنهای علمی واگذار شده که این انجمنها آن را در قالب پروژه به انجام می رسانند و در راستای تعریف رسالت مشارکت دادن انجمنها انجام گرفته است.

وی از برگزاری اجلاس بعدی انجمن های علمی گروه پزشکی در جزیره کیش و با هدف تشویق برگزاری کنگره های بین المللی این انجمنها در استفاده از فضای مناطق آزاد تجاری کشور برای ورود راحت تر اساتید و دانشمندان و همچنین تبدیل این مناطق به دریچه های ورود علم به کشور خبر داد و گفت: مرکز تبادل افکار و نشستهای علمی به همراه مرکز ملی منطقه ای آموزش پزشکی وزارت بهداشت به زودی افتتاح می شود و زمینه حضور مناسب انجمنهای علمی را ایجاد می کند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به فعالیتهای فرهنگی که برای اعضای هیئت علمی علوم پزشکی و دانشجویان در سال جاری انجام گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال جاری یک هزار و 700 دانشجو به همراه 120 عضو هیئت علمی به حج عمره اعزام شدند و 400 عضو هیئت علمی پایه و بالینی نیز در طرح معرفت حضور یافتند. 

برگزاری طرح راهیان نور اساتید برای نخستین بار

وی افزود: برای نخستین بار طرح راهیان نور اساتید در اسفندماه جاری برگزار می شود که در این طرح اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی با همکاری بسیج جامعه پزشکی می توانند با هدف آشنایی با مناطق جنگی و ارزشهای دفاع مقدس به مناطق دهلاویه، هویزه، طلایه، شلمچه و خرمشهر سفر کنند.

عین اللهی گفت: واگذاری المپیاد دانشجویی ورزشی به حوزه معاون دانشجویی وزارت بهداشت، ارائه بسته های آموزش از راه دور زبان انگلیسی با همکاری سروش رسانه به اعضای هیئت علمی، تصویب 15 طرح تحقیقاتی کاربردی با عنوان پژوهش در آموزش، بازنگری آئین نامه استعدادهای درخشان و برنامه ریزی برای تشکیل بانک اطلاعات نخبگان علوم پزشکی کشور از دیگر فعالیت های انجام شده وزارت بهداشت در مدت 8 ماه اخیر در حوزه آموزش است.

وی از تشکیل کمیته کارشناسی ادغام آموزش و بهداشت و درمان با همکاری دو معاونت سلامت و غذا و داروی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: با جلسات مشترک حوزه های آموزش و خدمات بهداشتی و درمانی حوزه فعالیتهای متقابل را مشخص کرده اند.

کاهش 30 درصدی میزان تقاضا برای ادامه تحصیل در خارج از کشور در علوم پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به ساماندهی نحوه ورود دانشجویان به واحدهای بین المللی دانشگاههای علوم پزشکی، یادآور شد: با امکان پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری در واحدهای بین المللی علوم پزشکی، 30 درصد از میزان تقاضا برای ادامه تحصیل در خارج از کشور کاسته شده است.

وی از ایجاد تسهیلات برای انتقال دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور به واحدهای بین المللی خبر داد و گفت: این دانشجویان در صورتیکه دو ترم در دانشگاههای خارج از کشور باشند می توانند وارد واحدهای بین المللی دانشگاههای علوم پزشکی شوند.

برگزار نشدن دوره تکمیلی برای فارغ التحصیلان خارج از کشور

عین اللهی با اشاره به ارزشیابی مدارک فارغ التحصیلان خارج از کشور از ابتدای سال 2008 خاطرنشان کرد: دوره تکمیلی برای فارغ التحصیلان خارج از کشور دیگر از این پس برگزار نمی شود و مدارک یا قبول می شود یا غیر قابل قبول شناخته می شود بنابراین در صورتیکه فردی در ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور غیر قابل قبول شناخته شود تنها با مدرکی که پیش از تحصیل در خارج داشته اند مورد پذیرش قرار می گیرند.

وی افزود: در واقع فردی که با مدرک پزشکی عمومی به خارج از کشور می رود در صورت غیر قابل قبول شناخته شدن مدرک تحصیلی که در خارج از کشور کسب کرده است تنها با مدرک پزشکی عمومی می تواند در داخل کشور به فعالیت درمانی بپردازد.

تدوین کتاب رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور

معاون وزیر بهداشت از تدوین کتاب رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با رعایت شاخص های علمی متناسب با کشور و انجام رتبه بندی مراکز توسعه مطالعات آموزش پزشکی دانشگاهها خبر داد و گفت: نحوه ارزشیابی، نحوه تدریس، برنامه ریزی درسی و ارتقاء اساتید در کارگاههای برنامه ریزی از سوی مراکز مطالعات برگزار می شود و اساتید باید برای ارتقاء حداقل دو کارگاه را گذرانده باشند.