کارگردان فیلم سینمایی "غیرمنتظره" معتقد است این فیلم برای مخاطب عام ساخته شده و در عین احترام به سلیقه این نوع مخاطب، سطح سلیقه او را هم بالا می‌برد.

محمدهادی کریمی درباره ساخت "غیرمنتظره" به عنوان نخستین کار بلند سینمایی خود در مقام کارگردان به خبرنگار مهر گفت: "حدود سال 80 قرار بود من فیلم "به پشت سر نگاه نکن" را به عنوان نخستین فیلم بلند سینمایی خود بسازم. اما آن زمان به دلیل مشکلات و بیماری نتوانستم شرایط تولید آن فیلم را مهیا کنم."

وی در ادامه افزود: "در حال حاضر فیلم ساختن برای کارگردان مستقل با توجه به شرایطی که در سینما وجود دارد، مشکل است. از یکسو بعضی فیلم‌ها با بودجه دولتی و هزینه‌های گزاف عمدتا برای حضور در جشنواره ساخته می‌شود که اصولا هم فیلم‌هایی شاخص از آب درنمی‌آیند. از طرفی اگر قرار باشد فیلمی با هزینه بخش خصوصی تولید شود باید به سینمایی نزدیک باشد که شاید زیاد مطلوب نیست و صرفا به گیشه فکر و به ساده‌ترین و نازلترین شکل مخاطب خود را جذب کند."

کریمی گفت: "حال بسیار مشکل است که فیلمی هم در بخش خصوصی بدون دریافت وام و بودجه تولید شود و هم در خور توجه مخاطب باشد. این امر شرایطی ویژه دارد و برای یک فیلم اولی کاری سخت به نظر می‌رسد. از سال 80 تا 85 که "غیرمنتظره" را ساختم، شرایطی پیش آمد که من در این وضعیت میانی قرار بگیرم."

کارگردان "غیرمنتظره" با اشاره به اینکه قصد داشته فیلمی برای اکران بسازد ادامه داد: "من علاقمند بودم با وجود این شرایط فیلمی بسازم که حتما اکران شود. البته من وقتی فیلمنامه نیز می‌نویسم مخاطب گسترده را در نظر می‌گیرم و همیشه فیلمنامه‌های من که تبدیل به فیلم شده‌اند، فروشی خوب در سینما داشته و با مخاطب ارتباط برقرار کرده‌اند. این فیلم‌ها حتی سطح سلیقه مخاطب را هم ارتقاء داده‌اند."

فیلمنامه‌نویس فیلم سینمایی "رستگاری در هشت و بیست دقیقه" افزود: "فیلمنامه "غیرمنتظره" را بر اساس داستان بیژن و منیژه و "مسخ" کافکا نوشتم. وقتی به مرور فیلمنامه را می‌نوشتم فکر کردم باید به حوزه‌ای در این فیلم برسم که مخاطب ایرانی را هم درگیر کنم. احساس کردم این داستان قدیمی یک مسئله اجتماعی روز را کم دارد و تصمیم گرفتم آن داستان قدیمی را به روز کنم."

کریمی ادامه داد: "داستان بیژن و منیژه یا "مسخ" کافکا هیچگاه تاریخ مصرف ندارند و داستان‌هایی عاشقانه هستند که همیشه می‌توان برای ساخت آنها اقدام کرد. اما در این داستان قدیمی باید اتفاقی شکل بگیرد که مخاطب سال 85 یا 86 با آن درگیر شود. به همین دلیل موضوع زندگی یک مانکن را وارد آن کردم."

وی در این باره توضیح داد: "در حال حاضر تب زیبایی و مانکنی در جامعه بالا گرفته و به حدی رسیده که حتی در کشور شو زیرزمینی برگزار می‌شود. برای خانم‌ها که کاملا این موضوع به طور زیرزمینی برگزار می‌شود. اما برای آقایان تا حدودی سربسته و علنی‌تر است و حتی بسیاری از جوانان در پی شهرت و پول از این طریق به بازار خارج هدایت می‌شوند."

این فیلمنامه‌نویس با اشاره به کارهای قبلی خود گفت: "من با توجه به حرفه‌ام با خیلی از مشکلات و مسائل جوانان زودتر مواجه می‌شوم. حدود هشت سال پیش من فیلمنامه "دایره گچی ایرانی" را نوشتم که فیلم "شهرت" بر اساس آن ساخته شد. این فیلم به دلایلی به نمایش درنیامد، اما پس از گذشت سال‌ها مجموعه تلویزیونی "ساعت شنی" با همین موضوع در حال پخش است."

وی ادامه داد: "یا در فیلم "اتانازی" من مسئله‌ای را بازگو کردم که حالا در "حلقه سبز" به آن پرداخته شده است. من همیشه به عنوان شخصی که با جوانان و جامعه در ارتباطم، زودتر پی به مشکلات آنها می‌برم. موضوع فیلم "غیرمنتظره" هم با توجه به بالا گرفتن تب زیبایی در جامعه، تازه است و باید در سینما به آن توجه شود."

کریمی درباره انتخاب دانیال عبادی برای بازی در نقش یک مانکن گفت: "من برای "غیرمنتظره" بازیگری می‌خواستم که مخاطب از او شناختی نداشته باشد، زیرا فکر می‌کنم اتفاقاتی که برای بازیگر اصلی در طول فیلم می‌افتد، در صورت ناشناخته بودن مخاطب از وی واقعی‌تر به نظر می‌رسد. داستان این فیلم به گونه‌ای بود که می‌بایست شخصی جدید را معرفی می‌کرد که هم توانمند باشد و هم انتظارات سینمایی ما را برآورده کند."

کارگردان "غیرمنتظره" افزود: "ترجیح دادم از یک چهره جدید استفاده کنم و حتی از چند مانکن تست بازیگری گرفتم. اما طبیعی است که نمی‌توان از مانکن توقع بازی خوب مقابل دوربین داشت. از بازیگران سینما و تلویزیون هم تست گرفتم. اما بالاخره پس از مدت‌ها شهاب حسینی دوست عزیز و گرامی من، دانیال عبادی را معرفی کرد که خوشبختانه در تست نیز خوب جواب داد."

فیلمنامه‌نویس "شمعی در باد" درباره ارتباط نخستین تجربه فیلمسازی خود با مخاطب گفت: "در این فیلم در کنار بازیگر اصلی فیلم که تازه‌کار است، از حضور هانیه توسلی، سودابه بیضایی، شهاب حسینی و ... استفاده شده است. حضور بازیگران شرط لازم موفقیت یک فیلم است، اما کافی نیست. همه این عوامل با قصه خوب می‌توانند یک اثر خوب تولید کنند."

کریمی در پایان خاطرنشان ساخت: "در شرایطی که فیلم اکران شده، ممکن است کمتر از پتانسیل و قابلیت‌هایی که دارد بفروشد. اما به هر حال من معتقدم این فیلم با بازی بازیگران و قصه‌ای جذاب که در حال حاضر موضوع روز جوانان است، اثری است که مخاطب را راضی می‌کند و سطح سلیقه او را نیز ارتقاء می‌دهد."