حجتالاسلام محمدمهدی راستگو در گفتگو با خبرنگار مهر به بیان جزئیات طرح توانمندسازی استعدادهای برتر حوزههای علمیه پرداخت و اظهار کرد: این طرح به منظور ارتقای سطح علمی، معنوی و مهارتی نخبگان و استعدادهای برتر تصویب شده است.
وی افزود: بعد از شناسایی استعدادهای برتر طلاب جوان که زیر ۴۰ سال هستند، عملیات توانمندسازی آنها در چند عرصه برنامهریزی شده و اجرا میشود.
وی گفت: یکی از این عرصهها، دانشی و علمی است که دو بخش دارد و بخش نخست آن توانمندسازی دانشی تقویتی ویژه دروس نظام آموزشی است. به این صورت که بعضی از نخبگان و استعدادهای برتر ممکن است در یک درس ضعیف باشند و برای تقویت آن درس برنامهریزی میشود. بخش دوم توانمندسازی دانشی و علمی تکمیلی است. در این بخش رشتههایی که جزو برنامه نظام آموزشی حوزه نیست اما برای طلبه لازم است که بداند، در برنامه توانمندسازی قرار میگیرد.
حجتالاسلام راستگو دومین عرصه این طرح را توانمندسازی مهارتی شامل مهارتهای اخلاق فردی و اجتماعی، پژوهشی، تبلیغی، مدیریتی، سیاسی و اجتماعی، تبلیغ بین الملل و... ذکر کرد.
وی قالب اجرای برنامههای توانمندسازی را متنوع دانست و گفت: توانمندسازی نخبگان و استعدادهای برتر در قالب کارگاه و دوره و نشست علمی و فرهنگی، درس اخلاق، اردوهای علمی و فرهنگی، طرح استاد راهنماد، اجرای هستههای پژوهشی استادمحور، فرصتهای مطالعاتی، دیدار، بازدید علمی و... اجرا میشود.
حجتالاسلام راستگو ابراز امیدواری کرد که با تصویب این طرح، امور مربوط به توانمندسازی نخبگان و استعداهای برتر حوزههای علمیه نظاممند شود.