بنددعباس- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۴۲ نفر بر اثر شدت گرمای ۱۵ روز گذشته هرمزگان در بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه علوم پزشکی بستری شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر کمالی اظهار کرد: این افراد به صورت کوتاه مدت در مراکز درمانی بستری شدند و اقدامات درمانی لازم بر روی آن‌ها انجام شد.

وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از گرمازدگی و مخاطرات آن با رعایت خود مراقبتی خاطرنشان کرد: گرمازدگی می‌تواند به مشکلات جدی سلامتی منجر شود و لازم است که افراد در شرایط گرمای شدید، علاوه بر نوشیدن آب کافی، از مصرف الکترولیت‌ها و مایعات مناسب دیگر نیز غافل نشوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص علائم گرمازدگی توضیح داد: سردرد، اضطراب، تنفس سریع، ضربان قلب بالا، قرمزی صورت و در حالت پیشرفته اختلال در بینایی، شنوایی و هوشیاری، توهم، اسپاسم عضلانی و تشنج از جمله این علائم است.

کمالی با بیان اینکه مهم‌ترین توصیه ما پیشگیری از بروز گرمازدگی است، اضافه کرد: برای این کار باید شهروندان و هم استانی‌ها به ویژه سالمندان، زنان باردار، کودکان و بیماران مزمن در ساعت‌های اوج گرما ۱۱ تا ۱۷ از خانه خارج نشوند.

وی ادامه داد: بهتر است در زمانی که با فرد گرمازده مواجه می‌شوید از اسفنج یا پارچه خیس برای خنک کردن وی استفاده کرده و با اورژانس ۱۱۵ برای انتقال فرد گرمازده به مراکز درمانی تماس گرفته شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یادآور شد: افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله قلبی و دیابت که بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند باید بیشتر مراقب بوده و تا حد امکان از رفت و آمدهای غیر ضروری پرهیز کنند.

وی توصیه کرد: هرمزگانی‌ها در این روزها تا حد امکان از فعالیت زیاد در هوای گرم خودداری کنند، مایعات بیشتر مصرف کنند و لباس‌های با رنگ روشن بپوشند، و خودروهای خود را در شرایط سایه قرار دهند تا دچار گرمازدگی ناگهانی نشوند.