به گزارش خبرنگار مهر، معاون آموزشی و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور پیش از ظهر سه شنبه در این آئین بیان کرد: خانه فناوری محیط زیست استان کردستان با هدف ارتقای کیفی پژوهشهای کاربردی، توسعه شرکتهای دانش بنیان، استفاده از همه ظرفیتهای علمی و همسوسازی توانمندیهای مختلف (از جمله تحقیقات اساتید، رسالهها و پایان نامهها و…) به سمت حل چالشهای محیط زیستی راهاندازی شده است.
نورالله مرادی تصریح کرد: شروع بکار این مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه کردستان در راستای تحکیم بیشتر پیوند دانشگاه و حوزهای اجرایی و عمومی محیط زیستی در جهت رفع چالشها و نیازهای مرتبط از طریق بهبود فرایند پژوهشها و تحقیقات علمی و اجرایی متقابل است.
وی اهمیت ایجاد خانههای فناور محیطزیست را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: توجه به پژوهشهای محیط زیستی کاربردی و مسئله محور و حمایت از طرحهای پژوهشی، طرحهای پسادکتری، پایاننامهها و رسالههای دانشجویان در اولویت برنامه خانههای فناور محیط زیست قرار دارد.
رونمایی از تابلوی معرفی میش مرغ در دانشگاه کردستان
همچنین در دانشگاه کردستان از تابلوی معرفی میش مرغ رونمایی شد این تابلو به صورتهای مختلف آموزشی، تبلیغی و سرگرمی برای آشنایی بیشتر مردم به ویژه دانشآموزان و دانشجویان انجام شده است.
پرنده میشمرغ، که در زبان محلی «چیرگ، میش سی» نیز نامیده میشود، یکی از بزرگترین پرندگان ایران و از گونههای منحصر به فرد و بسیار مهم جانوری در جهان به شمار میآید، در سالهای اخیر به دلیل محدود شدن زیستگاههای طبیعی، شکار بی رویه و اختلال در مناطق زیست و تخم گذاری آن در معرض خطر انقراض بوده و به همین دلیل هم اکنون در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی جهان قرار گرفته است.
استان کردستان یکی از معدود زیستگاههای این پرنده افسانه ایست که اداره کل حفاظت محیط کردستان به تمام تمهیدات علمی و عملی درصدد حفاظت و صیانت از این گونه منحصر به فرد است.