به گزارش خبرگزاری مهر، سید کمال هادیان فر معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: ترانزیت کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۱۶.۳۴ میلیون تن رسید که رکوردی جدید برای کشور است. از این میزان ۱۴.۷۵ میلیون تن به ترانزیت جادهای و ۱.۵۹ میلیون تن به ترانزیت ریلی مربوط است و تاکنون انسجام بین سازمانی مطلوبی برای توسعه حوزه ترانزیت شکل نگرفته و سازمانهای مربوطه باید برای ایجاد این انسجام اقدام کنند.
هادیان فر ادامه داد: برای آن که بتوانیم در زمینه ترانزیت قدرت رقابت با سایر کشورها داشته باشیم، باید هزینه، زمان و ایمنی که از شاخصهای اصلی ترانزیت است را در نظر بگیریم.
وی با بیان این که در کشور ۱۵ هزار کیلومتر شبکه ریلی داریم، گفت: باید برنامهریزی جدی برای توسعه ترانزیت ریلی داشته باشیم و باید به آن سو حرکت کنیم که کالاهای با ارزش بالا از کشور ترانزیت شود.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: ترانزیت کالاهای فله، کمارزش و پرحجم، بیش از هر چیزی به زیرساختهای جادهای و ریلی کشور آسیب میرساند و منافع درآمدی چندانی برای کشور ندارد و بروکراسی و فرایندهای کنترلی بیش از حد استاندارد و سلیقهای موجب میشود که صاحبان کالا علاقه چندانی به عبور کالا از ایران را نداشته باشند؛ چرا که تجار تنها هزینه و زمان را برای ترانزیت در نظر میگیرند.