به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی فعلهگری عصر سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه از آغاز اجرای «طرح نشاندارکردن مالیاتها» تا پایان ۱۵ مردادماه، بیش از ۱۰ هزار مؤدی در قالب فرم «تبصره ماده ۱۰۰» در این طرح شرکت کردهاند، گفت: از میان ۱۳۰ طرح و پروژه در حال اجرا در استان، ۹۰ طرح از محل پرداختهای مالیاتی مودیان و با انتخاب آنها به طور کامل تأمین اعتبار شده است.
وی افزود: یکی از مطالبات برحق مردم در زمینه مالیات همواره این بوده است که مالیات آنها کجا و یا در چه زمینهای هزینه میشود.
وی تصریح کرد: پاسخ به این سوال یکی از مؤلفههای بسیار کلیدی در امر فرهنگ سازی مالیاتی و البته و تأثیرگذار در اعتماد مردم به نظام مالیاتی و همچنین رضایت خاطر از پرداخت مالیات است، چراکه اگر مردم بدانند مالیات آنها صرف کدام پروژه میشود صد البته با رضایت خاطر و اعتماد بیشتری راغب به پرداخت مالیات میشوند و شاید بسیاری از مقاومتهای مرتبط با پرداخت مالیات کمرنگ شود.
رونمایی از طرح «نشان دار کردن مالیاتها»
فعلهگری تصریح کرد: امسال سازمان امور مالیاتی کشور در راستای مردمی کردن اقتصاد، طرحی را با عنوان «طرح نشاندار کردن مالیاتها» رونمایی کرده است که در آن مودیان هنگام پرداخت مالیات انتخاب میکنند که مالیات پرداختی آنها در کدام پروژه هزینه شود.
مدیرکل امور مالیاتی کردستان برای روشن ساختن ابعاد «طرح نشاندار کردن مالیاتها» اعلام کرد: این طرح به یکی از مطالبات جدی مودیان در خصوص اعلام محل هزینه کرد و مصرف درآمدهای مالیاتی به شکل مؤثر و عملیاتی پاسخ داده و امکان تخصیص مالیاتهای پرداختی به پروژههای ملی و استانی توسط مؤدیان و تکمیل این پروژهها را فراهم آورده است.
وی در پاسخ به این سوال که مودیان چگونه میتوانند در طرح نشاندار کردن مالیاتها شرکت کنند، گفت: مودیان در جریان ارائه فرم «تبصره ماده ۱۰۰» محل خرج کرد مالیاتهای پرداختی خودشان را با تخصیص آن به طرحها یا پروژههای اولویتدار ملی و استانی تعیین میکنند و به این شکل مشارکت مؤثری در توسعه و اجرای طرحهای سازنده در زمینههایی مثل بهداشت و درمان، آموزش، راه و ترابری و … خواهند داشت.
مدیرکل امور مالیاتی کردستان در خصوص اینکه آیا اسامی مودیان در کنار پروژههایی که در جریان ارائه فرم «تبصره ماده ۱۰۰» انتخاب کردهاند، قابل مشاهده است یا خیر؟ تصریح کرد: مودیانی که در انجام و راهاندازی طرحها یا پروژههای منتخب مشارکت داشته باشند، اسامیشان در صورت رضایت اعلام عمومی میشود؛ بنا بر بررسیهای صورت گرفته مشارکت مودیان در تکمیل پروژههای عمرانی میتواند موجب بهبود نگرش آنها نسبت به مصارف مالیاتی و مالیات ستانی عادلانه شود.
فعلهگری در پاسخ به این سوال که تخصیص منابع به پروژههای عمرانی چگونه صورت میگیرد، خاطر نشان کرد: طرحها و پروژهها طبق ضوابط قانونی و در چهارچوب معینی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور از تمامی استانها انتخاب و به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی میشوند و شرط اساسی در انتخاب طرح و پروژهها این موضوع است که حداکثر منافع عمومی را به دنبال داشته باشند و با منابع در نظر گرفته شده تا پایان سال اتمام پیدا کنند و به بهرهبرداری برسند.
وی یادآور شد: در استان این پروژهها شامل تکمیل ساخت مدارس و مراکز فرهنگی و دانشگاهی، اجرای طرح هادی و طرح آبرسانی روستاها، پروژههای آبیاری کشاورزی و پروژههای دیگر میشود.
وی افزود: به موجب آئیننامه اجرایی هیأت وزیران، سازمان امور مالیاتی کشور مبالغ تخصیص یافته مودیان به پروژهها را به صورت سیستمی به اطلاع سازمان برنامه و بودجه کشور میرساند و سازمان برنامه نیز حداکثر یک ماه پس از دریافت اطلاعات اختصاص یافته به پروژهها نسبت به تخصیص و اعتبار بودجه به آنها اقدام میکند.
۱۰ هزار مودی ۱۳۰ پروژه را برای تخصیص مالیاتهای پرداختی انتخاب کردهاند
مدیرکل امور مالیاتی کردستان در رابطه با اینکه از ابتدای اجرای پروژه مزبور تا ۱۵ مردادماه چه تعداد مودی در آن مشارکت داشتهاند، گفت: تا کنون بیش از ۱۰ هزار مؤدی در استان در قالب فرمهای «تبصره ماده ۱۰۰» تعداد ۱۳۰ پروژه و طرح را برای تخصیص مالیاتهای پرداختی خودشان انتخاب کردهاند.
فعلهگری در پاسخ به اینکه منابع مالی چه تعداد از پروژههای انتخاب شده توسط مودیان تکمیل شده است، گفت: از میان طرحها و پروژههای انتخاب شده تعداد ۹۰ طرح و پروژه از محل پرداختهای مالیاتی مودیان در سطح استان و با انتخاب آنها با اعتبار بیش از ۱,۴۰۰ میلیارد ریال به طور کامل تأمین اعتبار شده است و حداکثر تا پایان سال به بهرهبرداری خواهند رسید؛
وی اضافه کرد: سایر پروژهها و طرحهای باقیمانده و تکمیل منابع نشده نیز توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، از محل درآمدهای مالیاتی این بخش، تأمین بودجه و تکمیل خواهند شد.