به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فرجی در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه ورامین ضمن تسلیت به مناسبت ایام ماه محرم و صفر و همچنین سالروز شهادت محمود صارمی که بنام روز خبرنگار مزین شده است، گفت: با گذشت ۱۴۰۰ سال از آغاز نهضت عاشورا همچنان بواسطه ثبت و ضبط وقایع، قیام حسین (ع) جاودانه گشته که از آن میتوان به عنوان یک رسالت خبری یاد کرد.
وی با تبریک هفته خبرنگار یادآور شد: روز ۱۷ مرداد بنام اصحاب رسانه نامگذاری شده که این امر خود اهمیت شغل مقدس خبرنگاری را به وضوح نمایان ساخته است.
این پیشکسوت خبر اظهار کرد: نهاد نماز جمعه یک رسانه است که به تحلیل مشکلات، معضلات و خواستههای مردم میپردازد و مهمترین رکن برای مطالبه گری است.
فرجی افزود: در هفدهم مرداد سال ۷۷ تعداد هشت نفر از دیپلماتهای ایران در کنسولگری مزار شریف همراه با محمود صارمی از خبرنگاران رسانه ملی به فیض شهادت نائل آمدند تا از آن پس این روز به نام خبرنگار نامگذاری شود.
وی سپس به آماری از شهدا جنگ تحمیلی پرداخته و گفت: در جنگ هشت ساله ۲۴۴ شهید خبرنگار جاودانه شدند تا رشادتشان در شهادتشان خلاصه شود.
فرجی با اشاره به اهمیت نقش رسانه افزود: عصر کنونی بنام عصر انفجار اطلاعات نامگذاری شده و صحبت از دهکده جهانی است که میتوان با استفاده از خبر صدای مظلومیت را فریاد زد و در این برهه یک خبرنگار متعهد و باشرف مطالبه گری میکند.
این فعال رسانه در ورامین گفت: خبرنگار در حیطه وظیفه ذاتی خود باید زبان گویای مردم، حلقه واسطه بین مردم و مسولان، انعکاس دهنده مشکلات، کاشف استعداد، حضور در میان اقشار مختلف، بیان حقایق، ارائه راهکار و در یک جمله خط مقدم اطلاع رسانی شفاف و تبیین حق و باطل در فضای اطلاع رسانی باشد.
وی گفت: در دشت ورامین بیش از ۳۰ فعال رسانهای به صورت حرفه ای در حال ثبت و ضبط وقایع هستند، تا به رسالت خود جامه عمل بپوشانند.
فرجی اظهار کرد: اما برخی دست اندازها و موانع موجب دلسردی این قشر شده که نمونه بارز آن در شکایت، تهدید و ارعاب خلاصه میشود.
این فعال رسانهای اذعان داشت: امید میرود با ایجاد فضای سالم و به دور از هیچ ناملایمتی اصحاب رسانه تنها در مسیر خدمت گام بردارند که این خود نشان از یک کشور دارای دموکراسی واقعی خواهد بود.
فرجی ادامه داد: در دشت ورامین مطالبه گری در خصوص بسیاری از مشکلات همچون اشتغال، معضلات بخش بهداشت و درمان، دغدغههای راه و جادههای مواصلاتی، فرسودگی ناوگان حمل و نقل و بسیاری موارد دیگر از سوی خبرنگاران باعث روشنگری و سپس پیگیری شده ولی در ادامه با چالشهای پیش رو، تغییر در روند تصحیح و تسهیل ایجاد شده تا ظرفیتها در بخش کار همچون کارخانه قند به عنوان نماد اشتغال ۹۰ ساله جنوب شرق استان تهران و کارخانه شیر وارنا که هر شهر و دیاری آرزوی داشتن آن را دارد به ورطه تعطیلی یا نیمه جان بودن کشیده شود یا چراغ بیمارستان فوق تخصصی مهر که میتوانست بخش عظیمی از درمان را سامان دهد، خاموش ماند.
وی ادامه داد: در خصوص پیگیری معضلات بیمارستانهای پانزده خرداد، شهید مفتح و مجموعه نیمه کاره درمانی پیشوا و شهید ستاری قرچک هرچند ساماندهی در دستور کار قرار گرفت ولی برای بهره مندی از تمامی ظرفیتها مطالبه گری ادامه دارد.
فعال رسانهای جنوب شرق استان تهران گفت: در بخش حمل و نقل انتشار اخبار باعث شد، راههای مواصلاتی صاحب روشنایی یا ساماندهی شود، و همچنان درخواست مترو یا قطار شهری بر سر زبانها جاری است.
فرجی در پایان اظهار کرد: خبرنگاری به لحاظ اهمیت به عنوان رکن چهارم دموکراسی و مردم سالاری دارای جایگاه و اهمیت ویژه است که امید میرود ازین ظرفیت برای خدمت بهره برده شود.