رییس دانشگاه خواجه نصیر از راه اندازی پردیس خودگردان این دانشگاه خبر داد و گفت: امیدواریم با راه‌اندازی این پردیس، برخی مشکلات مالی دانشگاه را بتوانیم حل کنیم. 

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر امیررضا شاهانی در نشست خبری که امروز شنبه ۲۰ مرداد ماه به مناسبت روز خبرنگار در دانشگاه برگزار شد، به ارائه گزارش عملکرد دانشگاه پرداخت و گفت: یکی از اقدامات انجام شده، مصوبه اخیر هیات امنای دانشگاه برای راه‌اندازی پردیس خودگردان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی است. دانشگاه‌های برتر معمولاً پردیس خودگردان دارند ولی دانشگاه خواجه نصیر پردیس خودگردان نداشته و امیدواریم با راه‌اندازی این پردیس، برخی مشکلات مالی دانشگاه را بتوانیم حل کنیم.

وی با اشاره به ایجاد ردیف بودجه عمرانی برای دانشگاه خواجه نصیر، ادامه داد: ۲۰ سال است که این دانشگاه بودجه عمرانی نداشته است.

شاهانی با بیان اینکه دانشگاه خواجه نصیر در ۱۹ نقطه تهران زمین دارد و پراکنده است، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این دانشگاه از ادغام برخی موسسات قبل انقلاب تشکیل شده است، به همین دلیل ساختمان‌ها قدیمی است. به‌ویژه ساختمان علوم که این موضوع با توجه به قدمت خطراتی هم دارد. بنابراین بودجه عمرانی ضرورت دارد.

وی خاطر نشان کرد: بودجه عمرانی پردیس رضایی نژاد از وزارت مصوبه گرفته و در مسیر کمیسیون ماده ۲۴ سازمان برنامه و بودجه است. اگر ردیف بودجه وجود نداشته باشد، در مسیر تجمیع دچار چالش می‌شویم.

رییس دانشگاه خواجه نصیر خاطر نشان کرد: در دوره‌های مدیریتی مختلف تجمیع دانشگاه خواجه نصیر مطرح شده ولی ما تلاش کردیم این موضوع را اجرایی و عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: در پردیس رضایی نژاد در منطقه حکیمیه تهرانپارس ۹ هکتار زمین داریم و به دنبال آن هستیم که زمین دیگری را نیز به آن اضافه کنیم. زمینی برای سازمان گوشت در آن منطقه وجود دارد که فعالیتی ندارد و ما تصمیم داریم که این زمین به پردیس رضایی نژاد افزوده شود.

شاهانی توضیح داد: وزیر علوم و وزیر جهاد کشاورزی با این طرح موافقت کرده است و اگر اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پراکندگی پردیس‌های دانشگاه سبب افزایش هزینه‌های دانشگاه می‌شود، افزود: همچنین پراکندگی فیزیکی پراکندگی دل‌ها را هم به دنبال دارد و با تجمیع دانشگاه زمینه برای کارهای علمی مشترک فراهم می‌شود.

رییس دانشگاه خواجه نصیر افزود: در حال حاضر ۳ ساختمان در پردیس شهید رضایی نژاد در حال ساخت است. در قبال این ۳ ساختمان باید از طریق تهاتر املاک این کار را انجام بدهیم. یکی از این املاک خوابگاه میرعماد بود و توانستیم با مساعدت شهردار ۵۴۰ هکتار تراکم بگیریم و قیمت این املاک افزایش پیدا کرد و ۲ برابر شد. در نتیجه با تعداد ملک کم‌تری این موضوع عملیاتی خواهد شد.

وی با بیان اینکه دانشگاه خواجه نصیر املاکی داشته که به مرور زمان در حال از دست رفتن بود، گفت: یکی از زمین‌ها از ابتدای انقلاب به عنوان خوابگاه متاهلی در اختیار دانشگاه خواجه نصیر و دانشگاه علم و صنعت در بومهن و شهر جدید پردیس فعلی قرار داده شده بود ولی این زمین دچار مشکل شده بود.

وی ادامه داد: یک مشکل این بود که دانشگاه علم و صنعت مدعی شده این زمین به طور کامل متعلق به آن‌هاست و  مشکل دوم این بود چه شهر جدید پردیس برای خودشان سند زده بودند. با پیگیری‌های انجام شده،  تایید شد که این زمین متعلق به هر دو دانشگاه است. همچنین جلسه‌ای با حضور نمایندگان شهر جدید پردیس برگزار شد. این دو مشکل حل شد و زمین در مسیر گرفتن سند تک برگ است.

شاهانی با بیان اینکه ۱۷ واحد خوابگاه متاهلی در دانشگاه خواجه نصیر وجود دارد، گفت: در حال حاضر دانشجویان متاهل آنجا مستقر هستند و دانشجویان متاهل زیادی نیز از جمله دانشجویان ایرانی و دانشجویان خارجی متاهل در صف انتظار هستند.

وی با بیان اینکه دانشگاه خواجه نصیر یک زمین نیز در شهر زنجان دارد، گفت: ۴۵ هکتار زمین پیش از انقلاب از طریق نیروهای مسلح به دانشکده نقشه برداری دانشگاه خواجه نصیر منتقل شده بود که دانشجویان در درس‌های عملی از آن استفاده کنند. این زمین نیز مشکلاتی داشته است و در حال پیگیری گرفتن سند برای این زمین هستیم.

راه‌اندازی مسجدی برای تبدیل شدن به قطب فرهنگی شرق تهران

رییس دانشگاه خواجه نصیر در مورد انجام فعالیت‌های فرهنگی در این دانشگاه گفت: یکی از اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی در دانشگاه خواجه نصیر این بود که برای راه‌اندازی ۲ کانون فرهنگی از شهرداری مجوز گرفتیم. یکی از این کانون‌ها در پردیس شهید رضایی نژاد راه‌اندازی می‌شود که شامل مسجد بزرگی است و می‌خواهیم قطب فرهنگی منطقه شرق تهران شود. سالن اجتماعات بزرگ نیز برای آن طراحی شده و به زودی مراسم آغاز به ساخت آن را خواهیم داشت.

وی با بیان این‌که ما سعی داریم این مجموعه از نظر مالی خودکفا باشد، گفت: شهرداری موافقت کرده که ۱۰ درصد از این ملک تجاری باشد تا این مرکز فرهنگی بتواند درآمدزایی نیز داشته باشد.

شاهانی با بیان این‌که دومین کانون فرهنگی دانشگاه در پردیس ولی‌عصر در نظر گرفته شده است، ادامه داد: مجوز این مرکز از کمیسیون مربوطه اخذ شده تا این مرکز بتواند کانون فرهنگی منطقه ونک و ولی‌عصر باشد.

وی با اشاره به حمایت دانشگاه از فعالیت‌های فرهنگی از جمله تشکل‌های دانشجویی، انجمن‌های علمی، شورای صنفی و ... گفت: این تشکل‌های صنفی برای ما مهم است چون نشاط ایجاد می‌کنند و کمک می‌کنند دانشجویان زندگی اجتماعی و تعاملات را یاد بگیرند.

دانشگاه برای کاهش هزینه‌ها به طور مستقیم مواد اولیه غذایی تامین می‌کند

رییس دانشگاه خواجه نصیر در مورد مدیریت هزینه‌های تغذیه‌ای در این دانشگاه توضیح داد: مسائل رفاهی به دانشگاه‌ها فشار زیادی وارد می‌کند. در موضوع تغذیه بررسی کردیم هزینه‌های تغذیه ۱۴۰۱، ۶۰ تا ۷۰ میلیارد بود که نزدیک به ۴۰ میلیارد آن باقی مانده بود. به همین دلیل سیستم تغذیه را تغییر دادیم.

وی ادامه داد: در سیستم جدید مواد اولیه مثل برنج، گوشت و مرغ و ...  را خودمان تهیه می‌کنیم و با پیمانکار تنها در سطح طبخ و توزیع قرارداد بستیم. از این طریق هم کیفیت غذا بالاتر رفته است و هم هزینه‌ها کاهش یافته است. البته توقع دانشجویان از کیفیت غذا، بیشتر است ولی ما تا حدی ممکن این کار را انجام دادیم.

شاهانی درباره کاهش هزینه‌های تغذیه گفت: با توجه به تورم موجود، هزینه‌ها ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است که البته اگر تورم را کنار بگذاریم ۸۰ درصد در هزینه‌ها صرفه‌جویی شده است.

وی ادامه داد: این اقدام سبب شد بتوانیم بخش عمده‌ای از مطالبات اساتید و ... را پرداخت کنیم. حق‌التدریس، حق‌التحقیق و  گرنت باقی‌مانده از سال‌های گذشته را پرداخت کردیم. همچنین احکام جدید برای یاوران علمی اضافه شد. دوست داریم دستمان بازتر باشد ولی تا حد مقدور پیگیری کردیم.

طرح شهید رییسی برای تشویق دانشجویان ممتاز

رییس دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به مصوبه جدید هیات امنای دانشگاه گفت: طرحی به نام شهید آیت‌الله رییسی برای تشویق دانشجویان ممتاز کارشناسی و کارشناسی ارشد تصویب شده است که بر اساس آن دانشجویان ۵ درصد برترکارشناسی و ارشد مورد تشویق قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: این دانشجویان در سه طبقه «یک درصد برتر»، «۲ و ۳ درصد» و «۴ و ۵ درصد» تقسیم می‌شوند و برای آن‌ها تشویق مالی به صورت کمک هزینه تحصیلی و همچنین تسهیلات رفاهی در نظر می‌گیریم. در گروه دانشجویان یک درصد برتر ۱۰ درصد مجموع شهریه نوبت دوم به آن‌ها تخفیف داده می‌شود.

شاهانی ادامه داد: در جلسه هیات امنا عنوان شد که این مبالغ در شأن رییس جمهور شهید نیست، گفت: در هیات امنای دانشگاه برخی وزیران نیز عضویت دارند. به همین دلیل برخی وزرا همانند دکتر خاندوزی و دکتر علی آبادی اعلام کردند که بخشی از این هزینه را تقبل کنند. تلاش داریم مبالغ بیشتری کمک هزینه بگیریم.

وی خاطر نشان کرد: برای این دانشجویان تسهیلات رفاهی از جمله تخفیف تغذیه، بلیط استخر و همچنین اینترنت و بن کتاب بیشتر در نظر گرفته شده است.

رییس دانشگاه خواجه نصیر درباره جذب اساتید در این دانشگاه گفت: یکی از اتفاقات خوب در سه سال گذشته، جذب تعداد قابل توجهی استاد قوی از لحاظ علمی و تعهدی در این دانشگاه بود.

وی با اشاره به جذب ۲  استاد المپیادی تاکید کرد: ما در مباحث علمی اصلا کوتاه نمی‌آییم.

شاهانی به مصوبه تشکیل دانشکده علوم و فناوری‌های راهبردی تاکید کرد و گفت: دنیا به سمت رشته‌های بین‌رشته‌ای مثل مکاترونیک و متریونیک، مهندسی پزشکی، یارانش تصاویر زیستی و ...رفته است. این رشته‌ها در دانشگاه خواجه نصیر وجود دارد و ما به دنبال این هستیم که این رشته‌ها را در دانشکده علوم و فناوری‌های راهبردی مستقر کنیم.

وی افزود: همچنین رشته‌های جدید مهندسی ژئوانرژی و علوم اجتماعی محاسباتی که یک رشته بین رشته‌ای بین رشته‌های مهندسی به ویژه هوش مصنوعی و علوم انسانی است ، در این دانشکده راه‌اندازی خواهند شد.

وی تاکید کرد: در صورتی که در این حوزه‌ها به ویژه هوش مصنوعی و علوم شناختی ورود نکنیم، حتماً در سال‌های آینده از دنیا باز می‌مانیم.

قرارداد ۵۰۰ میلیارد تومانی دانشگاه خواجه نصیر با معاونت علمی

رییس دانشگاه خواجه نصیر در مورد اقدامات پژوهشی انجام شده در این دانشگاه گفت: قراردادهای مختلف با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به مبلغ  ۵۰۰ میلیارد تومان منعقد شده که برخی بخش‌های آن اجرایی شده است. همچنین قراردادی با بنیاد نخبگان  در این خصوص منعقد شده است.

وی افزود: همچنین قرارداد طرح جهاد علمی که با مجموعه‌های نظامی منعقد شده است که چند طرح  از جمله پیشرانش لیزری که در لبه علم و تکنولوژی دنیا قرار دارد و برای موشک استفاده می‌شود با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد شده است.

شاهانی در مورد مطالبات خود از دولت جدید، گفت: ما اگر می‌خواهیم اگر کشور توسعه پیدا کند، باید به دانشگاه‌ها اعتماد کنیم. هر جا به دانشگاه‌ها اعتماد کردیم اقتدار آفریده موشکی، هوا فضا و ... اینها در دانشگاه‌های کشور اتفاق افتاده است. در بخش‌هایی هم که سراغ دانشگاه نیامدیم، دچار مشکل هستیم.

وی با اشاره به مشکلات صنعت خودرو گفت: در صنعت خودرو به صورت جدی به سمت دانشگاه‌ها نرفتیم و در زمینه مصرف سوخت، مسائل آلودگی هوا و .. از دنیا عقب هستیم. اگر در صنعت خودرو هم به سمت دانشگاه‌ها بیاییم همین رشد اتفاق خواهد افتاد.

شاهانی اظهار کرد: درخواست من از دولت این است که شاخصه موفقیت دولت این قرار دهند که وزارت علوم و آموزش و پرورش را مجموعه‌های تولیدی در نظر بگیرند نه مصرفی. در حال حاضر این دستگاه‌ها از نظر سازمان برنامه بودجه، وزارت مصرفی در نظر گرفته می‌شوند و این یک خطای راهبردی است. چرا که این مجموعه‌ها تولید کننده هستند و تولید آنها که نیروی متخصص و متعهداست،  همتا ندارد. اگر این اصلاح دیدگاه انجام نگیرد، انتظار نباید داشته باشیم که تغییر شگرفی اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر این‌که توسعه علم و فناوری در دانشگاه نیز شاخص مهمی برای موفقیت دولت‌ها است، گفت: وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علم و فناوری باید پیوند قابل قبولی داشته باشند. در سه سال دولت سیزدهم ارتباط خوبی شکل گرفته است.

وی ادامه داد: ۹۹ درصد ظرفیت نخبگانی در دانشگاه‌ها است و معاونت علمی باید به سمت دانشگاه‌ها بیاید و تعامل بیشتری با دانشگاه داشته باشد .

رییس دانشگاه خواجه نصیر گفت: در حوزه حکمرانی باید به سمت دانشگاه‌ها بیاببم. محصولات با فناوری بالا از کل محصولات صادراتی سهمی زیر یک درصد دارند. این به این معنی است که ما در محصولات مختلف خام فروشی می‌کنیم.

شاهانی با اشاره به مقررات نانوشته دست و پاگیر گفت: یکی از این مسائل مشکل بیمه تامین اجتماعی قراردادهای پژوهشی است که با وجود تکالیف قانونی در این موضوع مشکل وجود دارد.

وی اظهار کرد: بر اساس قوانین قراردادهای پژوهشی از حق بیمه تامین اجتماعی معافند ولی تامین اجتماعی از طریق آیین‌نامه‌های داخلی با قوانین بازی می‌کنند. اگر نتوانیم این معضلات را حل کنیم، اساتید به سمت مسائل دیگر می‌روند و نمی‌توانند مشکلات کشور را حل کنند.