به گزارش خبرنگار مهر، یوسف اختری ظهر یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: میانگین بارش در تربت جام سالانه ۱۷۹ میلیمتر است و با نوسان بارندگی که داریم سال زراعی جاری ۸۵ میلیمتر بوده است.
مدیر منابع آب تربت جام بیان کرد: در این شهرستان آبهای سطحی زیادی نداریم و صد درصد وابسته به منابع زیرزمینی است و نزولات آسمانی کمی داریم.
وی افزود: اولین مجوز حفر چاه عمیق در دهه چهل صادر شده و از مجموع ۱۱۲۰ حلقه چاه در دشت تربت جام و فریمان ۸۲۲ حلقه چاه متعلق به این شهرستان است که ۸۸ درصد چاهها در حوزه کشاورزی و سه درصد در صنعت و مابقی در حوزه شرب استفاده میشود.
اختری با اشاره به روند کاهش افت سفرههای زیر زمینی خاطر نشان کرد: مهمترین اقدام در کاهش سطح آبهای زیرزمینی نصب کنتورهای هوشمنداست و روند افت سطح آبهای زیرزمینی علی رغم کنترل و مدیریت چاهها ادامه دارد و در ۷ سال گذشته سالانه چندین متر افت سفره آب چاه داشتیم و با مدیریتی که صورت گرفته اکنون به کمتر از یک متر رسیده است و راه زیادی برای کنترل دشت جام داریم و با تلاش کارشناسان منابع آب روند کاهش آبهای زیرزمینی امیدوار کننده است.
مدیر منابع آب تربت جام با اشاره به مطالبه مردم و مدیران ادامه داد: امرار معاش ۵۰ درصد از جمعیت ۲۶۰ هزار نفری تربت جام وابسته به کشاورزی است که همگان باید در حفظ و حراست از منابع تلاش کنند.
وی با اشاره به وجود ۲ هزار و ۳۲۰ کیلومتر رودخانه و مسیل بیان کرد: سال قبل ۷ کیلومتر از رودخانهها لایروبی و ۱۵ کیلومتر بازگشایی و رفع تصرف شد و خوشبختانه خسارت جمعیتی در اثر جاری شدن سیلاب نداشتیم.
کشف ۵ درصد انشعابات غیرمجاز
در ادامه مرتضی اشراقی، مدیر امور آب و فاضلاب تربت جام گفت: از مجموع انشعابات و ۱۵۰ روستا تحت پوشش آبفا و ۱۳۷ روستا تحت پوشش مستقیم آبفا قرار دارند و مابقی خودگردان هستند.
مدیر امور آب و فاضلاب تربت جام افزود: تأمین آب شرب شهرستان از طریق ۸۰ حلقه چاه ،۱۴ چشمه و ۴ رشته قنات با ۹۹ ذخیره آب و ۳۰ ایستگاه پمپاژ تأمین میشود.
وی با اشاره به کشف ۵ درصد انشعابات غیرمجاز بیان کرد: در حوزه مدیریت آب شرب سه شاخص تولید و توزیع، مصرف و توقع با مدیریت آبفا انجام میگیرد.
اشراقی گفت: متأسفانه مردم از شرب برای دام، باغ و باغچه استفاده میکنند که از حوزه آب منطقهای جداست.